Şimdi Ara

Alacağım Ekipmanlara Öneri ve Düzeltme (Cruiser)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;
    Eylül ortalarında Cruiser (XVS 950 A) türü motosiklet alacağım. 2 yıldır alacağım ve hep karşıma başka masraf kapıları çıktı erteledim. En son askerlikte çıkınca, terhis olup alacağım. Tabi bu arada motosiklet 33.000/36.000 TL'lerden 40.000/45.000 TL gibi saçma sapan fiyatlara yükseldi.. Bu başka bir konu.

    Alacağım ekipmanlar da bu aralıkta dolar kuru yüzünden müthiş artış gösterdi fakat standartlarımı hiç düşürmeden bağlı kalmak istedim listeme. Ama bilindik markaların da marka değeri yüksek olduğundan kabartılmış fiyatlar çok canımı sıkıyor. Bu nedenle bir başlık açıp alacağım ekipmanlara öneri ve düzeltme isteyeyim dedim.

    Listemin ortak noktaları: uzun süre kullanabilirlik, önceliklerinin kaliteli deri(uzun süre kullanabilirlik) ve koyu renk (siyah) olması, motosikletin hız aralıkları 80 km/s (şehiriçi) ile 130 km/s (şehirdışı) olacağından yüksek hız korumalarının genel olarak olmaması.

    Sonunda Listem:

    Kask:
    -SHOEI QWEST Kapalı => 2.000 TL bandında (17.05.2019-Son güncelleme)

    Mont:
    -Kışlık: Rev'it Roamer => 3.300 TL Bandında (17.05.2019-Son güncelleme) (Satın Alındı)
    -Kışlık: Dainese Razon => 3.500 TL Bandında (22.05.2019-Son Güncelleme) (BenGiDeR Tavsiyesi)
    -Yazlık: Rev'it Stewart => 3.300 TL Bandında (17.05.2019-Son güncelleme)
    *Sırt koruması 2 monta da uyumlu olan Rev'it Seesoft RV => 250 TL Bandında (17.05.2019-Son güncelleme)

    Çizme/Bot:
    -Kışlık: YDS Diablo 11.0 GTX Çizme => 689 TL (17.05.2019-Son güncelleme)
    -Yazlık: YDS Diablo 7.4 => 450 TL (17.05.2019-Son güncelleme)

    Eldiven: (Kesin Değil)
    -Kışlık: Rev'it Zoom H20 => 600 TL Bandında (17.05.2019-Son güncelleme)
    -Kışlık: Rev'it Monsters 2 => 900 TL Bandında (22.05.2019-Son Güncelleme)
    -Yazlık: Rev'it FLY 2 => 300 TL Bandında (17.05.2019-Son güncelleme)
    -Yazlık: Rev'it Dirt 2 => 800 TL Bandında (22.05.2019-Son Güncelleme) (BenGiDeR Tavsiyesi)

    Yağmurluk: Rev'it Pasific H20 Tulum => 900 TL Bandında (17.05.2019-Son güncelleme)
    Pantolon: Tech90 ve RiderDenim (2-3 ayda bir alırım yeni bir modelini o yüzden yazmadım ama tavsiye markaları ekleyebilirim)


    Listem bu kadar, ne yazık ki neredeyse tüm ekipmanlarım "Rev'it" marka oldu. Tabi yazdığım fiyatlar internet fiyatları, mağazadan deneyerek ve bakarak alacağımdan nakit paraya indirimler de uygulanacak. Fiyat çok yukarılarda seyir etmeye başladı ve hız motosikleti kullanmıyorum sonuçta. Listemin koruyabileceği limit, hız motosikletlerinin limitleri.

    Sizden ricam, bu ekipmanlara eş değer kalitede ve mümkünse biraz daha düşük fiyatlarda tavsiyeler. Lütfen bilerek ve araştırarak yorum/cevap yazınız; ekipman, kaportamızdır ve sallamaya gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalet15 -- 7 Haziran 2019; 23:57:17 >







  • eski bir cruisercı olaraktan bence çok takılma siyah renk ne alsan olur. rengarenk birşeyler giymediğin sürece sırıtmaz.

    Kask olarak qwest benim de kaskım, yeterli ve güzel bir kask tek kötü yanı parçaları (renkli vizör vs baya pahalı) hani neredeyse ls2 kask fiyatına vizör satıyorlardı.

    bell rogue güzel duruyor ama güvenlikten büyük taviz verirsin açık kask ile. ağız kısmı zaten plastik sadece görüntü için var. onun dışında tipi çok iyi tabii senin bileceğin iş ama daha ucuza da tasarımı güzel yarım kask bulursun muhtemelen az ararsan.

    yazlık ve kışlık diye iki kaska ihtiyaç yok zaten qwest yaz kış kullanabilirsin rahat rahat.

    mont için ben yazın dainese superspeed tex kullanıyodum tamamen alakasız racing montu tabii ama o vardı elimde :) o bile çok sırıtmıyordu bence.

    deri mont olarak dainese razon kullanıyordum. Sıfır takıntın yoksa ikinci el mont bakabilirsin sıkıntı olmaz. yazında deri giyeceksen kesinlikle delikli olanalrdan al ama benim tavsiyem fileli bir tekstik mont alman yönünde yaz için.

