Şimdi Ara

Alfa 159 JTD ÇOK SERT BİR ARAÇ MI???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 40-50 bin lira bütçe ile D sınıfı dizel tam otomatik araba araştırması içerisindeyim. Alacağım araba beni en az 5 yıl götürmeli. Öyle çok agresif araç kullanan biri değilim ama yol tutuş benim için önemli.

    2 ay kadar önce babama 2011 model BMW 320D aldık. Arabayı İstanbul'dan alıp getirdim. İstanbul'dan İskenderun'a 1000kmden fazla yol yaptım. Açıkçası çok rahat bir yolculuktu, araba beni hiç yormadı. BMW'yi şehir içinde de kullandım, İskenderun'u bilen bilir, öyle yolları düzgün değildir, BMW de sert karakterli bir araçtır. Ama yine de beni rahatsız etmedi, herhangi bir konforsuzluk hissetmedim.

    Gelelim asıl meseleye... Yukarıda da belirttiğim şekilde 40 ila 50 bin tl arası bir bütçem var. Bu bütçe aralığında yaptığım araştırma sonucunda kafama 2 araba yattı.
    1)Alfa Romeo 159 JTD Otomatik (2008-2009)
    2)Renault Laguna 2.0 DCI Otomatik (2010)
    Renault Lagunayı kullanma fırsatı buldum. 2008 benzinli turbo otomatik modeldi. Araç fena değil yani kötü değil, ama BMW gibi de değil. Lagunanın sahibi arkadaşımdı, daha önce Alfa 159 kullanmış. Alfa için çok sert araç dedi. Açıkçası Laguna da bana çok yumuşak gelmedi. Durum böyle olunca 1. seçenek olarak gördüğüm Alfa konusunda kafam biraz karıştı.

    Alfacı arkadaşlar, tavsiye ve düşünceleriniz nedir. Alfa Romeo ile BMW 3 serisini kıyaslayacak olursak hangisi daha serttir. Bana Laguna, BMW'den konforlu gelmedi. Alfa bu kadar mı sert bir araç. Paylaşımlarınızı merak ve ümitle bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beren -- 6 Mayıs 2015; 19:02:40 >







  • Alfa romeo'da kesin olmayan göreceli bir sertlik sıralaması yaparsam;

    147 q2 < guiletta < 159 diyebilirim.

    159 d sınıf bir araç olmasına rağmen gerek ağırlığından gerek ön düzendeki yapısından dolayı oldukça sert bir araçtır. Öyle her yola gelmez Alfa romeo'lar asfalt arabalarıdır eğer yolla kötü ve bozuksa konfor isteniyorsa ikinci plana atılmalıdır.

    Bugün d sınıfı bir araç alacak olsam düşünmeden temiz bir 159 arayışına girerim ama yaşadığım yerin çok daha düzgün yollara sahip olması lazım.

    Yol tutuşuna ise diyecek birşey yok. Vereceği keyif laguna'dan bmw'den de fazladır ama konfor konusunda sıkıntılarınız olabilir.

    Çok yüksek ihtimalle 16" janta sahip standart lagunaya oranla 159'da 18-19" jantlar yer almakta olup lastiklerin ölçüsünü konfordan uzak olmaya zorlaması da bunların en büyük etkeni. Tekrar söylüyorum amacınız konforsa istediğiniz buysa 159 size göre değil. Ama yol tutuşunda onun üzerine d sınıfı araç (luxury premium class hariç) yok diyebilirim.




  • Bu durumda en sert 147 mi, yoksa 159 mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beren -- 15 Mayıs 2015; 20:03:37 >
  • beren kullanıcısına yanıt
    159 hiç şüphesiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.