Şimdi Ara

Akustik davul için ses yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    ses yalıtımı konusunda büyük bir araştırma yaptıktan sonra gördüm ki bu işler para işi, fakat ben azimliyimdir. Bu sebepten dolayı bu maliyeti en aza indirebilecek bir fikre yönelme çabasına girdim.

    Klasik bir ses izolasyon mantığını sesi içeride hapsetmek olarak ele ele alırsak. koskoca odaya maliyet büyüyor. ama benim koskoca odaya ihtiyacım da yok, bana baterimin yeri kadar yer yeterli.
    peki bu durumda bu bariyerli süngerlerden temin etsek.
    tahtadan da oda duvarı gibi bir şey hazırlarsak bunun etrafını süngerle kaplarsak.
    Bunun bir getirisi olur mu içine de belli yerlere akustik sünger falan koysak
    kısacası bu iş görür mü olabilir mi sizce yaratıcı olun lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,

    2x3mm ebatlarında ahşap ve etrafına taş yünü sarılı vaziyette paneller halinde monte/demonte edilen yapıyı, garaj.org da birisi 1.5 sene önce satıyordu. Kendisi, seslendirme sanatçısı idi ve evinde ses kaydı yapabilmek için kendine izole bir ortam yaratmak için böyle bir yapıyı özel olarka yaptırmış. Ahşap yapıyı marangoza yaptırmış. Ses izolasyonu sağlayacak taş yününü, bu tarz malzemeler satan bir yerden, gerekli yapıştırıcı ile almış. Kendi evinde kurmuş. Daha sonra taşınma mevzusu olunca satışa çıkarmış. Oldukça uygun fiyata veriyordu ancak mevcut izolasyon bateri için yeterli değil idi. Takviye yapmak gerekiyordu. Uğraşmak istemediğim için almamıştım ancak ders aldığım bateri hocası ile bu konuyu konuştuğumda, evde akustik bateri ile etud yapabilmek için mantıklı bir yol olduğunu söylemişti. Baştan tasarlanacak ise dikkat edilmesi gereken hususlar;

    1. kurulmak istenen baterinin sığacağı ve tabure ile rezerv bir miktar alanında içinde olacak 2x3, 3x3 veya 2x3.5m ebatlarında bir alan belirlemek.
    2. Ayağa kalkıldığında baş hizasından ilave 1 karış mesage olacak şekilde boy belirlemek.
    3.Giriş çıkış için sürgülü ahşap kapı düşünülebilir. Veya 2. el çıkma pimapen kapı kullanılabilir ancak kapı menteşe vs montajı dertli iş olabilir
    4.Ahşap yapının içi ses izolasyonu sağlayacak taş yünü ile kaplanmalı. İzolasyon sünger ile malesef olmuyor. Bütün iç yapı,yan duvar tavan, taban dahil kaplanmalı. İnsan ağırlığı, kick vuruş etkisi ve bateri ağırlığı gözetilererek, zeminde taş yünü üzerine izolasyon plakası veya yine ahşap plaka kaplanmalı.
    5. eğer alt katta biri oturuyorsa kick titreşiminin alt kata gitmesini engellemek için ahşap zeminin altında kaucuk takozlar konmalı.
    6.Montaj yapılırken bütün kesişme yerleri köşe (sesin dışarı kaçabileceği delikler) ses izole edici yapışkan ile kaplanmalı.
    7. taş yünleri yanduvar ve tavanda ahşapa monte edilirken ,profesyonellerin kullandığı tipte sesi iletmeyen dubel, vida vs kullanılmalı.
    8. Böyle bir yapıyı kurduğunuzda, içeride yarım saatten fazla sürede kalmak istiyorsanız mutlaka klima ile havalandırma olmalı. Klima motoru dışarıda olacak ancak üfleç, içeride duvara asılacak, bağlantı boruları için yanduvar ve taş yününe delik açmak gerek. Bu sistem kurulursa daha fazla içeride kalınabilir. Ucuz olması için klima konmaz ise içeride havasızlık sebebiyle fazla kalmak mümkün olmaz.

