Şimdi Ara

Akü Kontrolü Sonrası Oluşan Devir Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, konu biraz uzun araçlar konusunda yeni yeni tecrübem olduğu için öncelikle detaylı anlatmak istiyorum. Bununla birlikte tavsiyelerinizi dinlemek isterim. Öncelikle yaklaşık 3 - 4 ay önce Audi A3 8P 2004 Otomatik model bir araç satın aldım. Aracı satın aldığımda vites geçişlerinde sert vuruntular oluyordu. Bunun 2 sebebi vardı bunlar:


    1) Araç kullanma konusunda yeni olduğum için biraz hor kullanıp aracı zorladığım için olabilir.

    2) Şanzımanın artık çok yaşlı olmasından kaynaklı.


    Bu problemi gidermek için epeyce araştırma yaptım. Şanzıman türüm Triptonik. Probleme sebep olabilecek konu başlıklarını çıkardığımda en hızlı deneyip görebileceğim şey şanzıman yağının değişimi oldu. Şanzıman yağını temiz bir şekilde değiştirdikten sonra bir şeyler güzel olmaya başladı. Zaten usta ile konuştuğumda aracın şanzıman yağının 100.000 km den fazladır değiştirilmediğinden bahsetti (Aracım 255.000 km di yağ değiştirdiğimde). Çıkan eski yağ epey kötü durumdaydı. Yeni yağı koyduktan sonra vuruntulardaki son durum epey iyiydi. Vuruntu eskisine göre artık çok nadir oluyordu, olduğunda ise eskisi gibi sert değil çok daha yumuşak oluyordu. Hatta buna vuruntu demekte doğru olmayabilir, vites geçişini hissediyordum sadece. Neyse artık şanzıman çok korkutmuyordu açıkcası, bu arada sırada olan vites geçişini hissetme durumunu da aracın şanzımanın artık eski olmasına bu kadarının da olacağını düşünerek yoluma devam ettim. Yaklaşık 1 - 1.5 ay sonra yani bu zamana geliyoruz. Problem burada başlıyor. Aracım son 1 haftadır ilk çalıştırmada akü kırmızı ikaz uyarısı yakıyor. 2000 devire geldikten sonra kırmızı akü işareti sönüyordu. Bugün servise götürme fırsatı buldum. Serviste aküye bir cihaz bağladılar. Aracın çalıştıktan sonra akünün şarj olmasından dolayı herhangi bir sorunun olmadığını söylediler. Ancak ben tekrar yola çıktığımda araçta bazı şeyler değişmişti. Bunlar şu şekilde:


    - Araç normalde rölantideyken 600 - 650 devir arasında duruyordu. Ancak bu cihaz ile akümü kontrol ettiklerinden sonrasında 800 - 900 devir arasında durmaya başladı.

    - Araçta devir çok hızlı yükselmeye başladı, bu da aracın sürekli vites atmasına sebep oluyor. Bu seri ve yerinde olmadan vites atması aracı çok sarsmaya başladı. Bugün yolda giderken otomatikten manuele çektiğimde aracın 30 - 40km hızda 4.viteste olduğunu gördüm. Normalde araç bu km hızdayken 2, bilemedin en fazla 3.viteste oluyordu.

    - Aracın camlarında bir problem oluşmaya başladı. Yukarı doğru camı kapatmak istediğimde aşağı doğru gidiyor arada sırada. Bırakıp tekrar yukarı çekince düzeliyor.

    - Son olarak aracın dörtlü lambasında araç kapalıyken bile ışık yanıyor şu an.


    Benim bu saydıklarımdan aracın aküsünde bir problem olduğu belli, yarın servise tekrardan gideceğim. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir merak ediyorum. Bunun dışında aküde oluşan bu problem aracın bu vitesi birden bire hızlı atma problemine veya devirin bu kadar seri yükselmesine dolaylı yoldan etkisi olmuş olabilir mi? Ne düşünüyorsunuz, ne tavsiye edersiniz? Bu konu hakkında gerçekten yardıma ihtiyacım var çünkü cidden çevremde araç konusunda destek alabileceğim kimse yok.









  • Merhaba maalesef kimse yanıtlamamış. Daha sonra başkalarının işine yarayabileceğini öngördüğüm için servis sonucu çıkan durumu size aktarıyorum. Öncelikle problem akü kontrolü sonrasında oluşmamış. Tamamiyle tesadüf. Aracımın uzun zamandır klima kompresöründe oluşan bir yağ kaçağı maalesef bir çok kısma zarar vermiş. Bu yağ kaçağı bir çok alana bulaştığından dolayı öncelikle soketler yenilendi. Ardından buji uçları değiştirildi ve son olarak şarj dinamosu temizlenip revize edildi. Tabii klima kompresörüde revize edildi. Araçta oluşan problemlerin çoğunluğu gördüğüm kadarıyla şarj dinamosunun asla sıvı girmemesi gereken soketlerine kaçan yağdan kaynaklıymış. Tekrar hatırlatmak adına şarj dinamosunda oluşan problemin araçta çıkardığı problemleri listelemek istiyorum:


    * Devir göstergesinde dengesizlik, çok fazla devir yükseliyordu.

    * Aracın elektrik ile çalışan sisteminde oluşan problemler.

    * Vites atmama problemi, devirin dengesizliğinden kaynaklı çok yanlış zamanlarda vites atma ve düşürme problemi sonucu oluşan sert vuruntular.


    Servisten aracı çıkardıktan sonra problemler çözüldü. Benle aynı sorunu yaşayan kişilere tavsiyem şarj dinamosunu kontrol ettirmek olabilir. Aracın şanzıman sistemine kadar bir çok etkisi olmuş gördüğüm kadarıyla.


    Bunun dışında araçta hala tek tük vuruntu var maalesef.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.