Şimdi Ara

ALC889A optik bağlantı sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu söyleyim forumda Speedy'nin yazdığı yazı dahil tüm yazılanları araştırdım.
    Gigabyte GA-P35-S3 anakartımın üzerinde onboard ALC889A Realtek ses kartı mevcut ve anakartda optik (Toslink ve Coax) çıkışlar mevcut. Sürücü yazılımı güncel (Realtek'e göre de Gigabyte'e göre de) . Logitech Z-5500 ses sistemini satın aldım ve optik kabloyla bağladım. Tüm ayarlar tamam gayet güzel ses geliyor ama DTS ve Dolby Çıkış alamadım.

    Lütfen Dikkat : Windows 7 kullanıyorum. Ses ayarlarında Desteklenen ses biçimleri kısmında DTS ve Dolby var bunların üzerinde test et dediğimde Logitech'in ekranında DTS ve Dolby input yazısını görüyorum ancak film izlerken ya da winamptan dinlerken hep PII Music yazısını görüyorum. Aynı şekilde GTA 4 oynarken de ses sistemini stereo olarak görüyor.

    Bununla beraber saatin yanındaki Realtek'in Sound Manager'da SPDIF bağlı olarak gözüküyor ve varsayılan aygıt ancak DTS ya da Dolby ile ilgili bir ayar mevcut değil.
    Dün itibariyle standart 5.1 kablosuyla (3 uçlu) bağlayıp ayarlarını yaptım ve ses optik sese göre kat kat iyiydi.

    Benim bundan çıkardığım sonuç şu:
    Bu ses kartı DTS ve Dolby'i donanımsal olarak destekliyor.Çünkü windows testinde o sinyali gönderdi.
    Peki yazılımsal olarak sound manager'da bi ayar olmadığına göre sesi codeclemeden SPDIF'e göndermek imkansız.
    O zaman Realtek yeni kartları pazarlamak için böyle bir şey yapmış olabilir mi? O zaman neden sitesinde ALC889A için DTS ve Dolby desteği yazıyor?
    Ya da benim gözden kaçırdığım bir şey var teşekkürler.







  • Win7 ayarların şu şekilde olacak:

     ALC889A optik bağlantı sorusu

     ALC889A optik bağlantı sorusu


    Müzik zaten stereodur anlata anlata dilimizde tüy bitti 2 kanaldır yani.

    Filmlerde ise dts ve dd almak için spdif outu seçeceksin programın ayarlarından.

    GTA4 e gelirsek, oyunlarda optik çıkıştan 5.1 ses alamazsın, oyunlarda surround almak için analog çıkışları kullanman gerek. (oyun dd dts desteklemiyorsa ama destekleyen oyun sayısı çok çok azdır)

    Zaten bu yüzden insanlara anlatmaya çalışıyoruz pc lerde sadece optic girişi olan ses sistemleri işe yaramaz diye. Ama anlayan yok henüz.




  • GTA4 dolby çıkışı var tıpkı Bad Company gibi
    Tabiki vlcplayerda spdif'i seçiyorum. ama değişiklik yok
    Medaym = Blueray (DVD de denedim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonstiq -- 31 Aralık 2010; 17:54:57 >
  • Sadece filmler için topiği inceleyiniz.
    aynı sizin anakarta sahip sistemde medyadan yürütülen dolby/dts encode ses izi içeren filmler için çözüm mevcut.

    http://forum.donanimhaber.com/m_45658220/tm.htm
  • Güncel

    Hala sonuç yok. Testte dts var ama dts kodekli hiç bir dosyada ekranda dts yazısı çıkmıyor.
  • Öncelikle bende dediğini yapmaya çok uğraşmıştım ama sonra bir şekilde halletim ve internette de anlatımını buldum. Bunun için dts veya Dolby destekli bir film bul ve ac3 Filter denilen bir profram var onuda indir(bedava). sonra bu linkteki anlatımı uygula bakalım işine yarayacak mı. link:http://www.****.com/pc-ses-sistemleri/dijital-codecler-icin-ac3-filter-dd-dts-ayarlari-234890.html Tabiki spdif veya coax ile bağlamazsan o kaliteyi yakalayamazsın. Kolay gelsin. Sorun olursa cevaplamaya çalışırım.
  • http://www.max icep.com/pc-ses-sistemleri/dijital-codecler-icin-ac3-filter-dd-dts-ayarlari-234890.html ataya boşluk koydum ama görünmezse gorunmeyen yer "****"
  • Forum arkadaşlarımızdan sorun yaşayanların yada bağlantı hakkında ve codeclerin çözümü konusunda bu konudan faydalanabilmesini istedim umarım birçok arkadaşımızın işini görür.Dediğim gb bütün dijital ses sistemleri için ve ses aktarımları için geçerli bir yoldur bunu söylememin amacı sadece Z5500 sistemi için belirtmiyorum her ne kadar bir z5500cü olsamda bütün sistemler için geçerli tekrar hatırlatmayı bir kural olarak kabul edelim.

