Şimdi Ara

Alfa 159 alırken dikkat edilmesi gerekenler ve kronik sorunları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
3
Favori
25.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Anladığım kadarıyla 159u sadece görünüşünden dolayı istiyorsunuz. Ancak performans, yol tutuş gibi özellikler konfor ile ters orantılı olmak zorundadır. Çünkü bunları sağlayan ekipmanlar dünyadaki her şey gibi "fizik kurallarına" tabidir. Siz 17" jant, geniş yanak lastik kullanırsanız tabii ki araç sert olacaktır, ancak yol tutuş da bir o kadar iyi olacaktır. Ama hem pamuk yatak üzerinde gideyim hem de canavar gibi yol tutsun isterseniz öyle bir dünya yok. Fizik kuralları belli. Passata sert diyorsunuz ancak passat son derece yumuşak bir araç. Zaten D sınıfı bir aracın aynı şartlarda, aynı özelliklerde C sınıfı bir araçtan daha konforsuz olması mümkün değil Yine fizik kurallarından dolayı. Sizin bu tecrübeniz sadece arabanın markası üzerine odaklanmış ancak bir sürü şart var. Belki passatın lastiklerinin hamuru eskiydi, belki daha sert yanaklı lastik kullanıyordu, belki amortisörleri bitikti, lastik havaları normal değildi, alt takımlarında sorun vardı, jantları orjinalden daha büyüktü, takozlarda problem vardı, belki normalde sizin gittiğiniz yollara göre daha bozuk yerlerde denediniz, belki aracın diğer koltuklarına oturduysanız size öyle geldi.. Onlarca seçenek çıkabilir. Ama fabrika çıkışında aynı özelliklerdeki bir astrayı, bir de vectrayı sürdüğünüzde ikisi arasında vectra'nın kesinlikle çok hissedilir şekilde daha konforlu olduğunu göreceksiniz. Çünkü aks mesafesi ve iz mesafesi daha fazla, bacak mesafeleri geniş, koltuklar muhtemelen geniş. Siz bu araçta rahat edemiyorsanız bu sadece "psikolojik"tir. Ya da sizin aracınızda bir problem var.

    Kısacası, alfanın tüm modelleri konfor değil, performans ve yol tutuş odaklıdır. 159 da öyledir. Sınıfına göre en konforlu araç olması bu yüzden mümkün değil. Ama C sınıfı bir araca göre daha konforsuz olması için sizin aracınızın normalden çok daha yumuşak olması gerekir. Sanırım öyle zaten.

    Ayrıca 159 bir alfadır sonuçta, ne kadar dizel de olsa motoru performans odaklıdır yine, kasası da hafif değildir. Bu da yakıt tüketimine yansır. Bildiğim kadarıyla tüketime dikkat eden arkadaşlar 8 litre civarı yakıyorlar 100km'de. Kuruş hesabı saçma olduğu için o şekilde bir rakam vermem yanıltıcı olacaktır.




  • 14 aydır 159 1.9 JTD q-tronic kullanıcısıyım. Size araçla ilgili bilgi verebilirim.
    Bu 1.9 commonrail dizel motoru Fiat - Opel - Saab'da kullanılmakta olup parçaları Türkiye'de (Doblo jtd, Vectra C cdti, 9-3 ti-d) bol bulunur. Motorun sıkıntıları ve çözümleri yaygın olarak bilinir.
    Otomatik vites; Japon Aisin Warner firmasının TF-80C şanzımanı olup dayanıklı, güzel bir makine. Alfa dışında Range Rover Evoque,
    Volvo, Mazda gibi firmalarda da kullanılıyor. 440 nm ye kadar torku kaldırabiliyor. Araçla durduğunuzda 5 saniye sonra yakıt ekonomisi ve soğutma için şanzıman N ye geçiyor, freni bıraktığınızda tekrar D'ye geliyor.
    http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC

    Size karşılaştığım duyduğum mekanik/elektrik sorunlarını sıralayım:

    - Kısa mesafe kullanımları sık sık tekrarlanırsa (özellikle kışın soğuk havalarda) EGR valfi içindeki yaylar yapışarak valf çalışmaz olur. Emare: 2000 devre kadar motor güç üretemez. Çözüm: 3 opsiyon vardır. 1-EGR sökülüp temizlenir. 2-Parça değişir, yenisi takılır. İlk ikisi sorun kökten çözmez. 2. opsiyon 1.den daha pahalıdır ama tekrarlama frekansı daha yüksektir. 3.opsiyon ise yazılımla EGR iptal edilir, EGR'ye gaz girmemesi için basit bir bloke edici katman (metal yada plastik) takılır. Bir daha EGR sıkıntısı olmaz, egzoz emisyonunuz biraz artar. Yasal sınırı geçmez.