    Profesyonellerin yaptığı benzer odalar var. Bu odaların fiyatları 10-15K arasında geziyordu. Ev yapımı olaak daha ucuza yapılabilir. Bu işlere benim gibi meraklı olan biri varsa kafa kafaya düşünüp, cad de resmini çizer, tedarikçileri bulup, kullanılacak taş yünü, yapışkan civata konusunda araştırma yapıp ortaya birsey çıkarabiliriz.




  • ghostrider815 G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

    Böyle bir projeye girişebiliriz, bende çok seviyorum yeni şeyler yapmayı,tasarlamayı hem düzgün bişey olurda belki insanlara ön ayak olur. "Evde akustik bateri çalınmaz" kafasını yeneriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkinnn B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Benimle aynı kafadasınız anladığım kadarı ile. Birkaç gün araştırma yapıp elde ettiklerimi burada yazarım
  • ghostrider815 G kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırma yaptım.

    1. Akustik oda diye taratınca yapmak istediğimize ait bir görsel buldum

    Akustik davul için ses yalıtımı


    2. 2x2.5m ebatlarıdanda bir izole oda için taslak bir sketch çizdim

    Akustik davul için ses yalıtımı
    2x2.5m, net iç ebat olacak. Dışa doğru taş yün, en dışta ise ahşap kaplama olacak. Zeminde, taş yünün üzerinde de ahşap veya sert bir kaplama olmalı. Yani taş yün, dıştaki akşap ile içteki sert kaplama arasında olacak.

    1x1.75m ebatlarında camsız pvc kapı (wc için olanlardan) düşündüm.
    Akustik davul için ses yalıtımı
    Pvc kapıyı, yine pvc menteşe ile dış ahşap iskelete bağlayabiliriz. Kapı dışarı açılacak. Kapının iç kısmı, taş yünü ile kaplı olacak.

    3. Daire zemini ile akustik oda aradında sönümleyici akustik takoz düşündüm.
    Takozların dizilime ait sketch
    Akustik davul için ses yalıtımı
    Takozlara ait resim;
    Akustik davul için ses yalıtımı

    4.Ahşap kafes yapı için bauhaus dan sunta kestirilebilir diye düşünüyorum. Suntanın bir yüzeyi, taş yünleri ile kaplanacak. Kaplamada akustik sealant kullanılacak;
    Akustik davul için ses yalıtımı

    Kaplacak taş yünü ile ilgili farklı markalar farklı ürünler satıyor. Uygun olabileceğini düşündüğüm bir ürüne ait link;
    https://www.sesizolasyonmalzemeleri.net/izolasyon-malzemeleri/bariyerli-sungerler/bariyerli-bondex-sunger.html
    Bu kısmı en pahalı olacaktır.

    Taş yün, ahşap paneller yapıştırıldıktan sonra paneller birbirlerine köşe bağlantı parçaları kullanılarak vidalama suretiyle birleştirilebilir;
    Bağlantı parçası;
    Akustik davul için ses yalıtımı

    Ardından iç kısımdaki panelelrin birleşim yerleri, yine akustik sealant ile kaplanır.

    Aklıma gelen ilk proje bu şekilde.




  • Çok iyi bir araştırma ile gelmişsiniz tebrik ediyorum sizi,bu konuda malzemelerin kaliteli ve makullerini bulma işine de ben girişeyim.

