Şimdi Ara

Alfa/beta olayı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bunları 2016 da konuşmayı bırakmıştık, boş tanımlar bunlar yeniden ne diye mantar gibi türedi?
    Esas olan kırmızı haptır. Elinizin altında koca bir küllüyat var araştırın öğrenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin gündemi ne konu dışının gündemi ne ? Murad Abi denen adam 2003 üyesi,yaşını bilmiyorum ama 30'dan fazladır.Böyle konularla çoluk çocuk kandırır.Belli bir tanım yapmaya gerek yok güçlü insan adı üzerinde güçlüdür.Güçsüz insan kaybetmeye mahkumdur.Verilen taktikler bir yere kadar.
    Burdaki çocukların cebinde parası mı var kız arkadaşları olsun ? 1 paket sigarayı 3 taksitle alan adam kız arkadaşını nereye götürecek kıraathaneye mi ?
    Mesleğinizi elinize alın,cebiniz para görsün kendinize güveniniz zaten gelecektir.Bilinç altınız ilişkiyi yürutemeyeceğinizi bildiğinden sizi frenliyor.Olması gereken de bu zaten yoksa çok üzülürsünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Alfa olan, yarın başka bir mekanda Betadır. Yani ben Alfa ve Betayla ilgilenmiyorum sadece oradan örnek veriyorum.
    Bugün Alfayım diyen adamı kürsüye oturt bütün ulusa seslenmesini söyle afallar. Onun Alfalığı mahallede ya da çevresindedir.
  • Konuda herkes atıp tutmuş. Bu bölümde sadece bir kaç kişi erkeklikten/erkeğin doğasından anlıyor. Geri kalanı ise boş boş konuşuyor. Bunların çoğu da dinci arkadaşlar. Şaşırmadım, çünkü alfa/beta/sigma/omega/delta "olayları (!)" evrimin bir parçası, doğanın bir gözüdür.

    Alfa – beta ikilisi ile ilgili düştüğünüz en büyük yanılgı, bunların biyolojide kullanıldığı şekilde bir bireye sıfat olduğunu düşünmektir. Biz burada kolaya kaçıp “alfa davranışları baskın erkek” / “beta davranışları baskın erkek” demek yerine, alfa erkek / beta erkek deyip geçiyoruz. Oysa alfa bireye değil bir kafa yapısına ya da davranış şekline sıfattır.

    Bir erkeğin hayatının bir alanında alfa kafa yapısına sahip olması, onun diğer alanlarında da alfa kafa yapısına sahip olacağını garantilemez. İş hayatında alfa kafa yapısında olan bir erkek, kendi hayatında beta bir erkeğe dönüşebilir. Bir ortamda alfa olursun, diğer ortamda daha fazla alfa olur ve sen otomatikmen beta gibi gözükürsün.

    Erkeklerin alfa algısı genelde “erkeklerin lideri” diye anılan grup erkek. Oysa bunların sadece bir kısmı alfadır. Alfaların bir kısmı toplumun dibindeki pisliktir, yani "dark triad" dediğimiz kişiler. Bunların çoğu hapiste zaten. Alfaların bir diğer kısmı liderdir, lider olan erkeklerin bir kısmı da alfadır. Alfa – beta kavramlarının bir kafa yapısına sıfat olduğunu unutmazsanız, o zaman neyin ne olduğunu anlayacaksınız.

    Tepe alfa davranışları baskın erkek grubu oldukça dinamiktir. Orada kalmak zordur ve sürekli çaba ve şans ister. Bu gruba sürekli alttan bireyler çıkar ve sürekli olarak da bu gruptan bireyler beta davranışları zaman içinde baskınlaşarak aşağı düşerler. Örneğin bekar iken alfa davranışları baskın bir erkek, evlendiğinde salarak müzmin bir betaya dönüşebilir. Bu arada evliliği boyunca beta ayak paspası olan bir erkek, boşanma tecavüzüne uğradıktan sonra hayatta kalırsa, hızla alfa davranışı baskın bir erkeğe dönüşebilir.

    Psikolojiyle kadın doğasını çözmeye çalışanlar hiçbir zaman başarıya ulaşamazlar. Sizin o psikolog dediğiniz adamların okuduğu kitaplar, aldığı dersler Cinsel Devrim ve Feminizm propagandasının sınırları çerçevesinde mevcutlar. Sizin o "Kendin ol, doğal ol, ne gerek var öyle şeylere" dediğiniz şeyler, yani "doğal erkek" dediğiniz kavram; Feminizmin çerçevelerinden kenara çıkmayan bir kavramdır. Hepinizin beyni yıkanmış. Gerçek erkekliği görmek isteyen evrime, doğaya baksın. Gidin mağarada yaşayın, hayvan avlayın demekle alakası yok, mağaradaki şartlar ne olursa olsun 200.000 yıl önceki genlerle şimdiki genlerin ortak özellikleri olduğu gerçeği değişmiyor. Psikolojiyle evrimi, doğayı ve bizim biyoloji yapımızı çökertemezsiniz. Böyle adamları ben dine, burçlara inananlarla bir kategoriye koyuyorum. Çünkü hepsinin tek ortak özelliği var: evrimi ve doğal seçilimi reddetmek. Klasik o meşhur "MAVİ HAP KAFASI."




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.