    - Dizel partikül filtresi (dpf) tıkanabilir. Emare: Tam emin değilim ama regenerate işlemi sonuç vermez, araç sürekli limp modda (koruma modu) gider. Çözüm: 1- Filtre değişir fakat çok pahalıdır. 2-DPF yazılımla iptal edilir. Mekanik olarak; çıkartılır, yerine düz boru konabilir ya da filtrenin içi boşaltılır ve çıkartmaya gerek kalmaz.

    - Direksiyon yağ haznesinin içinde yer alan subap bozulur. Emare: direksiyonu çevirince gürültülü bir vınlama ,özellikle rölantide, duyulur. Çözüm: Basittir. Yağ haznesi değişir. Yağı değiştirmeye gerek yoktur.

    - Diğer olası sıkıntılar direksiyon kutusuna su kaçabilir, ön takımlar motor-şanzıman ağır olduğu için biraz naziktir.

    - Elektrik olarak; her zaman akünüz sağlama olsun. Güçsüz akü anlamsız hata uyarılarına gebedir. Hatta genellersek, akünün zayıflamış olduğu herhangi bir Alfa kullanıcısına söylenirse, bu kişinin düşünmeden aküsünü yenilemesi hayrınadır.

    - Bir yaşadığım sıkıntı, elektronik hata bildirim sisteminin "fault isolation" özelliği daha iyi olabilirmiş dedirtti zira geri vitese takınca benim araçta "have gearbox checked" akabinde "have engine checked" (zannediyorum gearboxdaki sıkıntının önemini vurgulamak için) yazıları göstergede belirerek katastrofik bir sıkıntı işaret edilmekteydi lakin aynı zamanda park sensörleri ve cruise control de devre dışına çıkıyordu. Bu durum bence şanzıman harici bir sıkıntı olmalıydı çünkü farklı cihazlarda aynı anda devre dışı kalmaktaydı. Zaten servisteki inceleme sonucu hata kaynağı, bagaj içinde yer alan bir kablonun kısa devre yapması, sigorta attırması olarak saptandı. Ee hani "gearbox"dı? :)

    Manda kasa, pasatla konfor kıyaslamasını sormuş. Ben kısaca iki ayrı dünya diyebilirim. 2010 Passat'ı 300 km sürdüm, kesinlikle çok konforlu bir araç ama yol tutşta bi o kadar zayıf. 120'de Passatla tedirgin olduğum virajlarda 159 la tek parmakla çok rahat gidebiliyorsunuz.
    159 yoldaki enine bozukluklarda kesinlikle çok konforsuz, onun dışında orta seviye konforu var diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahk_ -- 21 Nisan 2012; 22:53:40 >




  • konfor konusunda demek 508 ıle karsılastıralamaz desenıze...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manda kasa

    konfor konusunda demek 508 ıle karsılastıralamaz desenıze...

    508 sürmedim ama şanzımanının otomatikleştirilmiş manuel olmasından dolayı sürüş konforu Alfa 159 gibi olmadığını tahmin ediyorum. Yol konforu açısından büyük ihtimalle 508 iyidir ama 508'i 159 gibi sürerseniz büyük ihtimal yoldan çıkarsınız.
    Yol konforu olarak 159'u 320d ile kıyaslamak uygun olacaktır. 320d (bir önceki kasa) kısa süre sürdüm, başkası sürerken araçta bulundum. Önceki 3 serisi çok sert, bence 159 yol konforu olarak bir nebze daha iyi olabilir.