    Malzemeleri bulduktan sonra monte aşamasında yine gözden geçirebiliriz olan biteni

    Ve bir sorum var sizce ne kadar önleriz ses çıkışını ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkinnn B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Evde akustik çalma konusunda herkes dertli. Ev yapımı akustik oda için iyi birsey ortaya çıkarırsak bundan herkes yararlanır. Benim evim, şu an bu ebatlarda bir oda konumlandırmak için musait değil. Siz bu işe girişirseniz destek için elimden geleni yaparım. Araştırırken, sattığı ürünlerde ciddi indirimler yapan bir firma buldum.

    https://www.adetasyapi.com/bariyerli-adepan-ses-yalitimi-33mm

    Ne kadar ses yalıtılır konusuna gelince, profesyonel studyoların binalara sık sık gidiyorum. Pro. yalıtım olmasına rağmen dışarı ses çıkıyor. Studyoyu işletenler ile konuştuğumda %100 izolasyonun mumkun olmadığını söyledi. Dışarı kaçan sesin yasal limitlerde kaldığını, komşular şikayet etse bile kendilerine ceza kesilemediği söyledi.

    Yasal limit ile ilgili şöyle bir kanun buldum;

    http://www.maden.org.tr/mevzuat/mevzuat_detay.php?kod=18
    Tablo 5 de şehir içindeki oturma odalarında 60 DBA sınır var.

    Yapmayı düşündüğümüz projede, içeride yüksek tuşede ekipmana vurulduğunda ne kadar ses çıkar, planladığımız katmanlı izolasyonda ne kadar dışarı ses çıkar, bunun mutlaka hesabı var ancak bu hesabı yapacak yetide değilim.

    Ama parmak hesabı nihai düşüncemde, akşamları prime time saatlerinde azamı 1 saat çalınırsa( en son saat 22:00), dışarı kacacak sese, 1 saat boyunca komşular ses etmeyeceği yönündedir. Ancak burada, yalıtımda kullanılacak yün veya muadilinin kalitesi ve fiyatı öne çıkıyor.

    Size yolladığım linkte;
    en etkili olduğunu düşündüğüm
    ses yalıtım bariyerli adepan 10cm( 5cm+5cm+bariyer) m2 fiyatı 110 TL
    daha incesi adepan 33mm(20+10+2.5mm) m2 fiyatı 46 TL.

    Düşündğün 2x2.5m odanın toplam iç yüzey alanı 23m2 çıkıyor. En pahalı olanı ile kaplanırsa 23x110=2530 TL çıkıyor. Daha incesi ile kaplanırsa 23x46=1058 TL çıkıyor. Hissiyatım, 33mm kalınlığında kullanıp üzerinde yine akustik sünger ile kaplamak, yeteri izolasyonu sağlayacağı yönünde.




  • ghostrider815 G kullanıcısına yanıt
    yine şaşırtmamışsınız iyi hazırlanmışsınız, kusura bakmayın fazla olaya hakim olamadım bir kaç gündür, fakat bu konuda kararlıyım
    ve elimde elektronik davul kitim var bunu satılığa çıkardım hatta takasa koydum, elden çıktığı gibi bir akustik bateriye ve izolasyona girişeceğim.
    maddi yönden bu bu konuda kısmen bütçe gerekli.
    en yakın zamanda bu işe bir start vermeyi düşünüyorum.
    sizede teşekkür ediyorum ilginiz ve alakanız için.
  • Berkinnn B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Okuduğum yazılarda, girdiğim sitelerde satılan ürünlerde, ses ve ısı izolasyonu mevzusu iç içe girmiş durumda. Kafam karıştığı için bu konuda teknik döküman baktım. Eke yolladığım, bir prof un yazdığı yazıyı okumanızı öneriyorum.
    Akustik davul için ses yalıtımı
    Akustik davul için ses yalıtımı
    Akustik davul için ses yalıtımıAkustik davul için ses yalıtımıAkustik davul için ses yalıtımı

    Bu yazıdan anladığım, en iyi ses yalıtımı için iki katmanlı izolasyon yapmak, iki katman arasında hava boşluğu bırakmak gerek. Studyo sahiplerinden duyduğum, havada yüzen oda yapma mantığı bu olmalı ancak bizim seviyemizde evde izolasyon için bu yöntem çok pahalı olacaktır. Arada hava boşluğu bırakmadan izolasyon belki en optimumu olmayabilir sonuçta biz studyo gibi günün her saati uzun saatler içeride kalmayı planlamıyoruz. Komşuların katlanabileceği 1 saatlik zaman dilimi yaratmak yeterli olacaktır bize.

