Şimdi Ara

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (1084. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21.689
Cevap
236
Favori
1.238.850
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10811082108310841085
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sharkemir S kullanıcısına yanıt

    bana son aldigim urun ptt ile geldi. toplam 9 gunde urun elime ulasti

  • SİPARİŞLERİM KARGODA GECİKTİ VE ELİME ULAŞMADI


    aliexpress.com alışveriş sitesindeki 


    Mağaza adı: Art Life Marketler

    Mağaza kimliği: 1103311020

    Adıma kayıtlı 3028214053566178 numaralı siparişlerim satıcı firma tarafından, SY15067419292 ve SY15069299023 sunyou uluslararası kargo şirketine verilmesine rağmen, kargolarım yaklaşık 76 ve 34 gün geçmesine tesise ulaşmasına rağmen adresime ve elime ulaşmamıştır. Siparişlerimin neden kargoda geciktiğini ve tarafıma neden ulaşmadığı ve nereye başvurmam gerektiği yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?


    Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!


    Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!




  • gizemli77 kullanıcısına yanıt

    Sunyou ile gönderim sağlanması çok enteresan.

    Normalde aliexpress'in metodları ile gönderiliyor ve PTT ile entegre olarak 27........... şeklinde gümrükten geçtikten sonra PTT'den takip edilebilir numara alıyor kargolar.

    Sunyou'nun kendi takip numarası ile olay biraz Allah'a emanet. Türkiye'ye ulaştıktan sonrası muamma.

    Edit: kargo hareketlerine şimdi baktım. Biri 7 şubatta Türkiye'ye ulaşmış görünüyor. Sunyou'nun Türkiye içinde takibi olmadığı için biraz daha beklemende fayda var. Adi mektup muamalesi gördüğünden içerideki hareketleri yavaş ve gecikmeli olacaktır (Ancak 60-70 güne rağmen gelmezse anlaşmazlık açman gerekir).

    Öbürü ise taa 23 Aralık'ta Türkiye'ye ulaşmış görünüyor. Bu kadar gecikmesi pek mümkün değil. Acele bir şekilde anlaşmazlık açıp paranı geri istemelisin.



    Bu arada ben de benzer bir ürün (hatta aynı ürünü tek bataryalı olarak) aldım başka bir satıcıdan (Coollive Store) aylar önce.

    Sorunsuz olarak elime ulaşmıştı.

    Satıcının puanı ve gönderim şekli de önem taşıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 26 Şubat 2024; 9:19:55 >




  • Merhaba arkadaslar cinden ayni sipariste 2 adet asic cihaz getirmek istiyorum. Cihazlarin tutari adet basi 350 dolar toplamda 700 dolar tutuyor. Neden tek sipariste 2 adet urun aliyorsun derseniz 1 urun kargosuda 150 dolar 2-3 urunde 150 dolar tutuyor yani adet artinca kargo ucreti artmiyor sabit. Siparis EMS kargo ile gonderiliyor ve bu sirket turkiyede ptt kargo ile calisiyor. Gumrukte yuzde 20 vergi harici ekstra masraf cikar mi bilgisi olan arkadaslarin acil yardimina ihtiyacim var.

  • Aliexpress'in aras kargo ile anlaşması sona erdi mi? ptt ile mi geliyor artık. ona göre sipariş vermeyi düşünüyorum

  • muratd555 M kullanıcısına yanıt

    150 doları/avroyu geçen ürünleri internet alışverişi yoluyla alamazsın.

    Takılır, yazık olur. Epey yüklü masrafı çıkar. Gümrük, ithalat vergisi, müşavirlik ücreti, ardiye masrafı falan filan.


    Şuraya göz atabilirsin --> https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyeti#:~:text=%2D%20Yabanc%C4%B1%20bir%20%C3%BClkeden%20posta%20veya,gerekmektedir.

    Özellikle 3 numaraya ve 18 numaraya dikkat.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 14 Mart 2024; 14:0:0 >




  • emryrgc E kullanıcısına yanıt

    Aliexpress'ten alınan tüm ürünlerin yurtiçindeki dağıtımını (eğer DHL vb. yurtiçinde teşkilatı olan bir kargo şirketi değilse) PTT yapıyor.

