Şimdi Ara

Alfa Romeo 156 kullananlar bir fikir versin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1999 - 2002 arası 2.0 motor alfa romeo 156 almak istiyorum.Aracın performansından şüphem yok,ama yakıt ve yedek parça konusunda kafamı çok karıştırdılar.
    Özellikle yedek parçada sıkıntı oluyormuş.Kullanan arkadaşlar bildiklerini paylaşırlarsa çok sevinirim,birde kullananlar tavsiye edermisiniz bu aracı?
    Teşekkürler şimdiden

     Alfa Romeo 156 kullananlar bir fikir versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kUrT_oGlU_ -- 16 Ekim 2007; 17:13:09 >



  • Arkadaşım Selam,

    benim annemde 2001 model 1.6 156 Alfa var.bu arabayı alacaksan baştan söyleyeyim asla ve asla yetkili servise gitmeyeceksin. Özel servis şart (Maslak'ta ki Milano'yu öneririm).Bu araçlarda varyatör adı verilen kronik bir parça vardır.bu parça en geç 30,000 km de arızalanır, ve aracın dizel gibi çalışmaya başlar.triger kayışını mutlaka 50,000 de bir değiştirteceksin. yakıt konusuna gelince bence yeterince ekonomik. İstanbul trafiğinde eğer araçta bir arıza yoksa 100km'de 10 lt civarı yakar(kısa mesafe ve soğuk günlerde 12-13 olabiliyor). uzun yolda 7 lt ye kadar inebiliyor. bir de bu arabaların kaz kelebeği potansiyometresi çok arıza yapar. varyatör ve potansiyometre klasik alfa arızasıdır. onun dışında aracın en zayıf yeri bence eğer varsa sunrooftur. bizim 2001 alfanın sunroof çerçevesi çürüdü. tamiri yok yenilenmesi gerek.bir de kapı fitilleri de çok çabuk deforme oluyor. benim söyleyeceklerim bunlar.. bu kusurlar dışında keyifli arabadır.. aracın her türlü parçası bulunabilir.. bu konuda sıkıntı yok. ama yakıt konusu göreceli bir kavramdır.bence aracın performansı 1.6 bir araç için çok iyi, hatta bazıları bunu 2 litre bile sanabiliyor. sonuç olarak seçim sana kalmış.

    saygılar..




  • meteg büyük ölçüde katılıyorum. 2004 156ım var yakıt ve parçayı hiç düşünme sorunu yok var diyen bilmiyordur zaten. Her alfada varyatör olmazsa olmaz sorundur. 2 tip varyatör vardır 1.si bozuk olan 2.si bozulacak olan. Valfle çözüm buldular sanırım ama zaten büyük zararı yoktur yüksek devirde az miktar performans kaybı ve rölantide dizel sesi yapar.(bozuk olduğunu burdan anlıyoruz) Birde benimkindeki gibi ilk çalıştırmada cızırtı yapar. Alfa klübünde hatta gogılda fazlasıyla bilgi bulursun bununla ilgili. Potansiyometre sık rastlanan bir sorun değildir Lambda sensörü bozulabiliyor bazen ama kronik tek sorunu varyatördür.2.0lar genelde selespeed gelmişti vites sistemini iyice bi incelet ve servise gelincede anlayana göster. milano iyi diyor gidenler. birde alacaksan içi makyaj görmüş bir 2003 tercih et en azından. triger değişimide normal şartlarda 60.000dir.




  • Cevaplar biraz geç olmuş ama genede bilgileriniz için teşekkürler
  • Tüketimi 2.0 litre motorlara göre gayet makuldur,servis yedek parça sıkıntısı cekmezsin
  • Öylede 2000 modelin altında alınacak alfaları kendi servisi bile tavsiye etmiyor,sıkıntı çekersin diye açıkcası beni bu arabadan vazgeçirttiler
  • Bizim müdürde 2004 1.6 sı var. Benzin çok yakıyor diye gaz taktırdı yani iyi yakar tahminimce.
  • Öyleymiş yakıt olayı,motor kuvvetli olunca haliyle yakıtta can yakıyor.O yüzden en mantıklı yol düzgün bir lpg taktırmak güle güle kullansın artık.
  • isdersen bende satlık 156 tspark 2.0 motor 99 model 2 parçada boya var 120000km de görüşelim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TLGKOC

    isdersen bende satlık 156 tspark 2.0 motor 99 model 2 parçada boya var 120000km de görüşelim

    Sağolasın hocam ilan tarihi çok erkendi şimdi ihtiyaç kalmadı teşekkürler teklif için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.