    İzolasyonda kullanılacak malzemeler için farklı türler var. Okuduklarımdan 3 tür olduğunu tespit ettim;
    1.Taş yünü,
    2.cam yünü,
    3.Kompozit malzeme olan bariyerli süngerler

    Taş yünü ve cam yünleri klasik malzemeler, bariyerli süngerlerin ise yeni nesil malzemeler olduğunu düşünüyorum. Prof hocanın yazdığı yazıdan da, ses izolasyonunda kullanılacak malzemenin, yoğun ve tıknaz olması gerektiği net olarak anlaşılıyor. Taş veya cam yünü malzeme kullanılacaksa, bütçenin yeteceği, en kalın ve yoğun malzeme kullanılmalı. Ancak ben olsam kompozit malzeme tercih ederdim. Malzeme özellikleri ve tercihleri ile iligli seçtiğim bir kaç yazı yolluyorum.
    Akustik davul için ses yalıtımı

    https://www.sesyalitimmerkezi.com/ses-yalitiminda-kullanilan-malzeme-cesitleri/
    Bu makaleden yola çıkararak ben olsam arasında ses bariyer olan kompozit malzeme kullanırdım
    Kompozit malzeme kesidi;

    Akustik davul için ses yalıtımı

    Sizin yolladığınız linki kontrol ettim. Tradisyonel taş yünü.

    Bu aşamada, belki bulunduğunuz şehirde muzik studyosu sahini ile yakınsanız, studyonu izole edenlerle bağlantı kurabilir veya o ilde bu tarz ürünleri satan bir satıcı ile 3 tür malzeme arasındaki farkları sorabilirsiniz. Bu konuda, bende etrafımdailer ile konuşup bilgi edinmeye çalışacağım.




  • Berkinnn B kullanıcısına yanıt
    http://www.balkotrade.com/tasyunu/ara-bolme-plakasi/ara-bolme-levhasi-6cm-40-kg-m3.html

    Bu sitedeki ürünü inceledim. Klasik taş yünü. Bir kutu fiyatı 48.44 TL. Bir kutuda 8 levha var, 5.76 m2. Kompozit malzemelere göre çok daha ucuz.

    Aklımdan şöyle bir katmanlama geçti.Bu taş yünlerinden 2 kat izolasyon düşünülebilir. 2 kat arasına kauçuk bariyer konabilir.

    https://emirakustik.com.tr/kaucuk-bariyer/

    Bu sayede maliyetde düşük tutulmuş olabilir.

    Kendi imalatı olan bir firma buldum;
    emir akustik

    İletişim bilgileri;
    Akustik davul için ses yalıtımı

    Taş yünü, bariyer konusunda teknik görüş sorulabileceğini düşündüm.




  • müzikle uğraşan bi arkadaşım kendi evindeki boş bir odaya böyle bir şey yaptı. oda içinde oda oldu yani.
    bir iskelet üzerine kaplanan kalın süngerler ve onların da içine kaplanan huni şekilli daha yumuşak süngerlerle yaptık. yapımı biraz vakit alıyor ama yapılabiliyor yani çok da zor değil.

    bu minik odanın içinde havalandırma sorunu var, bunun için bir delikten geçen borunun öbür ucuna havalandırma sistemi koydular. içeri hava basıyor.

    kapı olabildiğinde küçük, yalıtımı arttırmak için.


    ancak aradan geçöen bir senede arkadaşım bu yalıtım kapsülünden tamamen memnun olamadı, yani baya iş görüyor ama arkadşaımın ösylediğine göre ses dalga boyu bizim kapladığımız süngerlerin dalga boyunu geçtiği için iyi yalıtım olmuyormuş.

    bir de zemini es geçmemek gerek. biz duvarlar ve tavana kasmıştık ama zemin nispeten daha ince kaldı.

    inşaat sırasında kapsülün içinde süngerleri yapıştırırken bali dolu kovadan çıkan bali kokusunun kapsül içini kaplayışı ve başımızı döndürüşünü unutamam :)




  • Tekrar dan teşekkür ediyorum



    Evdeki alanımı ölçüp biçtikten sonra 1.5m uzunluğunda 160cm eninde gibi bir boşluğum olduğu kanısına vardım.