    çizme için tcx airtech evo kullanıyordum onu tavsiye ederim hem koruma hem konfor olarak oldukça başarılı bir defa al arkana bakma (racing ya da kross hariç). yaz, kış giyebilirsin. Botu sakın tipine bakıp alma çünkü ayağında çizmeyle gezmesi cidden çok zor özelliklede yazın. o yüzden konforu iyi, hava geçiren ama su korumalı, güvenli ama konforuda çok kötü olmayan bir çizme al. yoksa çizme alıp evde bırakıp spor ayakkabı ile sürenler kervanına katılabilirsin.

    eldiven olarakta, deri eldiven yazın zor, fileli almanı tavsiye ederim. revit dirt modelini kullanıyodum ben ama birçok farklı eldiven bulunur yeterki kısa eldiven alma bilekleride korusun.

    bunların dışında bir de kevlar kot pantalon al korumalı tech90 vs olabilir. önemli bir ayrıntı ama bacaklarda önemli.




  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Siyahı günlük hayatımda da çok kullanıyorum, cruiserci siyah giyer takıntısında değilim. Seviyorum :)

    Kask için yazdıklarından sonra bir baktım, dediğin kadar var; pahalı. Gözlük yuvalarını kullanmak zorunluluğu olacak, olsun.

    Bell'in DOT onayı ilgimi çekti. Bir çok marka var, 150 TL'den başlıyor açık kasklar. Çok inceledim bu kaskı, uzun zamandır "ha motor aldım, ha ekipmanları dizeyim" derken :) Ağızlık konusunda kesinlikle haklısın, ağza sinek girmesin müsebbibiyle yapmışlar büyük ihtimal. Ağızlığı kullanmam, uzun boş yollarda kullanırım düşüncesiyle yazmıştım kafama. Sıcağa pek tahammülüm yok, - derecelerde üşümeyen biri olarak listeye ekledim. QWEST yeterli olur diyorsan Bell Rogue'u listede "para battı, harcamalıyım" kategorisine alıyorum (Çıkıyor listeden yani).

    İkinci el giyime pek sıcak bakmıyorum, sahibinden'de 2-3 ay kullanılmış Revit Roamer buldum ama kullanan kişinin terinin düşüncesi uzaklaştırdı. Dainese Razon'u daha önce gördüm ama hiç incelemedim, bugün bir kaç inceleme izleyeceğim ve listeye ekleyeceğim. Bu arada deri isteğim tamamen uzun ömürlü olsun isteğimden ve daha güvenli olduğundandır(severim deriyi:)). Revit Stewart Air, ön ve arka yüzeyleri süzgeç gibi.

    Bot tavsiyeni yazdım kenara, bugün ona da bakacağım. YDS'yi kullanan kişilerin incelemeleri övgü doluydu. Kimisi 5-6 yıl kullanmış ve sonunda sadece tabanı parçalanmış(ayakkabının koruyucu ve deri yüzeylerine bakım uyguladığın sürece gidiyormuş 10 yıl), şahıs vermiş ayakkabıcıya ve 30-50 TL'ye tabanı yeniletmiş ve giymeye devam ediyormuş. Askeri malzeme üretiyor olması ilgimi cezbetti. Fakat son zamanlardaki fiyat artışı hoşuma gitmiyor.

    Önerdiğin eldiveni de araştırdım, önerinde görünce aklıma geldi tekrar baktım ve fiyatı görünce geri çekildim :). Ama yaz için çok ideal duruyor. Revit Fly'da hava alıyor (Revit Dirt gibi kesinlikle olamaz), süzgeç deri. Ama listeye ekliyorum önerini, indirim yakalarsam ilk tercihim olacaktır.

    Tech90'ı baya duydum ve bazı modellerini almayı istiyorum fakat çok duyuyorum ve karşıma çıkıyor hali ile satış stratejisi mi diye düşünüyorum. Korumalı Kevlar kot pantolon kaçınılmaz, ayda bir/3 ayda bir alınacak :) Listede RiderDenim ve 1-2 marka daha var.



    Ciddiye alıp cevap verdiğin için teşekkür ediyorum, önerilerini dikkate alıp inceleyeceğim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.