Şimdi Ara

Aldığım Ürünü Geri Verme Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi geceler

    512 Mb'lık Creative Muvo Mp3Player'ımı kaybettiğimden, 22.10.2007'de Philips GoGear 1 Gb'lık Mp3Player aldım. Sesi Creative kadar iyi olmasa da fiyatı uygun geldi(80 YTL), üstelik ekranlı ve 1 Gb olması da iyi geldi uzun süre kullanmak isteğindeydim. Ama iki gündür pili Duracell ve yeni olmasına rağmen arada alet kapanıyor durduk yerde. Sesi de iğrenç durumda. Hissedilir biçimde cızırtı var ve baya düşük ses düzeyi. Otobüste dinlerken motor sesi ve dışarıdaki sesler aletin sesini bastırıyor. Kısaca birçok şikayetim var ve hiç memnun değilim. Geri vermek istiyorum. Yasalara göre geri verme şansım nedir? Bu şikayetlerim bence geri vermem için yeterli. Aldığım yer kıllık yapar mı? Üç-beş şubesi olan büyük bir mağazadan alındı alet. Bir de ödeme kredikatıyla yapıldı.

    Bilginiz varsa çok memnun olurum. Saygılar...



  • bozuktur o
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eggy13

    bozuktur o


    Elbette bozuk orası kesin de geri verebilir miyim o işte sorun olan.
  • ürünü alalı 10 gün olmuş koşulsuz sebebsiz yere geri iade etme şansın var 15 gün içerisinde ... tabii geri iade ederken sana alamayız ,falan gibi bir çok şekilde sorun çıkartırlar . sen sadece denedim kullandım begenmedim .. geri iade etmek istiyorum şeklinde konuş bozuk falan v.s. deme .. servise gönderirler ve süreç uzar servis sonucuda kullanıcı hatası çıkar .. bu yüzden sadece geri iade etmek istiyorum .. diceksin o kadar .. çünki böyle bir hakkın var tüketici olarak .. aldıgın ürünü koşulsuz geri iade etme hakkın var .. 15 gün içerisinde ...
    ben bu şekilde 500 ytl degerinde lcd mon ölü piksel çıktıgı için geri iade ettim ve paramı aldım gol d pc den ama parayı alana kadar çok uğraştım ... ve paramı aldım .. tabii üründe ölü piksel var demedim sadece başka ürün almak için geri idade ettim ve paramı aldım ..




  • Serkan Takur çok teşekkür ederim. Gerçekten sağ ol.
  • unutmadan eski ürünün kutusu falan orjinalliğini bozmadan gerii iade et ... sana çok tantana ederlerse ,gerekli mercilere basvurup tüketici hakkımı arayıp sizin hakkınızda şikayette bulunucagım şeklinde konuş .. kesin ve kararlı ol bu ürünn 80 ytl ama gerekirse 800 ytl harcarım hakkınızda şikayette bulunurum falan konuş .. eger tanınmış bir firma ise bu riski göze almaz ve paranı iade eder ..
    bu firmalar bu dilden anlıyor
  • Ya cihazın kutusu yok. Philips'in böyle küçük ürünleri basit bir şeyle kaplı. Ama faturam, yanında verilen kitapçıklar, Cd vs. her şey duruyor. Onun dışında kredi kartıyla ödeme yapıldığına dair kağıt falan da hepsi hazır. Dediğin gibi kararlı olacağım. Haklısın söylediklerinin hepsinde. Çok teşekkür ediyorum tekrar sağ ol.
  • o kadar önemli değil kutu ama .. bunu önemserler şerefs..ler ... eger bunu önemserlerse sende dediğim gibi kararlı ol .. ve kutu içerigiyle ürünü geri iade etmeye bak .. ama kredi kartıyla alışveriş yap tıgın için sana nakit para vermezler zannediyorum .. hesabı k. kartına banka kanalı ile geri ödeme olarak yaparlar .. bu da bir dahaki k.kartı hesap extrene yansır .. ..
    inşallah halldersin işini dostum
  • bende çok şey almiştim öle 14 gün içinde iade edebilme hakkın var 12-13 gün kullandım iade ettim -ngage den pc direksiyonuna kadar

    hatta n-gage i bozmuştum açilmiyodu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 1 Kasım 2007; 1:36:15 >
  • Böyle de yapmamak lazım bence.
  • 15 değil 14 gün sanırım
    sadece memnun kalmadım üründen diyeceksin.düşündüğüm performansta değil de
    almak zorunda. ama arkadaşların dediği gibi başta kabul etmeyeceklerdir.
    kredi kartına gelince:: tüm taksitlerin bittikten sonra hesabına peşin geçiyor(taksitle aldıysan)
  • Yarın 9. gün olacak zaten. Yarın götüreceğim aldığım yere. Dediklerinizi uygulayacağım. Paramı geri alma olayı dediğin gibiyse de sorun olmaz benim için.

    Tekrar teşekkürler ilgilenen herkese...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.