Şimdi Ara

Alan Wake II | PS5 | ANA KONU (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
728
Cevap
31
Favori
39.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alan Wake 2, The Final Draft başlıklı New Game Plus modunu bugün kullanıma sunuyor



    Alan Wake II | PS5 | ANA KONU

    "Bu bir döngü değil, bir sarmal," Remedy'nin korku devam filmi için temel yeniden oynama deneyiminde.


    Yıllarca çalıştıktan sonra Alan Wake 2'yi bir aydan biraz daha uzun bir süre önce piyasaya sürdük. İddialı, benzersiz bir oyun yaratmak istedik ve böyle bir şeyin nasıl karşılanacağı konusunda her zaman tedirginlik vardır. Alan Wake 2'nin The Game Awards'ta En İyi Anlatım, En İyi Sanat Yönetmenliği ve En İyi Oyun Yönetmenliği ödüllerini almasıyla, umduğumuzun da ötesinde bir ilgi gördük. Bunun için derinden minnettarız. 


    Alan Wake 2, Remedy'nin ilk hayatta kalma korku oyunu ve en iddialı hikaye odaklı deneyimimiz. Oyunun iki oynanabilir kahramanı var: Karanlık Yer'in kabus boyutunda kapana kısılmış işkence görmüş bir yazar olan Alan Wake ve Kuzeybatı Pasifik'te bir dizi ritüel cinayeti araştıran bir FBI Ajanı olan Saga Anderson. Hikaye ilerledikçe, Cauldon Gölü'nün suları altında bekleyen derin, katmanlı gizem karanlıktan çıktıkça yolculukları daha da birbirine karışıyor.


    Başından beri planımız, Alan Wake 2 için deneyimin önemli bir parçası olarak bir New Game Plus modu yaratmaktı. Oyun ve hikaye üzerinde çalışmaya başladığımızda bu fikir hep aklımızdaydı. Birçok açıdan anlamlıydı. Yoğun bir deneyim yaratıyorduk. Hikayenin tüm yönlerinin kavranması ve tüm koleksiyon parçalarının bulunup bir araya getirilmesi için birden fazla oyunu destekleyecek kadar yeterli olduğunu hissettik. New Game Plus ile bunu yapmak için net bir motivasyon var.


    Kilidi açılmış tüm silahlarınızı, takılarınızı ve yükseltmelerinizi koruyorsunuz. Bunları oyun boyunca oynayarak kazandınız. Daha fazla zorlukla yüzleşmek istiyorsanız yeni bir Nightmare zorluk seviyesi var. Ancak en önemlisi, bu yeniden oynamanın bir anlamı olduğunu gösteren bazı anlatı unsurları var. Bu, hikayenin bir parçası. Her şey ince bir şekilde değişti. İlerleme var. İlerleme kaydediyorsunuz. Bunu Alan Wake'in en baştaki anlatımında duyacaksınız. Kısa sürede kaybolsa bile yeni bir farkındalık, bir vaat.


    Wake uzun bir süre boyunca bir kabus döngüsüne hapsoldu ve onunla birlikte, oyunu kaç kez oynamış olursak olalım, hepimiz de hapsolduk. Sonunda, New Game Plus ve Alice'in yardımıyla döngüden kurtulduk ve sarmalın derinliklerine doğru ilerlemeye hazırız.


    Bu hem Başlangıç hem de Dönüş'ün Son Taslağıdır. Ve bizi spiralin sonunda bekleyen şeye götürecektir.



