Şimdi Ara

akvaryum pompasına röle bağlama yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Omron marka 6 bacaklı 12v DC Röle aldım fakat hangi bacak nereye bağlanıcak bilemiyorum.Forumda kasaya röle bağlama konusunda ayrıntılı açıklanmış ancak bendeki röle 6 bacak lı.Diğerlerine uzak olan iki bacak 220v diğer dört bacak nereye bağlanıcak bilmiyorum.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.



  • Sayın yunus koç.
    Bu rölenin 2 bacağı bobin bağlantısı için. Elinizde 12 v. adaptör varsa 2 bacağa değdirince röle çekiyorsa o bacaklar bobin girişleridir. Diğer 4 bacaklarda ikişer ikişer normalde açık kontaklardır. Röle çekmeden önce açık konumdadır, röle çekince kapanır. Bu şekilde bacakları bulabilirsiniz.
    Yazınızda bahsettiğiniz uzak bacaklar 220 demişsiniz. Önemli olan bobin bacaklarına 12 v. vermek. Kontaklardan istediğiniz voltajı geçirebilirsiniz. Yalnız aynı kontağa hem faz hem nötr vermeyin. Nötürü direk verip, fazı kontaklardan geçirin. Bu durumda kontağın bir tanesi boş kalacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 30 Aralık 2010; 23:32:19 >
  • Rölenin üzerinde yazan kodu söylerseniz yardımcı olabilirim...
  • ŞEF34 Cevabınız için teşekkür ederim ama elimde bi tane 12 v adabtör vardı yıllardır çalışan adaptör şimdi çalışmıyor.Rölenin üzerindek kod Omron G2E-184P-M-US 12v DC.İnternetten araştırdım ancak yanlızca yabancı sitelerdeki satış sayfalarına rastladım yardımcı olabilecek bi site bulamadım.Ayrıca her bacakta numaralar var şemadakinin aynı.
     akvaryum pompasına röle bağlama yardım
  • 3 ve 4 numara 12 v. bobin girişleri. 1 ile 2 ve 5 ile 6 numaralar ise açık kontaklar. 12 voltu 3 ve 4 numaraya veriyorsun. Kumanda etmek istediğin cihaz kaç volt ise fazını 1 numaradan girip 2 numaradan çıkıyorsun. 5 ve 6 numara da diğer açık kontak. onu kullanmana gerek yok. Yani elindeki röle 2 kontaklı röle.
  • Röleyi bugün taktım ama bilgisayar açılmadı.12v tu 3 ve 4 numaralı bacaklara bağladım 220v ise önce 1 ve 6 numaralı bacaklara bağladım olmadı ardından 6 ve 5 numaralı bacaklara bağladım yine olmadı molexlerdeki sarı kablo ile siyah kablonun yerini değiştirdim yine olmadı.Bağlantılarda herhangi gibi bi temas söz konusu değil.Rölenin bacakları kabloların yerini değiştirirken koptu bende açtım rölenin içini inceledim 5 ve 2 numaralı bacaklarda Bobin uçları bağlıydı 3 ve 4 numaralı bacaklarda ise hareketli parça bağlıydı sanırım kontak denen yer orası oluyor.Sonuçta tam tersi bağladım sanırım.Zaten röleyi yanlış almışım kontağı normalde kapalı.Birde ben bu röleyi hiç bi yerde bulamıyorum istanbul küçükyalıda oturuyorum kadıköye kadar olan değişik semtlerdeki elektrikçilere sordum çoğu elektrikçi daha ne olduğunu bile bilmiyor sadece büyük yerler zamanlayıcı rölemi diye soruyor onlarda şaltere benzeyen bayağı büyük şeyler.Bu bozulan röleyi ise sadece karaköyde toptancı bi elektronikçide buldum depoya gidip koliden 1 tane çıkarttı adam para bile almadı hatta alırken güldü bile 1 taneyle napıcaksın öğrencisindir kesin filan diye lafın kısası bu röle elektrikçilerde bulunmuyo ne tür yerlerde bulunur?Bu kadar zor bulunan birşey olduğunu tahmin etmezdim.Acaba başka bi adımı var benmi yanlış söylüyorum anlamıyorum neyse yardımlarınız için teşekkürler.Yen röle bulabilirsem tekrar denerim.




  • Yunus karaköy selanik pasajında ve yolun karşısındaki pasajda tonlarca röle vardır. 15 sene kadar İstanbulda kaldım elektronik malzeme sıkıntım olmadı. Senin zor bulduğun röleden bende 30-40 tane vardır çeşitli devrelerden söktüğüm artı satınaldığım dahil.
    Senin sıkıntına gelince elektrik- elektroniğe merakı olan mutlaka AVO,metreyi yanından eksik etmemesi lazımdır. Avometreyle rölenin bacak tespiti birde adaptör desteğiyle çok kolaydır. Emniyet açısından yüksek voltajla bacak tespiti yapmak uygun değildir.
  • Rölenin üzerindeki şemayı koyabilirsen bi açıklama yapabiliriz

    http://img580.imageshack.us/i/p6070066xx.jpg/
    Sol tarafta "48VDC" yazısının altında var örnek olarak.Sendekinin fotoğrafını çek, yardımcı olalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy93 -- 4 Ocak 2011; 10:29:29 >
  • Kadıköy de röle budum bağladımda hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim avometetre denen cihazı googleda arattım amcamın aletlerinin arasından almıştım bu güne kadar sadece pilleri bitip bitmediğini ölçmek için kullandım başka ne işe yarar onu internetten araştırıcam daha adını yeni öğrendim.Herkeze iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.