    Alanı kontrol ettim yeterlimi diye yeterli görünüyor ayrıca 1.5metre odanın içinde kalacak şekilde duvarlar dahil değil.

    Bu durum maliyeti azaltabilir diye düşünüyorum ve bir an önce girişebiliriz.

    Yazıları okudum çok mantıklı gerçekten

    Bunları bilmek önemli bu işi yaparken, cam yünündense sizin dediğiniz malzeme daha iyi görünüyor gibi sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alt zemini de unutma. en tehlikelisi alttaki komşular. Benim elektronik baterimin kick sesi yüzünden demediklerini bırakmadılar onlar yüzünden boş boş duruyor set.
  • Benim yamaha dtx 532k var. Elektronik olmasina ragmen odamdaki iki duvari akustik sungerle kapladim. 500 lira falan tuttu ki en ucuzunu buldum. Bauhausdan aldim parca parca. Direkt tek parca internette cok daha pahali.



    Sana onerim bauhausdan falan zamanla toplaman. O zamana kadar klasik yumurta kutulariyla bosluklari doldur sonra da degistir paran oldukca.

    Bi de bunun altina ses yalitimi icin sunger, altina strafor al. Bende asagidan yukari hali->parke parcalari-> ses yalitimi kagidi-> strafor-> ikinci kat ses yalitimi kagidi var. Amfiye bagladigim zaman sesi kesiyor, kicki de cekti. Yan taraf yatak odasi duyulmuyor. Tum odayi kaplarsam cok ic karartici olacakti ama seninki akustik kaplaman lazim.

    Su sekilde yaptim:

    Akustik davul için ses yalıtımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Berkinnn B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Konu canlanınca diğer katılımcılarda kendi değerli tecrübelerini aktarmışlar.

    Son verdiğin ölçüye göre senin için sketch hazırladım;
    Akustik davul için ses yalıtımı

    Akustik davul için ses yalıtımı

    Alanı küçültmek, kullanılacak malzeme miktarını düşüreceğinden tabiki de toplam malzeme maliyetini azaltacaktır.

    Kolay gelsin, imalat aşamasında adım adım resim çekersen çok guzel user manuel ortaya çıkabilir.




  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba Bako39,

    Bendeki elektronik bateride de aynı şikayeti almıştım. Nette bir çok yerde olan tenis toplu çozumu hayata geçirdim. Gerçekten iyi çalışıyor. Kick titreşimini kesiyor.

    İmkanınız varsa şiddetle tavsiye ederim
  • Senin ilacın bu site.urunleri al kendin yapıştır



    http://logiproof.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Sizin de tecrübelerinize ihtiyacım olabilir hocam girişiyorum bu işe az kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kick tuşeli yani tokmak yok

    Daha evde onu deneyemedim, stüdyoda falan çalıyorum da eve bu odayla berarber gelecek herhalde bakalım sonuç ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meshhead kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilerin dahillinde



    Akustik süngerler ses yalıtmazlar fakat kimi hem yalıtım hem akustik özellikli oluyor ama yinede ses yalıtım kalitesini düşürür diyorum.

    Benim fikrim yukarıda da belirtilen gibi balkontrade sitesinden taş yünü almak zemin dahil kaplamak ve en son iş bittiğinde odanın sesinin güzelliğini akustik süngerle akort etme, önceliğim kesinlikle ses yalıtımı.

    Ve yine birçok sitede gördüğüm kadarıyla yumurta kartonu akustik için kullanılıyor ve sesi

    Yalıtmıyor, yalıtmadığı gibi de akustik özelliğide çok kuvvetli değil.

    Teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.