Şimdi Ara

Ali Babacan'ın geçmişte yaptığı uyarılar ve eleştiriler. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
3.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ergenekon davalarında yargı bağımsızdır demişti.
    Hadi oradan şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adamı seçmezler çünkü bırakın cahil çomarları ortalama okumuş türkiye vatandaşı babacanı anlamaz ancak yurtdışı görmüş ingilizce bilen insanlar anlayabilir türkiyeye birkaç gömlek fazla bu adam. dediklerine kafası basmayan okumuş kendini entel sanan ulusalcılar akpli diyip geçecek ama ne kadar büyük bir hata yaptıklarının farkında olmayacaklar. bu tiplerin ekonomi konusunda tek argümanı fabrika kuralım tarım yapalımdır daha fazlasına kafaları basmaz ticaretten ve finansdan anlamazlar. fabrika kuralımm tarım yapalımmm bunlar herkesin bildiği 100 senelik saçma argümanlar tek gerçek yatırımdır yabancı yatırım varsa kalkınırsın yoksa batarsın başka yolu yoktur. fabrika kurarak tarım yaparak bi bk olmaz sadece devletin parası batar 10 larca örneği var ağlasanız da kudursanız da ne yazık ki gerçek bu düzen böyle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 5 Ağustos 2020; 22:35:58 >
  • ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt

    Hükümet içinde her halta kafa sallamış, reisinin her kararına alkış tutmuş, her durumda destek olmuş hala da eskiden yaptıkları ile övünen hala onunda içinde bulunduğu hükümetlerin yaptıklarına zamanında ne gerekiyorsa yapıldı diyen ,


    Ucuz dolar etkisi ve devletin taşınır taşınmaz her şeyini satarak ülkede yalancı refah oluşmasını sanki Kendi mükemmel ekonomik dehası olarak gösteren, bu durumu onun başarısı gibi görmek isteyenler tarafından poh pohlanan ama önceki hükümetin en büyük eleştiri odağı olan Kemal derviş programı ile belli bir toplanmayi sağlayıp ondan sonraki süreçte hiç bir plan program yapılmadan keyfî ve popülist yaklaşımlar ile ekonominin bugünkü hâline gelmesinde büyük rol oynayan,


    RTE nin Amerika'nın eliyle yükseltilmesinin şimdiki karşılığı olan yani devir teslim yapılacak kişi olan bu şahsı bu kadar övüyor olmanız 2. RTE nin gelmesinden çok memnun olacağınızı düşünüyorum.


    Nasıl ki refah partisi döneminde belli dönemde Erbakan hoca içinde RTE ve ekibi eleştirel yorumlar yapmıştır sonra ayrılıp niyetlerini belli ettiler. Babacan da sözde yaptığı eleştiriler konuşmaları ile yeni RTE olma belli kesimlere " bakın biz bu kadro içinde daha ılıman ve aklı selim kişileriz" mesajı vermekten öteye gitmez.


    Babacan da Davutoğlu da ülke için asla hayırlı olmaz. Haa siz kılıçtar kılıçtar deyip goy goy siyasetine katıldığınızı net şekilde belli ediyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 5 Ağustos 2020; 22:57:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey

    Al işte buda AK trolleri aratmayacak DEVA trolleri.

    Sarmislar konuyu videoları atıp atıp aldıkları maaşın hakkını vermeye çalışıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi gidek oy verek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    Anlatamazsınız .. Hala babacan yaptı diye düşünüyorlar . Amerika dolarını geri çekince halimiz belli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Last Peony L kullanıcısına yanıt

    Eğer ki bir insan halk tarafından anlaşılmıyorsa o zaman halkı, cahil, çomar diye mi niteleyeceğiz? Bu durumda sorun halkta mı oluyor?


    Yurt dışı görmüş ingilizce bilen insanlar bu memleketin süperman insanları mı? Bu şekilde mi bilgili olunuyor?


    Babacan eğer ki Türkiye'ye bir kaç gömlek fazla o zaman neden Yunanistan dan aday olmuyor?


    Ulusalcılar babacan için AKP li diyecek ve ne kadar hata yaptıklarının farkında olmayacak diyorsun. Ulusalcıların çoğu AKP ve fetö geçmişini biliyor mu? 13 yıl AKP ekonomisini yönetmiş 2019 da partisinden ayrılmış yani 17 yıl AKP li olmuş birine acaba AKP li değil mi?


    Türkiyede yaklaşık 50 yıldır devlet herhangi bir fabrika kurmadı. (silah üretimi vb bazı stratejik şeyler dışında). Şuanda fabrikaları özel işletmeler kuruyor. Acaba devlet yarım asırdır fabrika kurmamasına rağmen siz parasının battığını nasıl ortaya çıkardınız?


    Fabrika kurmayarak veya tarım ile uğraşmayarak acaba ülkenin nasıl doyurulacağını, ekmeğin nasıl fırından alınacağını yada inşaatların nasıl yapılacağını anlatırmısınız? Bunları yaparak nasıl bir hata yapıyoruz?


    Acaba 100 yıldır bizim bildiğimiz iktisat veya ticaret mal ve hizmet üretmek ile gerçekleşiyor. Acaba sizin tek ve gerçek "yatırım ve yabancıların yatırımı" ile kurduğunuz model ile 100 yıldır ekonomistler yanılıyorlarmıydı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşte bahsettiğim buydu.


    Arkadaş alıntılamış ve bana kafasına göre bir cevap yazmış, karşıt cevap beklemeden bloklamış.


