Şimdi Ara

Albea su eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar 2009 albea aracım dün su eksiltmeye başladı cuma için randevu aldım fakat gitmeden fikrinizi almak istiyorum... Resimlerde olduğu gibi sağ önden geliyor usta şöyle bi baktı blok su tapasından kaçırıyor şanzımanın inmesi gerekiyor dedi...Devirdaim veya su hortumu olamaz mı sizce veya farklı bir şey aklınıza gelen... (radyatörüm yeni orjinal kale 11 ay önce değişti).Dün akşamdan sonra 750 ml su ekledim...Aracım öncesinde antifrizsiz kullandığından radyatör çürümüştü onu değiştirince karışım olarak kırmızı antifriz koyduk 11 ay sorunsuz dayandı en sonunda tekrar patlattı bir yerleri ki gayet de sakin kullanırım...

    Albea su eksiltme


    Albea su eksiltme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şanzımanla alakası yoktur. Radyatör veya hortum gibi duruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiat özel servisine bıraktım arabayı devirdaim,su tapası ve egzantirik kayışı değişecek(usta sökülmüşken buda değişmeli dedi)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antifrizsiz uzun süre kullanılan araçlara tekrar antifriz konulduğunda %99 bi yerleri patlatır kaçırma yapar. Kaçarı yok bu işin. O yüzden alırken dikkat etmek lazım bu konuya.


    İşin ucu motor yaptırmaya kadar gider çünkü.

  • senged kullanıcısına yanıt

    Çok doğru hocam naparsanız olmuyor mutlaka bir yerleri patlatıyor...Arabayı aldım sadece su tapası değişti devirdaimin sağlam dendi saf su ekledik kontrol edicem eksilme olursa yarın akşam bırakıyorum olmazsa antifriz ekleticem yine ... Peki soğutma sistemi temizliği yapsak müsait zamanda işe yarar mı ? Şuanki su kabından suyu zor görüyom çünkü de (akan su berraktı ama sistem paslı tabi)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

    Şuan kullandığım aracım 1.3 mjet punto. 1 sene oldu aracı alalı ve aldığımda içine su koymuşlardı ve genleşme kabında hafif bi kararma vardı.


    Alır almaz ilk iş olarak aracın radyatöründeki suyu boşalttım. Çok kötü değildi suyun durumu. Tapalar açıkken genleşme kabından bastım suyu baya bi suyu çevirdim.


    İçine sadece saf su koyup motor ısınana kadar yol yaptım kalorifer açık birşekilde (kalorifer sistemindeki suda çıksın diye)


    Tekrardan bütün suyu boşalttım. Motor soğuyunca içine 3'te 1 oranında antifrizli saf su doldurdum ve genleşme kabını sıfır orjinal alıp taktım.


    1 ay sonra tekrar komple boşaltıp %50 antifriz saf su doldurdum. Devamlı kontrol ettim kaçak var mı diye. Şuanlık durum gayet iyi hiç su eksiltme yapmadı.

  • senged kullanıcısına yanıt

    Güzel temizlik olmuş hocam,bende kontrol ettim şuanlık herhangi bir eksiltme yok sorun tapa ile çözüldü...Geçen sene radyatör değişirken pas akmıştı resmen...11 ay dayandı antifrizden sonra iyi sayılırAlbea su eksiltme 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.