    Önbilgimizi verdikten sonra baştan aşağıya dijital bağlantı hakkında özet bilgiler sunarak konumuzu açalım.Bilinen kalıplaşmış bilgiler olsada dijital bağlantının ne anlama geldiğini ifade ederek başlayalım...

    Dijital bağlantı:Sahip olduğumuz ses sistemlerini kaynaklar sayesinde(ses kartı dijital çıkışı flexi de denilebilir ayada en basiti anakart spdif çıkışlar) aşağıda belirttiğim bağlantı şekilleri ile bağlanarak çok kanallı ses elde etme anlamına gelmektedir en basit şekli ile.Teknik bilgilere o kadar çok yer vermiyorum dijital ses elde ettikten sonra pekte bizleri bağlayan bir kavram olmuyor...

    Dijital codecler için ac3 filter(dd-dts)ayarları
     ALC889A optik bağlantı sorusu

    Dolby Digital (AC-3) Nedir?
    Dolby Digital sesin yüksek kalitede depolanmasını ve transfer edilebilmesini sağlayan daha önceki formlardan daha iyi olan gelişmiş dijital ses kodlama tekniğidir. İlk olarak 1992'de sinemalarda kullanılan sistem Dolby Digital, Dolby Surround'undaha gelişmiş ikinci jenerasyonu olarak da adlandırılabilir. Temel fark, bu formatta birbirinden tamamen ayrı altı, kanaldan dijital ses üretilmesidir.Dolby Dijital 5.1 -sol, merkez, sağ, sol çevresel, sağ çevresel ve düşük frekans efektlerini(bas) veren LFE olmak üzere altı ayrı kanaldan oluşur. LFE yani subwoofer diğer kanalların onda biri band genişliğine sahip olduğu için .1 olarak ifade edilir.

    Dijital codecler için ac3 filter(dd-dts)ayarları

    Dts (Digital Theater Systems) Nedir

    DTS, Digital Theatre Systems veya Digital Surround kelimelerinin kısaltmalarından oluşur. Dolby Digital gibi DTS de toplam 6 ayrı kanaldan dijital ses üretir. Ancak bir takım artı özellikleri nedeni ile birçok kişi tarafından günümüzün en iyi sinema ses formatı olarak gösterilir. Basit bir dille açıklamak gerekirse, DTS, Dolby Digital’a oranla %25 daha az veri kaybı (data-reduction) alanına sahiptir.

    Bu formatları elde edebilmek için bağlantı detaylarımıza gelir isek ilk önce bağlantı kablolarını tanıtarak başlayalım:Bağlantıya dijital ses formatlarını destekleyen ve bağlantı imkanı sunan setlere sahip olduğunuz varsayarak başlayalım.(Dijital sesi destekleyen her sistem sadece 5.1 olarak düşünmeyelim dijital çıkışa sahip bir anfide olabilir)Bağlantınız optic kablo ise 1ve1.1 resimleri caox bağlantı ise 2ve 2.1 resimlerinde ki aparatlara sahip olmalısınız...Eğer bu şekilde ise bağlantılarda bir sorun yok...


    1: Dijital codecler için ac3 filter(dd-dts)ayarları

    Optical Kablo

     ALC889A optik bağlantı sorusu



    2: Sonra ise AC3Filter'da Main sekmesinde yer alan "Use SPDIF" seçeneğini işaretliyoruz. X-Fi 24Bit olduğundan 24 bit seçebilirsiniz... Dijital codecler için ac3 filter(dd-dts)ayarları

     ALC889A optik bağlantı sorusu



    Bundan sonra hoparlör seçimi, mixer ve gains sekmelerinde yapacağımız volume, equalizer ayarlarının hiç bir anlamı yok. Çünkü daha öncede belirttiğim gibi AC3Filter'ı AC3 ve DTS ses codeclerini çözebilmek için yalnızca bir aracı olarak kullanacağız. Mixer ve Gains ayarlarını atlayıp SPDIF sekmesine geldiğimizde ise ilk yapmamız gereken "SPDIF PASSTHROUGH" bölümünden AC3 ve DTS'i seçmek olucak. Bu seçenekleri seçtiğimizde AC3Filter AC3 ve DTS ses çözümünde yalnızca köprü vazifezi görüp sese hiç dokunmadan çözümün direk external decoder ile yapılmasını sağlıyor. Bunun dışında "SPDIF/DTS mode" dan Auto'yu seçip. "Detect SPDIF stream in PCM data" ve "Use AC3 encoder" tiklerini kaldırıyoruz.

     ALC889A optik bağlantı sorusu


    Son olarakta System sekmesinde "Use AC3Filter for" bölümünden AC3, DTS ve DVD seçeneklerine tik atıyoruz

     ALC889A optik bağlantı sorusu


    Herşey yerinde gittiyse AC3 ve DTS ses codec'ine sahip filmlerde Direct Input'da ses alamazken Optik veya Coax bağlantıya geçtiğinizde Effects kısmında aşağıdaki logo ve yazıların belirmesi lazım.

     ALC889A optik bağlantı sorusu
     ALC889A optik bağlantı sorusu


    Alıntıdır. Hazırlayan emek veren arkadaşın ellerine sağlık.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.