  • Çok klasik oldu artık ama, aynı şartlarda diğer markalar ile alfa romeonun arasındaki farkın görülmesi açısından:







  • quote:

    Orijinalden alıntı: scudetto

    Çok klasik oldu artık ama, aynı şartlarda diğer markalar ile alfa romeonun arasındaki farkın görülmesi açısından:





    olsun olsun icimin yaglari eridi....:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: scudetto

    Çok klasik oldu artık ama, aynı şartlarda diğer markalar ile alfa romeonun arasındaki farkın görülmesi açısından:





    İbretlik paylaşım buna denir.




  • Var mı 159'unu satan?
  • ilk defa bir araca bu kadar bağlandım diyebilirim

    problemlerine gelince;

    dizel araçlarda egr, egr bağlantı borusu, emme manifoltu ve turbo hortumu 80bin km civarında problem çıkartabiliyor gibi. bakımlarda kontrolleri yaptırılmalı. aracın 50-80 km. hız aralığında hızlanma ivmesinde ara sıra teklemesi, bunlardan birinde problem olduğuna işarettir. Bir de kötü yakıtlardan kaynaklı partikül filtresinin tıkanması problemi yaşanabilir ki pahalı bir parçadır. Ancak serviste yaptıracağınız rejenerasyon problemin kronik hale gelmeden çözülmesini sağlayabilir.

    Tüm bunlara baktığımızda şu sonuç çıkıyor: mümkün olduğu kadar temiz yakıt kullanılmalı.

    aynı paraya 2011 megane hb'e bineceğime 159'a biniyorum. nasıl diyolardı o lafı; "BEYİN BEDAVA"




  • quote:

    Orijinalden alıntı: scudetto

    quote:

    Orijinalden alıntı: manda kasa

    Merhabalar,

    foruma yenı uye olum ve ılk mesajımı atıyorum.herkese selamlar.

    alfa romeo 159 dızel otomatık bakıyorum.
    kronık sorunları var mı.150.000-200.000 km cıvarlarında sorunları var mı.
    bakımları pahalımı
    konforlu mu?en azından astra h a göre daha ıyı mı konforu
    ve en önemlısı yakıtı nasıl.bır depo 800 cıvarı gıder mı?
    ve bu kasa yakın zamanda degıstırılecek mı?...

    C sınıfı bir araçtan D sınıfı bir araca geçeceksiniz. Konfor tabii ki ciddi şekilde artacaktır (ki alfa rakiplerine oranla daha serttir - bu da yol tutuşta sınıfında 1. olmanın gereği) Bu arada bu C sınıfı araçlarla alfaların D sınıfı araçlarını karşılaştırmak çok komik bir moda haline geldi. Volvo S40'la 156yı karşılaştıran mı ararsın, Honda Civic karşılaştıran mı.. Alfa Romeo 'nun D sınıfı araçları 156 ve 159'dur. Yani rakipleri Mercedes E serisi, BMW 3 serisi, VW Passat, Audi A4 gibi araçlardır. C sınıfı ise aks ve iz mesafesi daha kısa, haliyle konforu ve diz mesafeleri daha kısa olan araçlardır. Bunlar da Alfa Romeo 145/146/147, Giulietta, VW Golf, Ford Focus, Volvo S40, Opel Astra, Honda Civic gibi araçlardır. Ancak Alfa Romeo'nun Türkiye'de pek bilinmemesinden kaynaklı 2. el fiyatları uygundur, bu yüzden genellikle D segmentinde araçlarla karşılaştırma yapılır. Halbuki aynı segmentteki araçlardan bile donanım, yol tutuş gibi özelliklerde kat kat üstünken, daha alt segmentteki araçlarla karşılaştırılıp alfistilere ızdırap olunuyor

    Diğer sorulara toyyl nickli arkadaş güzel cevaplar vermiş zaten.

    Bir de yeni model ne zaman çıkacak diye sormuşsunuz. 2013'te Giulia modeli 159'un yerini alacak. 159'un üretimi şuan durdu. Ancak alfalar öyle diğer markalar gibi yüzü eskiyen modeller çıkarmazlar zaten. Günümüzde bir çok insan 2012 araçlar varken bir eski kasa 156ya aşık olabiliyorsa 159'un hayli hayli uzun bir ömrü vardır.