    Bağnazlık işte budur, tek sizin doğrularınız doğru, diğer herkesinki yanlış.


    Cevap isteseydin bloklamazdın ama boşuna zaman harcamayacağım tek tek açıklamakla, şahsen ilk mesajımda bahsettiğim gibi anlayamayacaksınız.


    Troll yaftası da yapıştırılmış, Türkiye'de politika, siyaset felsefesi kahvehane muhabbetinden öteye gidemiyor çünkü tekrar diyorum bu ülkenin %90'ı bağnaz.


    Adam Babacan'ın hiçbir cevabını dinlememiş + CHP'de kılıçdaroğlu'na bir tane ses çıkaran yok, yüce Atatürk'ün partisine etnik faşistleri doldurmuşlar, ulusalcı kimliği zerre kalmamış, özetle ideolojisi yok olmuş bir partiyi savunuyorlar. İşin ironik tarafı vurmaya çalıştıkları -ki o konulardaki cümleleri de baştan aşağı romantik yorumlar- argümanların hepsi savunduklarına partilere birebir uyuyor.





  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    evet sorun halkta halk çok dindar = çok cahil

    evet ingilizce bilmeyen = cahil

    çünkü türkiyede doğmuş abdde doğsa eminim yine çok iyi yerlerde olurdu siyasete hiç gireceğini sanmıyorum

    babacan 2011 den itibaren akpden ayrışıyor, fetö ile ilgisi yok. fetö olaylarının ne oldugu zaten şahibeli 1 gecede 10 senelik dostlarını terörist ilan ettiler akpden sonra çıkar ortaya

    devlet daha dogrusu tayyip ekonomiyi yönetiyor özel sandığın yerlerin çoğu direk ona bağlı. illa fabrikaya gerek yok devlet el attığı işlerin çoğunu batırır.

    fabrika kurulacaksa zaten kurulur tarım yapılacaksa zaten yapılır tepeden kurulsun yapılsın dediginde para batar düzenlemeleri yapıp teşvikleri ayarlayıp kendi haline bırakacaksın.

    yanılmıyorlar yabancı yatırım yoksa kalkınamazsın her ülke için geçerli çin dahil. bugün üretimi ile rekorlar kıran almanya tamamen amerikan yatırımı ile kurulmuştur. günümüzde asyadaki birçok kalkınmış gelişmiş ülke yine yabancı yatırım ile kalkınmıştır(güney kore,tayvan,vietnam endonezya singapur hatta çin)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 6 Ağustos 2020; 9:57:37 >




  • İyi de babacım, 2002'den 2015'e kadar Ekonomi Bakanlığı'ndan Başbakan Yardımcılığına kadar yüksek mevkilerde görev yaparken bu anlattığın şeylerin tam tersi olduğunda senin elin armut mu topluyordu?


    AK Parti'nin bu uygulamalarında senin de imzan olduğu için sen de bu hatalardan sorumlusun.


    Bir de Babacan sokağa hitap edebilecek bir lider değil. Hani lider değil deniyor ya bazıları için, işte Babacan da lider değil. %2-3 oy alır belki. Azını da alabilir, ama fazlasını alamaz. AK Parti seçmeni niteliğe baksa Tayyip Erdoğan'a oy vermezdi zaten.

  • up

  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Sarmislar konuyu videoları atıp atıp aldıkları maaşın hakkını vermeye çalışıyorlar.



    Alıntıları Göster

    bahsettiği tarihlerde TCMB nin başında Durmuş Yılmaz vardı.Durmuş Yılmaz İYİ partide. 

  • Eee ne olmuş.. siz saniyorsunuz bürokratik kurallar işliyor. Kim merkez Bankası başkanı olursa olsun reis ne derse o.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 dönemi vardır.

    1. 02 09 dönemi ki istediği şeyleri yapabilmiştir. Bence tr nin ekonomik anlamda en iyi dönemi. Bunu en muhalifler bile hissetmiştir.

    2. 09 16 dönemi. Bu dönemde reisten hep azar yemiştir. Gaz fren muhabbeti bu dönemde olmuştur. Kalkınmanın öncü modeli çin modelidir. Batıya ekonomik uyum sağlama. Verimlilik. Teknoloji.

    Gelişmemiş ülkeler gelişmiş ülkelerden bir şeyler öğrenemeden gelişemezler. Sscb bunun en iyi örneği. Her tarafta fabrika, her yer devletin kontrolü altında. Ne oldu. Rusyanın petrol gaz dışında ayı gibi dalaşmak dışında gücümü var. Sscb nin en iyi ekonomik hamlesi mesela toplulaştırma hikayesidir. Zaten verimliliğe dayanıyor.

    Tr de son hikaye ise aşırı verimlilik yani köleliktir. 10 dolara yapılacak işi siyasetin saçma işleri ile 5 dolara yapıyorlar. Aslında tr nin normal asgari ücreti 600 dolar olması gerekir. Ama bunun olmamasının en büyük sebebi adalettir. Tr de ekonomik olarak yapılacak en büyük hamle adaleti sağlamadan geçer. Bir bekçi 7k maaş alıp bir mühendis asgari ücrete iş bulamıyor ise bunun çözümü basittir. Gidip imf den borç almays gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trakyalı cevabım zoruna mı gitti hemen blok tuşuna basmışsın.Bak sana kötü bir haberim var o tarihlerde reis Ahmet Necdet Sezer di. 


    Edit:Öyle bir utanmışki mesajını silmiş 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 11 Ağustos 2020; 15:35:15 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.