    Ekran Görüntüleri :



    Alan Wake II | PS5 | ANA KONU
    Alan Wake II | PS5 | ANA KONU
    Alan Wake II | PS5 | ANA KONU
    Alan Wake II | PS5 | ANA KONU



    Blog : https://blog.playstation.com/2023/12/11/alan-wake-2-gets-new-game-plus-mode-titled-the-final-draft-available-today/





  • Şu oyunun Türkçe çıkmaması o kadar üzücü ki. Alan Wake II | PS5 | ANA KONU 

  • harunwq kullanıcısına yanıt

    Türkçe olsa da bir şey anlamayacaktın üzülme

  • kingofbet K kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yeri paldır küldür gidiyorsunuz gta oynar gibi, bir yeri okumadan, sonra anlamadık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alan Wake 2, GQ Magazine'in 2023 Yılın Oyunu ödülünü kazandı.



    Alan Wake II | PS5 | ANA KONU


    Kaynak : https://www.gq.com/story/the-fifteen-best-video-games-of-2023

  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    hikayenin finali hakkında bizi de aydınlatabilir misin dostum. senin kadar zeki değiliz anlayamadık kusura bakma!

  • kingofbet K kullanıcısına yanıt
    Ben zekayı kast etmedim, okumayı kastettim. Okumayan millet olduğumuz için. Finale daha gelmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alan wake 1 i daha oynamadım. Önce bunu oynamak daha mı mantıklı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nomoregume N kullanıcısına yanıt
    Önce Alan Wake 1 remastered’i oyna, sonra Youtube’tan Control hikaye videosunu izle, hatta Alan Wake DLC’nin hikaye videosu varsa onu bile izle, sonra bunu oyna. Direkt Alan Wake 2’den başlarsan boş boş ekrana bakarsın hocam :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TaKo kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam. Satın alıp oynamayı düşünüyordum. Önce dediklerinizi yapayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TaKo kullanıcısına yanıt

    Önceki oyunlar şart değil, bunu kendi yapımcıları bas bas bağırarak söyledi hatta. Evet oyunda yer yer eski oyundan göndermeler ve bağlantılar olabiliyor ancak bu hikayeler ile bağlantılı değil ana hikaye tamamen bağımsız. Boş boş ekrana bakmak tanımlaması yersiz olmuş bende.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt
    Neden yersiz olsun ki? Sanki birilerine ya da oyuna küfretmişim gibi tepki göstermişsin :) Alan Wake’in ilk oyununu oynamamış, hatta oyun hakkında fikri olmayan biri ne kadar keyif alabilir bu oyunun hikayesinden? Keyif almışsa bile çok daha fazlasını kaçırıp yazık etmiştir. Bu kasaba neresi, bu kasabada neler oluyor/oldu, oyunun başındaki malum şişko dedektif kim, Alan Wake kim ve neyin peşinde, iki ihtiyar rocker nerden çıktı, Ahti kim vs vs… Bunlar oyunun yan karakterleri, senaryosunun sarmal yapıları, easter egg değil! Yani göndermeden öte bi durum bu, ikinci oyun “hikaye” itibariyle sırtını tamamiyle yarattığı evrene, bu evrenin karakterlerine ve kurumlarına dayıyor. Oyunun yapımcısı bu açıklamayı nerede ve nasıl yaptı bilmiyorum ama kesinlikle “tamamen bağımsız” olduğuna katılmıyorum. Oyundaki tek bağımsız unsur Saga Anderson karakteri ancak Saga’nın hikayesi bile eski oyundan karakterler ve Remedy evrenine dair kurumlarla muhattap oluyor.

    Benim şahsi görüşüm hikaye odaklı bir oyunda hikayeye hakim olmak, en olmadı aşina olmak gerekiyor. Böyle “freak” dolu bir evrende oyun oynuyorsanız, oynarken “yahu biz napıyoruz, kim bunlar, neler oluyor” dememeleri için kişisel tavsiyem önceki oyunları oynamaları ya da YouTube videolarına en azından bir göz atmaları…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bağlantı olup olmaması bir yana özsaygı ile alakalı bir durum bu bana kalırsa. Hepi topu 12 saat ayırıp ilk oyunu oynamak zor olmasa gerek. İnsanları anlamıyorum ben bu yüzden.