  • bulutsuzgece B kullanıcısına yanıt

    Bir ara aras kargo yapıyordu tekrar ptt ye geçmesi iyi olmuş teşekkürler bilgilendirme için

  • bulutsuzgece B kullanıcısına yanıt

    Cihazları alacağım şirketin müşteri hizmetleri ile görüştüm 2 cihaz tanesi 75 dolardan toplam 150 dolar ve sorun olmaması açısından kargo masrafıda faturada yer almasın fatura 150 dolar olsun dedim tamam sorun değil dediğiniz şekilde fatura keseriz dediler. bu arada ürünlerin kargo ağırlıkları 5 er kilodan 10 kg civarı bu şekilde de gümrükte sıkıntı çıkar mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 15 Mart 2024; 4:0:22 >
  • bulutsuzgece B kullanıcısına yanıt
    Anlaşmazlığı, satıcı mesajlaşma diyalouğuyla aliexpress açtım. Paramı aliexpress diyalog mesajlarını ispat göstererek hesabıma geri ödemesini yaptı. Aliexpress üzerinden satış yapıp, aliexpress'in anlaşmalı olduğu uluslararası taşıma şirketleri üzerinden değilde daha ucuz başka taşıma şirketkeri üzerinden gönderim yapabiliyorlar. Bu kargolar ya daha uzun süre müşteriye ulaşıyor, ya kargo kayboluyor. Yada, gümrük vergisi aliexpress üzerinden peşin alınmadığı için gümrüğe takılabiliyor. Satıcı, ilk ürün 50 geçmesine rağmen elime ulaşmayınca sunyou lojistik firması ile 2.nci ürünü gönderdiğini idda etti. O da yaklaşık 50 gün geçmesine rağmen elime ulaşmayınca bu durumu aliexpress bildirmek zorunda kaldım.

    Aliexpress'ten ürün alacaklara tavsiyem siparişi verdikten hemen sonrasında satıcı ile iletişime geçin. Eğer 15-20 gün içerisinde satın aldığınız ürün eline ulaşmadı ise, satıcıyla mesaj iletişimini daha sıklaştırın. Nedeni ise, ürün elinize ulaşmadığında para iadesi delil olarak kolay olsun.

    Şimdi, para iadesi olduğuna göre bu ürünler 6 ay veya 1 sene sonra elime ulaşacak olursa ben ne yapacağım. Çünkü, itirazım sonucunda ücret iadesi yapıldı.




  • gizemli77 kullanıcısına yanıt

    Süresinde gelmeyen ürün için iade aldığınızda, ürün sonradan ulaşırsa herhangi bir aksiyona gerek yok. Ürün de sizde kalır. Yani vicdan yapacak bir durum yok. Aliexpress ve satıcılar bu durumu göze alarak 75 yada 90 günlük maksimum koruma süresini kabul ediyorlar.

    Tersi de olabilir. Örneğin alıcı ürün siparişini verdi, kargolandı görünüyor. Beklerken unuttu, koruma süresi ve ardından anlaşmazlık açma süreleri de geçti. Örneğin 120 gün oldu ve Aliexpress de bu nedenle iadeyi kabul etmedi. Ürün de gelmedi, para da gitti. Satıcı vicdan yapar mı sence?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 17 Mart 2024; 8:21:25 >
  • Arkadaşlar ben anlayamadım bu ne anlama geliyor


    Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!
  • ssschutzstaffel_ss kullanıcısına yanıt

    Paket Çin'deki aktarma/işleme merkezinden geri dönüşe geçmiş.

    Satıcıdan ya da paketten (sorunlu paketleme, hasar görme vs) kaynaklı bir problem olmalı.

    Eğer satıcı yeniden kargoya vermezse ya da paketin yeniden yola çıktığına dair bir gelişme (takip ilerlemesi) olmazsa, anlaşmazlık açıp para iadesi iste.

    Şimdilik yeniden yola çıkacak mı diye birkaç gün ya da bir hafta kadar takip et.

  • arkadaşlar araç için kablolu carplay'i kablosuza çeviren linkteki cihazı almak istiyorum ama sizce gümrükte sıkıntı yaşar mıyım?







  • colaker kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir sıkıntı olmaz. Gümrükte takılacak bir ürün değil.

  • cainiao ortalama kac suruyor?

  • Merhaba. Bu ay 5 urun siparis vermisim 1 tane daha almam lazim. Aldirtmadi. Eve gidince esimin hesabi ve kartiyla aldim (adresi de farklı yazdim) yine iptal etti. Nasil asacagim bunu tecrubesi olan var mi
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    İptal edince son durumda peşin kestiği gümrük vergisini de iade ediliyor mu sormuş olayım. Eşinin adına başka bir hesap, başka kart ve başka adres verirsen sanırım iptal etmez yine...
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt
    İsleme almiyor. Esimin adina kendi aliexpress hesabi (daha oncesinde alisveris yapmisti kendi zaten), kendi karti, kendi tc no, kendi isyeri adresi. Soyisim haricinde hicbir ortak yanimiz yok 😀 sonradan aklima geldi tabi evde ayni wifiden bagliyiz. Baska bir ortak seyimiz yok 😀

    Ne cekildiyse 10dk sn iptal ediyor. 3 defa denedim aynisi oldu. Aciklama da yok.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    O zaman aynı bilgisayardan ise Mac numarasından ya da ip numarasından mı tanıyor acaba çözemedim. Bir defa kara listeye girdi mi ondan sonra devamlı engelliyor mu acaba...
  • 
Sayfa: önceki 10811082108310841085
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.