Şimdi Ara

aliexpress satıcıyla anlaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler aliexpresten gözlük satın aldım lakin yakalış 70 gündür elime ulaşmadı. Bende dispute açtım. Satıcı benle iletişime geçti ve dispute kaldırın size 0.01 dolar karşılığında yeniden Cainiao kargo şirketiyle (öncekini yanwenle göndermişlerdi) gönderelim diyorlar. Sizce ne yapmalıyım ?



  • Satıcının yazdığı :
    We are sorry about this shipment delay.
    Could you please cancel dispute, we will ship new galsses to you. But need you to place a US$0.01 replacement order, then we can ship glasses under this new US$0.01 order.

    If you agree, please cancel dispute and order below US$0.01 link.
    And we will ship new order via Cainiao Super Economy which is stable than Yanwenhttps://www.aliexpress.com/item/4000145785837.html
  • ilk defa gördüm böyle mesaj. genelde para iade ediliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torkema61

    ilk defa gördüm böyle mesaj. genelde para iade ediliyor.
    ne yapmamı önerirsiniz. Ürünü almayı çok istiyorum satıcının dediği şekilde bana cazip geldi fakat benden dispute kapatmamı istiyor, kapattığım takdirde sipariş tamamlanmış mı oluyor tekrar itiraz etme hakkım oluyormu
  • CrazyHunterTR kullanıcısına yanıt
    ben kabul etmezdim yerinizde olsam. dispute kapandığında ürün onaylanmış bile sayılabilir bilemedim şimdi
  • kapatma önce yeni ürünü göndersinler. sonra kapatırım de.
  • Hacılar size aliexpressin isleyisinden ufacık bahsedeyim. Ürünü aldik parayı yatirdik bekliyoruz kargo gelsin kargo gelmedi kayboldu veya satıcı tokatci çıktı sahte takip no ile bizi oyaliyo diyelim. Dispute aciyoruz haliyle ama bunun bir suresi var bu süre dolmadan acamiyoruz bu sure dolana kadar para isleniyoda isleniyo adamlar satmadiklari ürünün faizini yiyolar böyle böyle aliexpressten para yapan çok satici var dikkatli olmak lazım. Diyelim ki adam tokatci degil urun kayboldu ürünün gelmedigi bilgisini veriyosunuz adamlar size yeni ürün gonderiyo bu urunun parasinida aliexpressten talep ediyo . AliExpress belli limit altındaki ürünlerin parasini kendi sirket bunyesinden satıcıya veriyo. Yani alıcı koruması hemde satici korumasi var ortada. Eğer aldigin urunu cok istiyosan 5 kurusluk kargo ücretine verip yeni ürün sipariş edebilirsin ama dersenki ben urunu istemiyorum parami istiyorum dispute acip para iadesi edersin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.