  • TaKo kullanıcısına yanıt
    Bu durumda Control’ün de oynanması gerekiyor o zaman çünkü aynı evrende geçiyor ve ortak hikayeler, karakterler var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TaKo kullanıcısına yanıt

    Hocam neden kendinize küfür edilmiş gibi pasif agresif moda geçtiniz anlamadım, “yersiz” bir hakaret yada aşağılama değil ki, sadece katılmıyorum anlamında bir cümle. Ben size tepki göstermedim herhalde, emoje falan kullanılmadığı için duygular anlaşılmıyor buradaAlan Wake II | PS5 | ANA KONU Ben ilk oyun ve control ü +awe dlc bitirip platin yaptım ayrıca, demek istediğim şu. Bu oyunda bir kaç şehir ismi ve ahtinin kim olduğunu oyuncu pek umursamaz, tabi ki tavsiye olarak oynamasını öneririm dediğiniz easter eggler hoşunuza gidecekse. Ama zamanı yoksa diğer oyunlara bence alan wake 2 ile başlayabilir, ben demedim oyuncuların yapımcıları dedi. Ama siz onlardan daha iyi biliyorsanız tamam sizin dediğiniz olsun sayın forumdonanim kullanıcısı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bütün olay Ahti'nin başının altından çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt
    Pasif agresif olduğuma katılmıyor hatta esas pasif agresif olanın iğneleyici tavrınla sen olduğunu düşünüyorum. Yine de öyle gözüktüysem yanlış anlaşılmışımdır, alt tarafı oyun konuştuğumuz yerde art niyetli bir amacım yok, olamaz da :)

    Yapımcılar bu oyundan başlarsanız çok şey kaçırmazsınız ama önceki oyunları oynarsanız daha iyi olur demişler. Biraz ticari kaygı da mevcut tabii… Amma velakin ben şöyle bir örnek vereyim; Control’ü oynamayan bir arkadaşım Alan Wake 2 için, “bi yerde FBI devreye giriyor, onca mistik olay oluyor, hiçbiri de korkmuyor, abartılı tepkiler göstermiyor çok saçma!” dediğini biliyorum. Control’deki FBC’yi, FBI sanıyor ve FBC’nin tam olarak neyle ilgilendiğini bilmiyor. Mantık aramaya kalkınca da oyuna b.k atıyor, sonra da beğenmedim diyor. “Boş boş bakmak” tabiriyle tam olarak bundan bahsetmiştim.

    Malum oyun İngilizce, yoğun bir anlatım var, her detayına hakim de olamıyorsun. Böyle bir ortamda sıradan bir “forumdonanım kullanıcısı” olarak kişisel tavsiyem budur, kararı insanlar versin :) iyi oyunlar!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Cemo94 kullanıcısına yanıt
    Oynasan daha iyi olur, Control müthiş bir oyundur. Ancak Alan Wake 2 öncesi en azından Youtube üzerinden bir hikaye özetine bakılmasında fayda var. Alan Wake 2 eksiklerine rağmen son yıllarda çıkan en iyi oyunlardan biri, bu tarz oyunlar kolay kolay gelmediği için hakkını vermek, değer bilmek lazım :) ha bu arada oyunun sonunda yine cevaplanmayan soru işaretleri kalıyor, ufaktan bir ayar oluyorsun ama DLC’ye pas attıklarını düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TaKo kullanıcısına yanıt

    İlk baştan beridir art niyet ve iğneleyici tavır yoktu, siz çok kelimelere ve atmosfere karşı hassassınız o sebeple sanal iletişimde yanlış anladığınızı dusunuyorum. Samimiyet ile cevap verdim, ne yazık ki iletişim olmadı. Fiziksel ortamda bu konuşma geçseydi biraları tokuşturup o şekilde gececek bir konuşma haliydi aslında. Her neyse sizin yorumunuz da doğrudur saygı duyuyorum iyi oyunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nier -- 21 Aralık 2023; 16:35:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.