Şimdi Ara

Albea ağır kış şartları akü tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba;

    Geçen sene kasım ayında babamın ayağı yerden kesilsin rahat etsin diye 2008 Albea 1.3 multijet aldık istanbuldan daha sonra erzurumda kullanılmaya başlandı, arabadan gayet memnunuz fakat geçen kış babam arabayı sabahları bir türlü çalıştıramamış, üzülürüz diye bize de bir şey dememiş otobüsle gitmiş gelmiş gideceği yerlere, -10'in altındaki sıcaklıklarda marş motoru iki çevirdikten sonra duruyormuş, havalar ısınınca sorun ortadan kalktı konu unutuldu gitti ama ben yine aynı şey yaşansın istemiyorum bir akü alıp göndereceğim babama, kendisi gerek yok ben sordum ustaya akün sağlam dedi diyor ama belki bir faydası olur, aklıma gelen aracın üzerindeki 50 amperlik akü yerine 72 amperlik bir akü alıp koymak baktım taban boyutları aynı oturur akü tablasına, çok soğuklarda akünün gücü düşse bile akü 72 amper olunca düşük hali bile marş basmaya yeter diye düşünüyorum, bu konuda bilgisi olan ve Erzurum sivas gibi soğuk kış koşullarında deneyimi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkrapsodi -- 20 Eylül 2016; 17:42:38 >







  • Selamlar,

    Mazot donuyor büyük ihtimalle.
  • dangerousman kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    öyle olduğunu sanmıyorum çünkü takviye ile çalıştırıldığı olmuş -20'li sıcaklıklarda. eurodiesel donmuyor bildiğim kadarıyla biraz koyulaşıyor sadece, o durumda da arabanın yakıt pompası sağlamsa basabiliyor.
  • arabayı değiştirip benzinli alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alacağınız akünün normal amper değeri değil CCA değeri önemli o ne kadar yüksek olursa soğukta uzun bve kuvvetli marş basma oranınız okadar çok olur ki size tavsiyem cca sı 750 den aşağı akü almamanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uk79 kullanıcısına yanıt
    bunu araştıracağım çok teşekkürler.
  • Eski arabam albea idi. Bir kış günü(Adana bu arada) arabayı çalıştırmaya çalıştım çalışmadı. Akü(mutlu akü) lambası yeşil yanıyordu(dolu gibiydi yani). Daha önceden hiç tekleme filan olmamıştı. Yeni akü alınca bir daha sorun olmadı. Sonuç olarak direk yeni akü alın bence.
  • uk79 kullanıcısına yanıt
    750 çevrimlik aküler Albea'ya uygun boyutta değil maalesef, boyutu uygun olan en güçlü akü şu;

    http://kolayoto.com/inci-aku-formul-a-12v-72ah-640cca.html

    bunu alıp yollayacağım sanırım, biraz pahalı ama -10'un altında arabayı çalıştırabilecekse değer.
  • darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Yeyerli olur ama 750 ve üstü kadar uzun marş gücü vermez, babanız mazot hattına yalıtım yaptırabilir böylece motor mazotu daha iyi çekip daha çabuk marş alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkrapsodi

    750 çevrimlik aküler Albea'ya uygun boyutta değil maalesef, boyutu uygun olan en güçlü akü şu;

    http://kolayoto.com/inci-aku-formul-a-12v-72ah-640cca.html

    bunu alıp yollayacağım sanırım, biraz pahalı ama -10'un altında arabayı çalıştırabilecekse değer.

    Bence acele etme. 45-50 ah akü benzinli araçlarda bile yetmiyor. Otomobil fabrikaları ısrarla bu aküleri kullanıyorsa da ömürleri kısa, performansları yetersiz oluyor.

    72 ah akü için dediğin fiyat bana biraz yüksek geldi. Şubat 2016 da 60 ah Varta aküyü 160 a aldım. Mutlu 140-tl idi. Senin aldığın fiyat bence biraz yüksek.

    Marş motorunu da bir kontrol ettirmek yararlı olabilir. Kullanım hatası da olabilir. Aracın o soğukta uzun süre yatması kaynaklı da olabilir. Biraz daha araştır bence.




  • yetkili fiat servisi varsa oraya telefon acip bilgi almakta fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    araç hiç yatmıyor kışın çalıştığı zaman her gün 30 km'si var. marş motoru soğuktan etkilenir mi bilmiyorum ama bayramda oradaydım uçakla gittiğimden Albea'yı kullanıyorum tek marşta alıyor marş motorunda sorun yok gibi, Hugel diye bir marka var fiyat olarak daha avantajlı İnci'nin yan markası, forumda aradım kullananlar iyi şeyler söylemişler

    http://kolayoto.com/hugel-action-12v-72ah-640cca.html

    fiyat olarak daha avantajlı, bu da 72 amper.

    valla egemen kardeş bilmiyorum aklım karıştı, erzurumda değişik çözümler var, kimisi aküsünü evine götürüyo her gün, kimisi kapalı garaj yaptırıp içine küçük bir ısıtıcı koyuyo, bu imkanları olmayanlar kaputu açıp motoru battaniyeye sarıyor (faydası olduğunu sanmıyorum ama yapıyorlar)

    ama şahit olduğum kadarıyla gece sokakta kalan arabaların çoğu 3-4 denemede çalışıyor, o soğukta 4 kez denemek için iyi bir akü lazım aklıma gelen başka çözüm yok açıkçası.

    neden orada halletmedin derseniz de, oradaki ustaların hiç birine güvenmiyorum, olabildiğince uzak dursunlar arabadan mümkünse. erzurumdaki insanların bir kısmı sanayi için trabzona gidiyor varın siz düşünün Erzurum sanayinin esnafını.




  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    aslında iyi fikir teşekkürler bi arayayım bakalım ne diyecekler, verdikleri cevabı yazarım buraya.
  • arkadaşlar merhaba;

    konuyla alakalı sonucun ne olduğunu yazayım;

    ben aşağıdaki aküyü aldım

    http://kolayoto.com/hugel-action-12v-72ah-640cca.html

    hugel'in 72 amperlik aküsü, hugel inci akü üretimimiymiş, fiyatı uygundu denemeye değer dedim, biliyorsunuz Erzurum -33'ü gördü, bu soğuklarda akü kaynaklı bir sıkıntı çıkmadı, takviyeye gerek kalmadan 5 kez uzun marş basma denemesi yaptıracak kadar dayandı akü, sadece bir kez mazot donduğu için çalışmamış, onda da mazot filtresine ve yakıt borularına sıcak su döküp çalıştırmışlar, sonuç olarak sorun çözüldü.

    teşekkürler, iyi günler.




  • Cozulmesi iyi olmus Erzurum da dizel kullananlara Allah sabır versin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babapars

    Cozulmesi iyi olmus Erzurum da dizel kullananlara Allah sabır versin

    allah razı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.