Şimdi Ara

Alfa Romeo'larda müzmin yağ eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam
    2004 yılı Ocak ayından beri Alfa Romeo 147 kullanıyorum. İlk iki sene yaşadığım bazı sıkıntılar oldu ama genel anlamda aracımdan memnunum.
    İlk başta marka imajı ve sürüş özellikleri beni çok memnun ediyor.
    Bir takım yaşadığım sıkıntılara sağolsunlar servislerdeki elemanların iyi yaklaşımı ve ilgisi sayesinde çözüm rahatlıkla buldum ama bir iki konuya cevap alamadım.
    Bunlardan birincisi Varyatör sorunu ve servisin bu konuda yeterli açıklama yapmaya yanaşmamasıydı. Gerçi ilk aldığımda açklama yapmadan değiştirdiler garantiden ama daha sonra başka servise götürdüğümde oradakiler malum Dizel sesini pek açıklamaya yanaşmadı.
    Fakat internetten yaptığım araştırmalar sonucu dizel sesi ve Varyatör sorununu öğrendim.

    Fakat asıl kafamı karıştıran ve servisten 3 senedir yeterli açıklamayı alamadığım sorun MÜZMİN YAĞ EKSİLTME.
    20.000 km'de bir periyodik bakımı olan bir aracın her 3000-4000 km'de bir yağ eksiltmesini servisler "ALFA'ların geleneksel sorunudur bu, siz dikkatli olun kontrol edin" veya "yüksek beygirli araçlar yapar bunu" şeklinde açıklamalarla geçiştirdiklerini düşünüyorum.
    Daha yeni yağ eklettim. 1,5 ay önce doldurtmuştum..Aynı servis hiç bir şey demeden tekrar yağı doldurdu.
    Yağın cüzi fiyatı veya kontrolü bir şey değil. Hatta servis bazen para bile istemiyor.

    Ayrıca servisteki görevi sadece müşteri ağırlamaktan ibaret olan ve teknik bilgisi olmayan bir bayanın bile "bendede Alfa var ve bu motorlar yapar" şeklinde açıklaması ve Oto dergilerindeki uzun dönem 147 kritiklerindeki Yağ Eksiltme sorununa dikkat çekilmesi durumuna rağmen yinede 20.000 kilometrede bir periyodik bakımı olan bir aracın bu kadar çok yağ eksiltmeyle ünlenmesi çok değişik bir durum.
    Acaba diyorum benim aracamı özel..Çokta performanslı kullanmıyorum işin aslı.
    Yoksa diğer tüm Alfa'lar yapıyormu dedikleri gibi?
    Diğer markalar nasıl, onlardada periyodik bakım öncesi ara sıra kullanıclar yağ eklemesi yapıyor mu?
    Bilgisi olan varsa ve cevap yazarsa iyi olur.
    Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 147BLACK -- 25 Şubat 2007; 12:39:39 >







  • bende 2004 147 var dayımda 2004 156 var ikimizin aracıda aşırı şekilde yag eksiltiyor ben artık 1000 km de bir litre yag ekliyorum bu kadar yagı neresinden yakıyor anlamadım eksozdan atsa mavi duman çıkar anlamadım gitti.
  • üretim hatasdır 1000de 3000 de yağ eksiltmez normal bır araç. şimdi motorlar heç eksiltmiyor hatta sadece buharlaşmayla az gıdıyro oda çok az
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemy22tr

    bende 2004 147 var dayımda 2004 156 var ikimizin aracıda aşırı şekilde yag eksiltiyor ben artık 1000 km de bir litre yag ekliyorum bu kadar yagı neresinden yakıyor anlamadım eksozdan atsa mavi duman çıkar anlamadım gitti.

    Bende aynı şekildeyim. Kısa aralıklarla yağ eklettirmek zorunda kalıyorum. Gerçekten bu yağ yakma kronik bir Alfa Romeo sorunu eldeki verilere bakılırsa. Ben bu konuyu birde MARKALAR başlığındaki Alfa Romeo kulübe taşıyım bakalım.
  • değişik yağ denemelerinize rağmen eksiltme yapıyor mu?yoksa servis ne yağ koyarsa ,odur mu deniyor? İncelemek lazım ancak üretim hatasından kaynaklanan bir durum varsa bilemem.
  • Arkadaşlar bende de Alfa 156 1.6 var. Daha geçen hafta aldım. Astra H 2005imi satarak. Fakat yağ eksiltme benim de canımı biraz sıkıyo. Servise sorduğumda bütün yüksek performanslı araçların yağ eksiltme yaptığını, hatta özellikle yağ yaktırıldığını söylediler. yağ da az para değil hani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemaziyel

    Arkadaşlar bende de Alfa 156 1.6 var. Daha geçen hafta aldım. Astra H 2005imi satarak. Fakat yağ eksiltme benim de canımı biraz sıkıyo. Servise sorduğumda bütün yüksek performanslı araçların yağ eksiltme yaptığını, hatta özellikle yağ yaktırıldığını söylediler. yağ da az para değil hani


    Alfa Romeo 156'ların kullanma kitapçığında ''3000 km'de bir yağ çubuğu ile yağ seviyenizi kontrol edin'' diye yazar. Detaylı bilgileri Alfa Romeo grubundan öğrenebilirsiniz.
  • öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşturalım.. tam sentetik motor yağı kullanan araçlarda 1000 kmde 250 gr 4000km de 1 litreye yakın eksilme görülebilir.bu özellikle araçlar devirli sürülüyorsa geçerlidir.fakat eksilme 4000km de 1 litreyi 1000 kmde 250 gr ı geçiyorsa o zaman normal değildir.


    varyatör sorununu kökten çözen bir servis var.istenirse servisin adı ve adresini ve detayları Pm yolu ile yazabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşturalım.. tam sentetik motor yağı kullanan araçlarda 1000 kmde 250 gr 4000km de 1 litreye yakın eksilme görülebilir.bu özellikle araçlar devirli sürülüyorsa geçerlidir.fakat eksilme 4000km de 1 litreyi 1000 kmde 250 gr ı geçiyorsa o zaman normal değildir.


    varyatör sorununu kökten çözen bir servis var.istenirse servisin adı ve adresini ve detayları Pm yolu ile yazabilirim.


    4000 km'de 1 litre cok degil mi? 4 lt aldigini varsayarsak bunun 4'te 1'i demek. 15bin km'de degisse yagin hepsi bitiyor demek.
  • motor ne durumda merak ettim. kaç km'de mesela? ya da hiç kompresyon testi yapıldı mı? ilk aldığınızdan beri eksiltme var mı? sürekli yüksek devir mi kullanıyorsunuz?

    yoksa sakin sakin kullansanız bile eksiltmeye devam ediyor mu?
    şimdi adını hatırlamıyorum ama yağ eksilten araçlar için yağ vardı. eksiltmeyi azaltıyormuş, bu gibi yağları denediniz mi?
  • catalyst,


    çok değil çünkü aracı devirli kullanmanın getirdiği şey yüksek ısıdır ve bir miktar yağ da bu ısı ile beraber buharlaşır.aslında çoğu üretici her yakıt alışınızda yağ seviyesini kontrol edin der.. özellikle araç turbolu ise verdiğim tüketim miktarları gayet normaldir.. sentetik yağ pahalı bir üründür adı üstünde sentetik yani yapay bir yağdır ama içine katılan maddeler ile madeni yağlardan çok daha dayanıklıdır.. ama eksilme madeni yağa göre daha fazla olur.


    kullanıcılar belli zamanlarda yağ seviyelerini kontrol edip aynı yağ ile eksilen seviyeyi tamamlarlarsa sorun olmaz..
  • meteg M kullanıcısına yanıt
    Sayın meteg, varyatör sorununu kökten çözen servisin adı ve adresini lütfen yazar mısınız? Kökten çözüm derken,yenisini takmıyor mu? Çünkü ben özel bir serviste bakım yaptırdım.20-25 bin km. gider dediler.5 bin bile gitmeden tekrar ses yapmaya başladı.Arabada bazı sorunlar da baş gösterdi.Özel servisler de artık kaz yolma taktiği uyguluyor.Lütfen bu servisin ismini telefonunu verir misin.Saygılar. @meteg
  • meteg M kullanıcısına yanıt
    Varyatör sorununu çözebilen servisin adını ve adresini paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
  • Merhaba bender Alfa gt kullaniyorum ama yag eksiltme konusu iyice can sikmaya basladi. Aracimda motul 10/60 kullaniyorum ve gas tepkimem var, dolayisiyle oldukce devilry kullaniyorum Teri Hatcher ediyorum ama Tati trafikte dur kalkta yapmak durumunda kaliyorum... 9000 km de neredeyse 5 lt yag eklemek durumunda kaldim. Ve 2 gun once yin’s gazladigim bir anda motor control failed hatasi verdi Helen yag kontrolu yaptim ve sag cubugun alt seviyesindeydi ama yag iSight yanmadi bu hatayi yag eksiltmeden dolayi verirmi bilgisi olan paylasirsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.