    Çoğuna katılırım ama S40 konusuna katılmam. Astra ile S40 aynı sınıfın araçları değil. Volvonun sınıflandırma stili biraz garip. Tamam 159 ile kesinlikle aynı sınıfta değil ama peugeot 308 ile S40'ı aynı sınıfta hayal bile edemiyorum... Arada kalmış garip bir araç o....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cool2hate

    quote:

    Orijinalden alıntı: scudetto

    quote:

    Orijinalden alıntı: manda kasa

    Merhabalar,

    foruma yenı uye olum ve ılk mesajımı atıyorum.herkese selamlar.

    alfa romeo 159 dızel otomatık bakıyorum.
    kronık sorunları var mı.150.000-200.000 km cıvarlarında sorunları var mı.
    bakımları pahalımı
    konforlu mu?en azından astra h a göre daha ıyı mı konforu
    ve en önemlısı yakıtı nasıl.bır depo 800 cıvarı gıder mı?
    ve bu kasa yakın zamanda degıstırılecek mı?...

    C sınıfı bir araçtan D sınıfı bir araca geçeceksiniz. Konfor tabii ki ciddi şekilde artacaktır (ki alfa rakiplerine oranla daha serttir - bu da yol tutuşta sınıfında 1. olmanın gereği) Bu arada bu C sınıfı araçlarla alfaların D sınıfı araçlarını karşılaştırmak çok komik bir moda haline geldi. Volvo S40'la 156yı karşılaştıran mı ararsın, Honda Civic karşılaştıran mı.. Alfa Romeo 'nun D sınıfı araçları 156 ve 159'dur. Yani rakipleri Mercedes E serisi, BMW 3 serisi, VW Passat, Audi A4 gibi araçlardır. C sınıfı ise aks ve iz mesafesi daha kısa, haliyle konforu ve diz mesafeleri daha kısa olan araçlardır. Bunlar da Alfa Romeo 145/146/147, Giulietta, VW Golf, Ford Focus, Volvo S40, Opel Astra, Honda Civic gibi araçlardır. Ancak Alfa Romeo'nun Türkiye'de pek bilinmemesinden kaynaklı 2. el fiyatları uygundur, bu yüzden genellikle D segmentinde araçlarla karşılaştırma yapılır. Halbuki aynı segmentteki araçlardan bile donanım, yol tutuş gibi özelliklerde kat kat üstünken, daha alt segmentteki araçlarla karşılaştırılıp alfistilere ızdırap olunuyor

    Diğer sorulara toyyl nickli arkadaş güzel cevaplar vermiş zaten.

    Bir de yeni model ne zaman çıkacak diye sormuşsunuz. 2013'te Giulia modeli 159'un yerini alacak. 159'un üretimi şuan durdu. Ancak alfalar öyle diğer markalar gibi yüzü eskiyen modeller çıkarmazlar zaten. Günümüzde bir çok insan 2012 araçlar varken bir eski kasa 156ya aşık olabiliyorsa 159'un hayli hayli uzun bir ömrü vardır.

    Çoğuna katılırım ama S40 konusuna katılmam. Astra ile S40 aynı sınıfın araçları değil. Volvonun sınıflandırma stili biraz garip. Tamam 159 ile kesinlikle aynı sınıfta değil ama peugeot 308 ile S40'ı aynı sınıfta hayal bile edemiyorum... Arada kalmış garip bir araç o....

    Katılıp katılmama konusu değil bu. Aracın sınıflandırması böyle. C sınıfı çok fazla sedan araç yok, çünkü Avrupa'da bu sınıfta pek tercih edilmiyor iç mekan genişliği fazla olmadığı için. Daha çok gençler, kadınların tercih ettiği bir sınıf. Volvo'nun modeli sedan olduğundan ve lüksü ile ön plana çıktığından C sınıfları içinde biraz sırıtıyor. Yoksa aks mesafesi, iz genişliği, karoseri vs. çıktığı yıllar içinde kendi sınıfındaki araçlar ile farklılık göstermiyor. S40'ın rakibi bir passat, 159 veya 156 değil yani. Bora, 147, Megane'dır rakipleri.

    Volvo C dediği için C sınıfı değil yani, standartları o sınıf araçların standartları ile örtüştüğü için öyle. Her yerde de "small family car" yani C-class olarak geçer. Otomobil dergileri de bu sınıftaki araçlarla kafa kafaya test ederler.




