Şimdi Ara

Aliexpress Ana Konu • (2132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42.693
Cevap
1.514
Favori
2.887.349
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21302131213221332134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • complete_ kullanıcısına yanıt

    dediğiniz çoğu şey hatalı hocam yanlış bilgi vermeyin,önceden 15-20 dolar altı paketlere vergi alınmıyordu sonra yasa çıkarttılar ülkeye giren her paketten vergi alınacak diye sonra aliexpress ilk etapta vergi dahil etmiyordu ücretlere türkiyeye gelince gümrükte vergi biçiliyordu paketin üzerinde yazana göre,hatta bende dahil düşük yazdırıyorduk az vergi çıkıyordu sonra aliexpress ürün 10 dolarsa vergi %15-20 idi 2 dolar vergi eklemeye başladı ama o zaman aras getiriyordu kargoları anlaşmaları oldugu için o zamanda sorun yaşamıyorduk,bu ödendiği halde ekstra vergi çıkma muhabbeti 10 kargodan 1-2 sinde anca oluyor bunu yaşatan 10 kişiden 1-2 kişi yani.


    sinotransın anlaşmaları bitti diye biliyorum şuan tamamen ptt yürütüyor gümrük işlerini eskiden oldugu gibi ve sinotrans paketleri getiriyor muhabbeti hatalı hocam sinotrans gümrük firması gümrük memuru şüphe duyduğu fiyatta onlara aktarıyordu paketi yani birşey gitmezse onlara yine ptt yürütüyordu bütün işlemleri.





  • ilk önce cainiao sitesinden bakın kargonuza hocam en doğru bilgiyi bu site veriyor senelerdir,daha sonra 17track sitesine bakabilirsiniz ama önceliğiniz dediğim gibi cainiao olsun.

    global.cainiao.com
    Global Order Tracking
    https://global.cainiao.com
  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

    Tc ile ilgisi yok hocam, hatta ptt görevlisi parayı alırken tc alıyor, bu kargolar benim anladığım normal takipli değil, ptt gönderi takipten görünmüyor hata veriyor.

  • ntman N kullanıcısına yanıt

    hocam tc ile alakası olup olmadığını dediğim olayı denemeden bilemezsiniz ama garip durum cidden her kargoya vergi ödemeniz,ptt görevlisi size teslim ederken tcyi alması normal sisteme o tcli kişiye teslim ettim diye düşüyorlar isterseniz kuzenin tcsini verin farketmez yani. takip no ilk kargoya verildiğinde CNG diye başlar hocam daha sonra aynı daha kargonuz çindeyken PTTnin takip numarası gibi 270li numarala döner Gümrükten geçtikten sonrada 270li numara ile PTTnin siteden takip edebiliyorsunuz hocam kargoları,daha dün teslim aldım kargoyu dediğim gibi takip ettim kargonun durumlarını.

  • Aynen hocam teşekkürler, CNG00 diye başlıyor, satıcıyla görüştüm yarın düzelecek dedi takip numarası. Dün gece sipariş verdim, adamlar kargoya vermişler. Buna da vergi ödemeyiz umarım.


    Adamlar Çin'de çalışıyor, üretiyor, kargo dahil 100 liraya ürün satıyor, bizimkiler de yattıkları yerden ödediğimiz verginin üstüne bi daha vergi alıyor.


    Son ödediğim vergi:








  • Merhaba. Bir ürün almak istiyorum. Satış fiyatı 100 euro. vergi ile 149.17 euro. Bu ürün gümrükte sıkıntı yaşar mı?


    150 euro sınırı vergi dahil tutar mı hariç mi idi?

  • ntman N kullanıcısına yanıt
    Satıcılar ilk başta o satın aldığınız malın ellerinde olmadığını söylemiyorlar ve malı tedarik edene kadar sahte bir numara veriyorlar; Ondan sonra 2 ile başlayan kesin numara yazıyorlar. Daha geçende başıma geldi.. Bu Çinli satıcıların özellikle ufak esnaf olanlarının bir kısmı dolandırıcı..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    150 euro vergi hariç özellikle bizim gümrüğe kimse garanti veremez memleket ringonun dingosu olduğu için 50 eu ürünlere bile limit üstü düşük göstermişler diyip el koyuyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur hocam evet var. Satıcıları iyi seçmek lazım.

