Şimdi Ara

alfa 147 yi nasıl bilirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu arabayı ciddi şekilde almayı düşünüyorum, alfalarla ilgili çok fazla bilgim yok, parça bakım ücreti sorunsuzluk ve yakıt tüketimi yönünden nasıldır, sonuç olarak tavsiye edermisiniz?



  • Yakitta tutumlu degiller hassas araclar turkiye yollari icin ve yag yakma problemi var genel olarak alfalarin. Onun disinda gontusu guzel klas bir arabaya biniyorsunuz goruntudu var... seveni alir bu tip araclari
  • -yedek parça fiyatları diğer avrupa araçlardan daha uygundur fakat alfa'nın kendine özgü parçaları (tampon, logo, dikiz aynaları vs. gibi şeyler) biraz pahalıdır.
    -çukurları sevmez, süspansiyonlar gürültülü çalışır çok sıcaklarda veya soğuklarda gıcır gucur eder amma velakin asfalta yapışır inanılmaz sağlam basar.
    -evet yağ yakar ben 10.000 km de bir motor kaputunu kaldırırım demeyiniz yoksa sizi çok üzer. 3.000 km de bir yağ çubuğu ile kontrol etmek lazım. Bunu herkez Alfa'nın problemi olarak görür fakat bu motorun yapısı gereği olabilecek bir durumdur. 1.000 km de 1 lt yağ yakar ise o zaman bir problem vardır :)
    -düzgün kullanım koşulları altında yakıt olarak diğer markalar ne yakıyor ise Alfa'da aynısını yakar.
  • -sürekli yağmı eklemek lazım yani 10.000 de nekadar yağ yakıyor?
    -konfor olarak nasıldır çok ses alıyormu içine?
  • Hocam arkadasta var 159 cokta sert degil suspansiyonu benim astra g den hallice iyi gibi. Yag ne kadar eksilttir konusunda bilgim yok ama bahsi gececek kadar eksiltiyor bin km de 0.5 litre olabilir. 10w60 kullancam diyordu arkadas enson. Ama arabasi guzel deri koltuk sunroof vs guzel arabalar. Fiat servis bakiyor. Alfasi olanlar yazsin yada alfasi olanlarin forumu vaardir web te bir bak istersen
  • - 3 yıldır kullanıyorum, yağ yakma konusu doğrudur, 1000 km'de bir kontrol edip yarım litre ile bir litre arası ilave gerekebiliyor.
    - Yüksek hızlarda içeri motor sesi alır ki alfanın genel özelliğidir bu (motor sesini duymak),
    - Yakıt olarak performanslı kullanmanıza göre çok değişir, şehir içi 8-10 lt, şehirlerarası 100-120 km/sa arası giderseniz 7-8lt/km, 170-180 km/sa giderseniz 9-10 lt civarı yakar. Yani devirli kullanmazsanız diğer benzinli araçlarla aynı yakar, alfanın hakkını vereyim derseniz yakar.
    - Tüm bunlara rağmen 2. elde aynı fiyata satılan arabalara donanım olarak çok büyük fark atar (120 bg motor, abs, asr, bir dolu hava yastığı, çift bölmeli dijital klima, follow me home, hıza duyarlı müzik sesi vb.), yol tutuşunu ise mutlaka denemek gerekir, yüksek hızlarda bile hiç tedirgin etmez.
  • "170-180 km/sa giderseniz 9-10 lt civarı yakar."
    Burasi yanlis

    2.0 JTS'e göre:

    100 giderken 8 /100 yakar
    150 giderken 12/100 yakar
    215 giderken 24/100 yakar
    Sehir ici agirlikli benim ortalamam, 9.7 / 100 elle olcum. kisaca 10.3 km yol 1 litre yakit ile

    yag: 2000km'de 0.5 litre eksiltti.. (aracin bakimi gibi etkenlerde cok onemli, 120.000 km de benim arac)

    Konfor, koltuk gibi etkenler sizi aracta cok saglam tutuyor.. Merco aracda sola egimli yoldan gectigimde hizli sekilde atar gibi oluyor, fakat alfa da koltuk oyle tuyuyorki insani saga sola atmiyor..
    Diger araclardan daha az konfor lu olur (159 bilemem). Alfa nin karakteri oyledir, yol tutusu icindir.. biraz sert olur.

    Yedek parca fiyatlari, TUrkiyede avrupadan fiyati daha uygun

    En guzeli, cogu alfa ci ile yolda selamlasmak, beraber arka arkaya surmek falan.. Bunlar paha bicilmez keyif iste



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 6 Kasım 2010; 15:11:23 >




  • Yağ olayı enteresan, yakitida belirgin sekilde fazla keske bu kasaya söyle güzel bir motor koysalarmis, kararsız kaldım dogrusu sürüşü keyifli demekki bunları göze alıp binildigine göre...sorun çıkarıyormu peki sürekli arıza filan gibi yani
  • tip olarak güzel ama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz_gmrk

    Yağ olayı enteresan, yakitida belirgin sekilde fazla keske bu kasaya söyle güzel bir motor koysalarmis, kararsız kaldım dogrusu sürüşü keyifli demekki bunları göze alıp binildigine göre...sorun çıkarıyormu peki sürekli arıza filan gibi yani



    bizim küçük kuzenin 147 sinde öyle yag eksiltme derdi falan olmuyor, 5-6 bin km de 1 lt eksiltiyor yukarıdaki arkadaşların araçları kaç km'de yada kullanım karakterleri nedir bilemiyorum. Motoru gayet güzel, araç hızlanırken elektrik motoru gibi aniden ivmeleniyor. Biz hiç sorun yaşamadık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz_gmrk

    Yağ olayı enteresan, yakitida belirgin sekilde fazla keske bu kasaya söyle güzel bir motor koysalarmis, kararsız kaldım dogrusu sürüşü keyifli demekki bunları göze alıp binildigine göre...sorun çıkarıyormu peki sürekli arıza filan gibi yani


    Icinde Allahtanki baska motor yok.. Yoksa almazdim sahsen.. Motorlar bir efsane, ses mukemmel.. Yakitda fazla degil sahsen, diger araclardan max 1 litre fazla yakiyor 100 km de ki oyle cok buyuk bir rakam degil..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tüplü ve öfkeli

    tip olarak güzel ama...


    +1
    alfa romeo klasiği
    şu fiattan kurtulsa keşke alfa keşke...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.