  • Bu ilginçmiş, ama hemen her yerde s40 small family car (yani c-segment) olarak geçiyor. Zaten focus dinamiklerinde bir araç.

    Class Small family car
    http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_S40

    Among Volvo lovers and car enthusiasts generally, the wait for this latest S40 has been a matter of rising impatience. Because the Swedes have always produced such crummy cars in the Focus-Golf category – alongside some better ones further up the range – we were all desperate to know if, at last, they could make a decent small family car.
    http://www.autocar.co.uk/car-review/volvo/first-drives/volvo-s40-t5-se

    Winner - overall and small family cars category: Volvo S40 1.6D DRIVe S
    http://www.guardian.co.uk/environment/gallery/2009/jun/08/what-car-green-awards-2009

    The start/stop system helps make this model one of the greenest small family cars you can buy - and our favourite S40.
    http://www.whatcar.com/car-reviews/volvo/s40-saloon/versions/25310-2

    Bunların istisnası bir tek euro ncap'in sitesinde gördüm, orada large family car'a koymuşlar. Bu da bana baya saçma geldi aslında, Focus'un altyapısını kullanan araç nasıl bmw 3 serisi veya alfa 159la aynı segmente konuyor? Kendi fabrikası bile c segmenti derken hele




  • İşte mesele orda zaten focustan önce s40 opel vectra dengi idi GE altyapılı bir araç olduğu için benzer malzeme ve platformları paylaşıyorlardı, ardından ford satınaldı ve focus temelli bir yapıya oturttu fakat tutturamadı ve volvoyu çinlilere sattı şu an S40'ı V50 S60 derken ortalık iyice karışık... Dediğim gibi volvo sınıflandırması kafa karıştırıyor...
  • merhaba arkadaslar bende Alfa 159 1.9 JTD Distinctive Q-Tronic * 190 HP , 400 Tork

    * Pioner marka Navigasyon, Bluetooth, CD-USB-AUX Mp3çalar

    aracın on tamponu ve kaputu degısmıs 102000 de 42000 tl fıyat nasıl konu hakkında yardımlarınızı beklıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scudetto

    quote:

    Orijinalden alıntı: digitayf

    quote:

    Orijinalden alıntı: equinox07

    Alfa virüsünü kapan birisi iddaa ediyorum başka bir araca bakamaz ve aşık olur...
    Hiçbir arabayı park ettiğinizde tekrar arkanıza dönüp bakmak ihtiyacı hissetmezsiniz (Alfa&Romeo Hariç)

    Ergonomiye önem veren birisi olarak teknik anlamda Alfaların tek sorununun varyatör olduğunu söyleyebilirim.İyi bir servis ve iyi bir usta sorunu çözecektir...

    Bende yakın zamanda 159 almak istiyorum başlığı incelerken varyatör sorununu okudum . 159 dizel veya benzinlilerde hala varyatör problemi mi var ? Benim bildiğim 156 ve aynı motoru kullanan diğer modellerde vardı bu problem ?

    Arkadaşlar, araştırma yapıyorsanız tam yapın. "Varyatör sorunu" diye bir sorun yok. Aracınızı yağsız bırakırsanız yatak da sarar, varyatör de biter, segman da kaynatır, her halt olur. İnsanın kanı neyse otomobilin de yağı aynı şeydir. Yağsız her araç arıza çıkartır. Varyatör de motorun en üst bölümünde yer aldığı için, arabanızı yağsız bırakırsanız yağın en zor ulaştığı yer olarak ilk aşınan parça o olur. Yoksa varyatörün yapısında kronik bir hata,sorun,yanlış,arıza falan YOK.

    Dizelde varyatör yok, TS ve JTS motorlarda var. Dediğim gibi aracınızın yağına yılda bir bakarsanız varyatörden korkmanız normal.