  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    hocam normalde vergi+kargo dahil olmayan fiyatı baz alıyoruz diyorlar ama sıkıntı çıkma ihtimali %50-%50, size biz problem yok alın desek kalabilirde kalmayabilirde tamamen şans,eğer aynı ürün amazon veya diğer platformlarda varsa araya o tip siteleri sokun,çünkü n11-hepsiburada-amazon gibi sitelerde ürün gelmezse paranızı geri alabiliyorsunuz bu zamana kadar gelmediğini görmedim bu 3 sitede,çünkü bu sitelerin gümrük şirketleri farklı aliexpresse sino bakıyordu en son onunda anlaşması bitti diye biliyorum.


    mesela dyson süpürgeme başlıklar aldım alide buluyordum sonra googledan görsel arama yapıyordum n11-hepsiburada üzerinden yurtdışı satıcılarından alıyordum sorunsuz geldi bütün ürünlerim aynı yurtiçinden sipariş vermişim gibi.

  • Arkadaşlar siparişim 29 nisanda, yani 23 gün önce "Gümrük işlemleri başarısız" durumuna düştü ama o günden beri hiçbir değişiklik yok. Telefonuma da bir mesaj falan gelmedi gümrükten. Beklemeli miyim yoksa dispute açayım mı?

  • Geçen ay aldığım ürünü China Post EMS ile gönderdiler, AM34...CN takip kodu var. Cainiao'dan takip edilemiyor,

    Ali exp. sipariş ekranında sadece gönderildiğine dair bilgi var. 17track ve Aftership'te ise China Post EMS(ePacket) seçilince takip edilebiliyor. Ayın 18.'den beri dağıtımda görünüyor. Yerelde bu firmanın paketlerini kim dağıtıyor, nasıl ulaşabilirim?

  • -BUR@K- kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen benim gibi dolandırıcı birine denk geldiniz,erken uyanıp aliexpresse bildirip para iadesini aldım


    ürün teslim edilmiş görünüyor fakat gelen hiçbir şey yok !


    AM ile verilen takip kodları genelde sahte ve bu satıcıların çoğu ispanya şirketi gözüküyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 22 Mayıs 2024; 16:36:31 >
  • Tamer Teknik Servis kullanıcısına yanıt

    Ali'deki kargo bilgisinde ES_ENVIALIA ibaresi var, İspanya'lı kargo firması sanırım. Takip bilgilerindeki hareketlere bakınca neredeyse bendeki ile aynı görünüyor. Dediğiniz gibi olması muhtemel. Önceden iade için talep oluşturmuştum ve yolda olduğunu belirterek kapatıldı, tekrar nasıl açabilirim.

  • -BUR@K- kullanıcısına yanıt

    müşteri hizmetleri ile canlı görüşün yardımcı oluyorlar


    not : aynen ES_ENVIALIA ibaresi vardı bende de,bir bakın satıcı hesabını silmiştir ve aldığınız üründe satışta yoktur

  • Şimdi bir sipariş vereceğim vergisiyle birlikte 149.50 euro. Sorun yaşamam değil mi? Ne önerirsiniz? Bu arada TR de satışta değil ürün. Amazon'da da yok.

  • timucinpusat kullanıcısına yanıt
    Yaşamazsın normalde. Vergisiz 150 euro limit var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

    başka yerde yok maalesef. tr de yok. başkaları getirmez. getirse de 2-3 kat para ister. onu da yedirmem.


    kanunları bellidir diye düşünüyorum kargo ve vergi hariçse öyle olmalıdır. alacağım ürün şuan site üzserinde kur olarak euro tercih ettiğimde 149.51 euro olarak görünüyor vergi dahil. kargo ücretsiz. almak da istiyorum. birazdan sipariş vereceğim. kararımı ciddi manada değiştirecek bir yorum gelmezse.

  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    vergiler dahil 202.- usd mini pc aldım,dün gümrükten geçti

  • Arkadaşlar selamlar.


    Aliexpress üzerinden siparişlerim olacak. Öncesinde yardımınızı rica ediyorum.


    Aynı ay içerisinde 5 adet sipariş hakkım olduğunu biliyorum. Öğrenmek istediğim, tek bir satıcıdan oluşturduğum siparişe kaç adet ürün ekleyebilirim?

  • 
Sayfa: önceki 21302131213221332134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.