Şimdi Ara

aliexpres teki çakma ürünlere dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün konuştuğum bir satıcı Original Huawei honor 3C bu telefonu bana 95usd fiyatına satmak istedi telefon'un orjinal mi diye sorduğumda

    bana bunu yazdı

    i told you ,it's a special order
    or why you think has this lower price but one year warranty?


    özel sipariş olduğunu ve 1 yıl garantisi olduğunu söyledi dükkanındaki tüm ürünler orjinal değil
    bunu yazmamın sebebi burdan türklerde satın almış aklıma iki seçenek geliyor forumda orjinal olmayan ürünlerin orjinal sanılıp satılabiliceği
    yada telefon hakkında pek bilgisi olamayan arkadaşların bu ve bunu gibi kişilere kanacağı lütfen dikkat edelim kimse kimseyi kandırmasın.



  • aliexpress satıcılarına güvenim artık ekside. Telefon orijinal olsa bu sefer aksesuarını değiştiriyor.
  • Evet haklısınız çok dikkatli olmakta fayda var göz göregöre çakma ürünü satmaya çalışan kişiler var
  • Hiç bir satıcıya güvenmeyin aliexpress te. Alırken bunların olabileceğini bilerek alın. Çünkü her şeyin sahtesinin yapılabildiği bir ülkedeler.
  • normal fiyatlardan daha düşük fiyatlara satılan ürünlere kanmayın
  • Telefondan iyi ankayan birini bile dolandırabilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meşhur telefoncu Helen'in bana yaptığı oyun kitaplara yazılıp öğrencilere okutulmalı. Alınca direk çakmasını almak gerekli. Sonra üzülmemek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zkurt86

    aliexpress satıcılarına güvenim artık ekside. Telefon orijinal olsa bu sefer aksesuarını değiştiriyor.

    O aksesularını değiştirme hadisesini (yan sanayi adaptör/kablo yollamışlar) yapanda forumdaki organize telefon çetesinin çin ayağında çalışan elemanın staj yaptıp aliexpress dükkanı. İsim vermiyim, konuyu kapattırırlar şikayet edip (daha önce aynı konuyu 3-4 kez kapattırmışlardı)

    Aliexpressteki satıcılar ufak satıcılar. İsteyince dükkanı kapatır kepengi indirir, dolandırdığı paraları cukka eder, sonra yeni bir dükkan açar. Sonuçta kim işletiyor, kimdir nedir bilmiyorsunuz.

    Öte yandan pandawill gibi siteler ise adıyla isim yapmış, yarın kepenk indirecek yerler değil. O yüzden müşteri memnuniyetine önem veriyorlar. Tek sıkıntı, çoğu TR ye tel göndermiyor.




  • muratai kullanıcısına yanıt
    Benim lafım zaten onlara.

    Aliexpress pişmanlıktır diyorum sonra dayanamayıp yine alış-veriş yapıyorum. Aliexpress Ebay gibi değil satıcıya daha olumlu yaklaşıyor.25 gün önce bir ürün aldım adam kargoya verdiğini söyledi, takip numarası verdi. Numarayı girince sadece ürün kaydı alındı yazıyordu. 5 gün önce adam bana gümrükte sorun çıktı, ürün geri geldi dedi. Büyük ihtimalle yalan söyledi. Hiç göndermemişti. Tekrar gönderdi ama nasılsa sayaç 60 güne sıfırlandı. Takip numarası bile değişmedi. Geri sayımı istediği gibi değiştirmiş.

    Bu forumda sürekli feedback'i sağlam diyorlar. Sanki olay feedbackle bitiyor asıl yeni satıcı dolandırıcılık yapmaz. Çünkü oraya yatırdığı depozitoyu kurtaramaz. Satış hacmi yüksek satıcı son vurgunu yapıp bırakıp gidebilir. Sistem Ebay gibi ise yeni satıcı dolandırıcılık yapamaz. Ben Ebay üzerinden bir seneden fazladır ürünlerimi satıyorum. İlk sene bir çok sınırlama vardı, şimdi sınırlar kalktı.




  • zkurt86 kullanıcısına yanıt
    Feedback hiç birşey ifade etmiyor benim için. Ebay gibi değil aliexpress. Aliexpresste satıcı istediği gibi yorumları editleyebiliyor.
  • çinde adamin olacak ancak o temin edecek guven buyuk sorun bu devirde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet deli gibi alıyor risk sever çok memlekette
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.