    Aynı bu kafada kullanım kitapçığını okumadan arabaya binen insanlar Mazda RX8'leri de öldürdüler bu ülkede, çok biliyormuş gibi yerden yere vurdular. Daha motora yağ koymayı bilmeyen insana her şey müstehak, ama bu gibi insanlar yüzünden alfa gibi bi marka "kronik bilmemne sorunu" olan, "Fiat=Alfa" olarak bilinen, 145ten 159a kadar tüm modellerin "Tipo şasisi" üzerine kurulduğu zannedilen bir sürü zeka yoksunu eleştirilere maruz kalıyor. Halbuki hepsi oturma bölgesiyle gülünecek şeyler. Millet de bu yüzden alfa almıyor. Bu bazen işimize gelse de bazen çok saçma şekilde can sıkıcı olabiliyor. Alfa konusunda şehir efsanesi çoktur. Bunların HEPSİ de yanlıştır.

    Aracınızı yağsız bırakırsanız yatak da sarar, varyatör de biter, segman da kaynatır, her halt olur. Yağsız her araç arıza çıkartır.
    Dediğim gibi aracınızın yağına yılda bir bakarsanız varyatörden korkmanız normal.

    Güzel cevap




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahk_

    14 aydır 159 1.9 JTD q-tronic kullanıcısıyım. Size araçla ilgili bilgi verebilirim.
    Bu 1.9 commonrail dizel motoru Fiat - Opel - Saab'da kullanılmakta olup parçaları Türkiye'de (Doblo jtd, Vectra C cdti, 9-3 ti-d) bol bulunur. Motorun sıkıntıları ve çözümleri yaygın olarak bilinir.
    Otomatik vites; Japon Aisin Warner firmasının TF-80C şanzımanı olup dayanıklı, güzel bir makine. Alfa dışında Range Rover Evoque,
    Volvo, Mazda gibi firmalarda da kullanılıyor. 440 nm ye kadar torku kaldırabiliyor. Araçla durduğunuzda 5 saniye sonra yakıt ekonomisi ve soğutma için şanzıman N ye geçiyor, freni bıraktığınızda tekrar D'ye geliyor.
    http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC

    Size karşılaştığım duyduğum mekanik/elektrik sorunlarını sıralayım:

    - Kısa mesafe kullanımları sık sık tekrarlanırsa (özellikle kışın soğuk havalarda) EGR valfi içindeki yaylar yapışarak valf çalışmaz olur. Emare: 2000 devre kadar motor güç üretemez. Çözüm: 3 opsiyon vardır. 1-EGR sökülüp temizlenir. 2-Parça değişir, yenisi takılır. İlk ikisi sorun kökten çözmez. 2. opsiyon 1.den daha pahalıdır ama tekrarlama frekansı daha yüksektir. 3.opsiyon ise yazılımla EGR iptal edilir, EGR'ye gaz girmemesi için basit bir bloke edici katman (metal yada plastik) takılır. Bir daha EGR sıkıntısı olmaz, egzoz emisyonunuz biraz artar. Yasal sınırı geçmez.

    - Dizel partikül filtresi (dpf) tıkanabilir. Emare: Tam emin değilim ama regenerate işlemi sonuç vermez, araç sürekli limp modda (koruma modu) gider. Çözüm: 1- Filtre değişir fakat çok pahalıdır. 2-DPF yazılımla iptal edilir. Mekanik olarak; çıkartılır, yerine düz boru konabilir ya da filtrenin içi boşaltılır ve çıkartmaya gerek kalmaz.

    - Direksiyon yağ haznesinin içinde yer alan subap bozulur. Emare: direksiyonu çevirince gürültülü bir vınlama ,özellikle rölantide, duyulur. Çözüm: Basittir. Yağ haznesi değişir. Yağı değiştirmeye gerek yoktur.

    - Diğer olası sıkıntılar direksiyon kutusuna su kaçabilir, ön takımlar motor-şanzıman ağır olduğu için biraz naziktir.

    - Elektrik olarak; her zaman akünüz sağlama olsun. Güçsüz akü anlamsız hata uyarılarına gebedir. Hatta genellersek, akünün zayıflamış olduğu herhangi bir Alfa kullanıcısına söylenirse, bu kişinin düşünmeden aküsünü yenilemesi hayrınadır.

