Şimdi Ara

Aliexpress Ana Konu • (2122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42.525
Cevap
1.504
Favori
2.881.405
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
189 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21202121212221232124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir zamanlar düşük fatura kesmelerini isterdik ve yaparlardı.Şimdi istesek yaparlar mı acaba? Zaten bu vergi Deli Dumrul vergisi gibi bir şey içime hiç sinmedi

  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    Fark etmez ki. Gümrük vergisi direkt aliexpress ödemesinde ekleniyor ve ödüyorsun. Başka bir ödeme yok.
  • Merhaba. Aliexpress den aldığım ürün bozuk çıktı. Satıcı ile konuştum. İade aç dedi. Ürün daha bugün elime geçti. İade açabilmek için önce ürünü onaylamak mı gerekiyor? Uygulama üzerinden dispute kısmını bulamadım.
  • nomoregume N kullanıcısına yanıt
    Mobilde dispute kısmı yoktur, bilgisayardan ya da cep telefonundan masaüstü görünüm olarakwww.aliexpress.com sitesine gir görürsün, sakın onaylama, zaten bu AliExpress'in müşteri sorun çıkarmasın paşa paşa onaylasın diye düzenlemiş olduğu bir tuzaktır.Dispute'ta malın bozuk çıktığını gösteren videosunu ekleyerek geri göndermesiz TAM IADE iste birader... Gümrük vergisi iade olmaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 26 Şubat 2024; 20:32:43 >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam. En son aliexpress den siparişi dolar 3 tl oldu artık çok diye bırakmıştım. Uzun zaman olmuştu.

  • DasheriM kullanıcısına yanıt

    Dostum faturayı 200-300 tl keser vergiyi bertaraf etmiş oluruz yani...Çin de vergi alıyor zaten.Çifte vergi oluyor

  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    Olayı yanlış anlıyorsun. Eskidendi o gelince gümrük ödeme. 50 dolarlık ürüne 3-5 dolar yazıp ona göre vergi veriyorduk. Şimdi ise Türkiye gümrük bedelleri direkt aliexpressde ödeme sırasında alınıyor. Normal ürünlerde %30, bazı ötv gerektiren elektronik ürünlerde ise %50 alınıyor.

    Şimdi tek yapabileceğin şey kargosu bedava ürün yerine harici kargo bedeli olan ürünleri almak. O zaman daha az vergi çıkıyor.

    Örnek: kargo dahil 2000 tl bir ürün olsun. %50 vergisi varsa sana 3000 tlye mal olur. Aynı ürün 1700 tl ve 300 TL gönderim ücreti varsa. 1700 tl üzerine vergi çıkacağı için 850 tl vergisi olur. 1700+300+850= 2850 tl ödersin. Kargo bedava ürünler daha masraflı oluyor artık. Puan veya kupon kazanınca da toplam bedelden sonra indirim sağlanıyor. Hep daha fazla vergi veriyoruz bu düzende ne yazık ki... 🤦‍♂️




  • DasheriM kullanıcısına yanıt

    Vergi ülkesi olduk resmen.Gelir vergisi toplamayı beceremeyen bir hükümet garip gurebanın üç kuruş parasına göz dikmiş durumda.

  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki durum öyle. Üretmek zor vergi kolay. Geçir gitsin mantığı ile devam ediyoruz uzun zamandır.
  • DasheriM kullanıcısına yanıt

    2-3 yıl önce 35 dolara aldığım bir ürünün aynısı bu gün almaya kalktım 85 dolar maliyet çıktı.Çin ve Türk tarafının vergileri nerdeyse malın yarı fiyatını buldu.

    Ama faturayı 5-10 dolar göstererek vergiyi ortadan kaldıran alışverişler de olmuyor değil.

  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    Onu işte aliexpressde yapamıyorsun artık. Banggood da galiba aynı şekilde. Diğer yerleri bilmiyorum.
  • principino kullanıcısına yanıt

    150 euro üstü alışveriş yaparsanız, günlerce uğraşır üstüne 3 kat fiyat ödersiniz ürünleri almak için. burada 2 katı fazla ödeyip alacağınızdan daha masraflı olur. güzel öpüyorlar gümrüklerde. hediyenin bile vergisi var.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık bir ay önce böyle bir sorun yaşamıştım ve sonunda sorunu çözüme kavuşturarak bu gün kargomu teslim aldım. Nasıl çözdüğümü aşağıda açıklıyorum. Olur da aynı sorunu yaşayan olursa örnek teşkil etsin.


    Araştırmalarım sonucunda “Aylık 5 adet sipariş sınırı” konusunda net bir bilgiye ulaşamadım. Yani bu sınırlama, bir ay içerisinde verilen sipariş sayısını mı yoksa gümrüğe giriş tarihinden itibaren 30 günlük süreyi mi baz aldıkları belirsizdi.


    Ben de, AliExpress sipariş tarihlerini kredi kartı ekstresindeki ödeme tarihleriyle eşleştirerek basit bir şekilde durumu açıkladım ve bir ay içerisinde sipariş sayımın 5 adeti geçmediğini belirterek verilen adrese bir e-posta gönderdim.


    Birkaç gün sonra aldığım yanıtta “ETGB” beyanı düzenlememi istediler ve yaklaşık bir ay sonra kargom elime ulaştı.

  • arkadaşlar merhaba,


    viofo kameram arıza yapınca viofo kameranın yenisini gönderdi bana. 4px firması ile göndermiş kargo takip numaram LF061767017SG 45 dolar ödedim ama paketin üzerine 20 dolar yazıldı. şimdi bu paket bana aras kargo ile mi ptt kargo ile gelecek? gümrük vergisi ödeyecek miyim bilgisi olan var mı?

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam iyi günler, bu problem sadece aynı ad soyad ve tckn kullanıldığında mı ortaya çıkıyor? farklı ad soyad ve tckn numarası ile aynı adres ve cep telefonuna 5 den fazla sipariş verebilir miyim?

  • someone kullanıcısına yanıt

    Merhaba, malesef hiç bir fikrim yok. Mantıken farklı kimlikler olduğundan kişi başı 5i geçmemek kaydıyla verilebilir diye düşünüyorum ama mevzubahis, gümrük memurlarının halet-i ruhiyesi olduğunda ne desek boş.

  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Amazonda,n11de,hepsiburada beklemenize gerek yok hocam her tc yani kişi 5 paket getirebiliyor,ailenizdeki tcleride kullanabilirsiniz,alide durum değiliyor tabiki.

  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt
    AliExpress de neden geçerli değil ki bu yöntem?
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    alide ben şöyle yapıyorum yine ailemdekilerin ve kuzenlerin yine tclerini kullanıyorum adres yine bizim ev ama bir pakette 2 ürün oluyor 3 ürün almıyorum takılmadan senelerdir alım yapıyorum hocam,n11de 4-5 ürün olan paketim sorunsuz geldi geçen gün,amazondada öyle kısaca araya 1 koruyucu koyulduğunda onlar gümrüğü üstlendiği için problem olmuyor ama ali kargoları allaha emanet oluyor geçerse bizim geçmezse sinonun oluyor  

  • Bayadır girmiyordum ilk alışveriş indirimi diye indirim vermiş. %70 lere varan indirimli ürünler var ancak sadece 1 üründe kullanılabiliyor. Anlamadığım nokta şu 114 TL lik ürüne 95 TL vergi neye göre çıkarıyo? Vergi %20 değil miydi değişti mi? 300 liralık ürüne de 90 küsür çıkardı 114 e de de.

  • 
Sayfa: önceki 21202121212221232124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.