Şimdi Ara

Akü kutup başları hangi malzemeden olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arabayı yatırdığım için 1-2 ayda bir akü bitiyor takviye veya redresöre takıp şarj ediyordum. Söke taka somununu kaybettim idareten birşey taktım ama orjinali daha uzundu. Zaten kullanılmadığından akü ölüyor onu değiştirmeden önce kutup başlarını yenilemek istiyorum.


    Yeni alacağım set halinde ama çeşitli malzemeler var. Kurşundan, zamak, pirinç... Değişik bir sürü malzeme var. Sıradan binek oto için hangisi alınmalı?




  • Bakır olanlar en iyi elektriği iletir açık sarı olur genelde yüksek güç isteyen araçlarda kullanılır ( karavan, harici donanımları olan offroad araçları vs ), prinç olanlar korozyona dayanıklıdır deniz taşıtlarında daha çok kullanılır, klasik kurşun alaşımlı olanlar ise gri renkte olup piyasa da en fazla kullanılan tür. Kısacası binek araçlar için yeterli kaite de kurşun alaşımlı yani gri bir kutup başı almak yeterli.

  • Akü terminalleri veya kutup başları, emniyetli ve etkili bir elektrik bağlantısının sağlanmasında çok önemli bir rol oynar. Yapıldıkları malzeme performanslarını, uzun ömürlülüklerini ve korozyona karşı dirençlerini etkileyebilir. Çoğu otomotiv ve genel maksatlı kullanımda kurşun veya kurşun alaşımlı uçlar, kurşun asitli bataryalarla uyumlulukları nedeniyle tavsiye edilir.  


    Güçlü ve verimli bir elektrik bağlantısı sağlamak için malzemeden bağımsız olarak uçların her zaman temiz ve korozyonsuz olduğundan emin ol.  

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Konuyu cevap gelmedi diye bırakmıştım cevap olduğunu yeni gördüm. Kurşun en pahalısı. Zamak, prinç ucuz oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.