    - Bir yaşadığım sıkıntı, elektronik hata bildirim sisteminin "fault isolation" özelliği daha iyi olabilirmiş dedirtti zira geri vitese takınca benim araçta "have gearbox checked" akabinde "have engine checked" (zannediyorum gearboxdaki sıkıntının önemini vurgulamak için) yazıları göstergede belirerek katastrofik bir sıkıntı işaret edilmekteydi lakin aynı zamanda park sensörleri ve cruise control de devre dışına çıkıyordu. Bu durum bence şanzıman harici bir sıkıntı olmalıydı çünkü farklı cihazlarda aynı anda devre dışı kalmaktaydı. Zaten servisteki inceleme sonucu hata kaynağı, bagaj içinde yer alan bir kablonun kısa devre yapması, sigorta attırması olarak saptandı. Ee hani "gearbox"dı? :)

    Manda kasa, pasatla konfor kıyaslamasını sormuş. Ben kısaca iki ayrı dünya diyebilirim. 2010 Passat'ı 300 km sürdüm, kesinlikle çok konforlu bir araç ama yol tutşta bi o kadar zayıf. 120'de Passatla tedirgin olduğum virajlarda 159 la tek parmakla çok rahat gidebiliyorsunuz.
    159 yoldaki enine bozukluklarda kesinlikle çok konforsuz, onun dışında orta seviye konforu var diyebilirim.


    2 senedir 2004 model 156 kullanıyorum ve bakım harici 15 günde bir yağına suyuna muhakkak bakarım henüz aracım bir sıkıntı çıkarmadı ama 159 a geçmek istiyorum ama 14 ayda bu kadar tecrübe fazla gibi geldi 3-5 ayda bir sıkıntı çıkarmasını kabul edebilirim ama fazlası inasanın psikolojisini bozar.
    hangi 159 kullanmış kişiye danışsam 159 a sizin dediğiniz gibi bir sürü şey dinledim ve artık 156 yı kullanmaya devam etmem gerektiğine kanaat getirdim ama böylede araçtan sıkılınca yenilik olmaması zorrr.
    bmw nin 2003 modellerine baktım ama alfadan önce uzay kasa kullanmama rağmen içime sinmedi sonuçta aracımı yenilemek istiyorum ve 159 alarakta alfa ustamla samimiyeti arttırmak istemiyorum sonuç olarak can sıkıcı bir durum jeep sınıfına geçmek en mantıklısı gibi ne dersiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bizimkoylu333



    2 senedir 2004 model 156 kullanıyorum ve bakım harici 15 günde bir yağına suyuna muhakkak bakarım henüz aracım bir sıkıntı çıkarmadı ama 159 a geçmek istiyorum ama 14 ayda bu kadar tecrübe fazla gibi geldi 3-5 ayda bir sıkıntı çıkarmasını kabul edebilirim ama fazlası inasanın psikolojisini bozar.
    hangi 159 kullanmış kişiye danışsam 159 a sizin dediğiniz gibi bir sürü şey dinledim ve artık 156 yı kullanmaya devam etmem gerektiğine kanaat getirdim ama böylede araçtan sıkılınca yenilik olmaması zorrr.
    bmw nin 2003 modellerine baktım ama alfadan önce uzay kasa kullanmama rağmen içime sinmedi sonuçta aracımı yenilemek istiyorum ve 159 alarakta alfa ustamla samimiyeti arttırmak istemiyorum sonuç olarak can sıkıcı bir durum jeep sınıfına geçmek en mantıklısı gibi ne dersiniz..


    Yanlış anlaşılmasın benim karşılaştığım ; EGR sıkıntısı, Direksiyon yağ haznesi değişimi, güçsüz aküden kaynaklı anlamsız uyarılar ve bagajda kısa devre olması idi.
    - EGR, 1.9 JTD lerde kronik olduğu için yazılımla iptal ettirdim. Yazılım yapılmışken DPF yi de iptal ettirdim, onda sıkıntı yoktu aslında.
    - Direksiyon yağ haznesi değişimi 100 TL.
    - Akü değişimi, akü bedeli; 170 TL
    - Kısa devre tamiri 35 TL

    Bunların haricinde de bir sıkıntı olmadı 28.000 km dir. İyi kullanılmış bir araba denk getirirseniz bence düşünün.




  • ahk_ A kullanıcısına yanıt
    merhabalar

    rica etsem alfa romeo 159 un have engine chaked ile alakalı iyi bir usta önerebilirmisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.