Şimdi Ara

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (507. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.700
Cevap
233
Favori
1.240.775
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 505506507508509
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam öyle kayboldu deyip işin içinden sıyrılamazlar, ptt şikayet kısmından durumu izah edin,gereğini yapacaklardır,ne malum o iyi aile çocuğunun üzerine yatmadığı..
  • Merhaba, Gecen hafta aliexpress uzerinden Turkey post ile bir urun satin aldim. 300 tl civari fiyati var. Su ana kadar aldigim cihazlar gumruge hic takilmadi ama bu biraz agir 1.5 kg kadar. Normalde Turkey post(ptt) ile gonderilen urunler aktarma olmadan hizli sekilde geliyor ama bu paket daha yeni ilk hareket oldu ve ''sevk edilmek icin hazir'' diyor. Turkey post ile gelen urunlerin kontrolu cin'de yapildigi icin burada gumruge girmiyor gibi bir sey okumustum. Acaba o yuzden mi bekletiliyor? Yoksa ulkeye geldikten sonra tekrar ukim'e gitme ihtimali var midir? Gumruk ile ilgili bir sikinti cikarsa ne yapmaliyim... tskler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayberk_09 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yok. Buraya gelen 22 Euro üzeri veya bazen de ürüne göre her şey gümrük kontrolünden geçer. Sizinkinin bir ayrıcalığı olduğunu sanmam. Hele elektronik bir şey ise hiç şansı yok, 25$'dan düşük beyan edilse dahi UKİM'de incelenir. Yasaklı bir ürün değilse gümrükle ilgili bir sıkıntı yaşamazsın ödeme belgeni (ekstreni) ibraz edip çıkacak vergileri ödüyorsun. Gelen paketin büyüklüğü ve ağırlığından ziyade içinde ne olduğu önemli.
  • Aliexpress'de satıcı ile aramda farklı bir olay gelişti.

    Geçen hafta bir ürün aldım. Almadan önce satıcıya mesaj attım ne kadar sürede kargoya verebilirsin diye. Bana 2 gün içerisinde diye yanıt döndü.
    Ben de siparişi geçtim aradan 2 gün geçti, bir değişiklik olmayınca tekrar mesaj attım satıcıya bu sefer DHL ile sorun yaşadığını uygunsa siparişimi TNT Express ile öğleden sonra vereceğini belirtti.
    3 gün herhangi bir güncelleme olmayınca pazar günü siparişi iptal ettim. Satıcı iptalimi onaylamayıp anında DHL'e ait sahte takip numarası girdi.
    Hayırdır hani TNT ile gönderiyordun diye mesaj atıncada ( DHL numarası hongkong'tan çine gelen kargoymuşta, burada TNT'ye dönecekmişte diye sallamaya başladı) Ben de tamam o zaman diyip Aliexpress yardım merkezi ile görüştüm olanları anlattım.
    Bana olayı inceleyip mail atacaklarını ilettiler ama 2 gündür bir ses seda yok.

    Satıcı girdiği takip numarasını sonradan değiştirebiliyor mu? ve bu lavukla nasıl başa çıkıcam :)




  • eakca kullanıcısına yanıt
    Benimde son 3 takipsiz siparişim gelmedi son 2 takipli siparişim ise saçma sapan nedenlerle ki bunlardan biri 10 yıldır aynı adreste olmama rağmen kargomun başka bir ilçeye gidip adresin bulunamaması en eski siparişim 2 ayı geçti normalde 20-24 gün arası geliyordu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cervinff

    Öyle bir şey yok. Buraya gelen 22 Euro üzeri veya bazen de ürüne göre her şey gümrük kontrolünden geçer. Sizinkinin bir ayrıcalığı olduğunu sanmam. Hele elektronik bir şey ise hiç şansı yok, 25$'dan düşük beyan edilse dahi UKİM'de incelenir. Yasaklı bir ürün değilse gümrükle ilgili bir sıkıntı yaşamazsın ödeme belgeni (ekstreni) ibraz edip çıkacak vergileri ödüyorsun. Gelen paketin büyüklüğü ve ağırlığından ziyade içinde ne olduğu önemli.
    Oncelikle cevap icin tesekkur ederim. Internet sitelerinde turkey post ile gelen urunun kontrolunun cin'deki ptt'de yapildigi ve aktarma olmadan direk turkiye'ye geldigi, burada tekrar gumrukte vs. bekletilmedigi yaziyordu. Bu arada urun tasinabilir hoparlor. Daha once 3-4 adet aldim hic birine vergi cikmadi. Ama bu simdiki boyut olarak daha buyuk ve su siralar denetimin cok siki oldugu soyleniyor o yuzden merak ettim gumruk ile ilgili nasil bir surec isleyecegini... Peki oyle bir durumda biz mi gidip satin alacagiz urunu yoksa gene ptt kargo mu getiriyor? Urunu acip bakarken orjinal ambalajina vs. Zarar gelme ihtima nedir. Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayberk_09 kullanıcısına yanıt
    Şu sıra gelenlerle ilgili UKİM'de vergi ödenip teslim ediliyor çoğunlukla. Bazıları da gelen postacı yoluyla vergi tahsilatı yapılıyor. İstanbul'da iseniz UKİM'e gitmeniz gerekebilir kesin değil ama. Turkey post dediğin ptt, direkt gelme avantajı var tabi belçika hollanda post gibi ilgili ülkeler üzerinden transfer edilmiyor en azından. Orjinal ambalaja zarar gelme tamamen şanş abuk subuk yerlerden falçata ile dalabiliyorlar çünkü. UKİM'de aşırı bir yoğunluk sözkonusu ve bu yoğunluğa neden olan şey cep telefonu esigara gibi yasaklı ürünlerin geçirilmek istenmesinden kaynaklı. Hoparlörlerde ilave ötv de çıkabilir bu sürprizi de göz ardı etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 22 Ocak 2019; 18:19:23 >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Yurtdışından alışveriş ile ilgili devletin bir yıldırma politikası olduğunu düşünüyorum artık. Her gelen çöpün gümrükte vergiye tabi tutulması, gümrüksüz limitinin kuş kadara dönmesi (eskiden 150Euro idi sonra 75 sonra 30 şimdi 22Euro ya indi) bazı ürünlere %20 ÖTV eklenmesi, alakasız cihazlara TRT bandrol ücreti eklenmesi, takipsiz postaların gereğinden fazla bekletilmesi hatta hiç teslim edilmemesi. Bunları üstüste koyup bir düşünen herkes cevabı bulabilir. Boşuna yıpratıyoruz kendimizi.
  • cervinff kullanıcısına yanıt
    Zaten dolar uçmuş çoğu şey ülkede daha ucuz satıcısıydı kargosuydu gümrüğüydü dağıtımıydı vallahi hepsi ayrı dert napsak bıraksak mı ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 kasım siparişleri gelmeyen bir tek ben kaldım sanırım.. :)) 72 günü devirdik bakalım.. satıcı para iadesi de yapmıyor direniyor da direniyor ha geldi ha gelecek diye hala.. satıcının da en cinsine denk geldim galiba.. kendimi 1 sene sonra hayal ettim hala satıcıyla mesajlaşıyorum ve extend time gönderip duruyor bana.. ha geldi ha gelecek diyor falan..
  • hiçbişeye değil de telefon kılıfıydı aldığım şey.. telefonun modası geçecek kılıfı gelene kadar..
  • Takipli olduğu söylenen kargolarda RX ile başlayan ve CN ile biten kod giriyorlar sisteme. Bu kod ile ürünün hareketlerini Türkiye'ye kadar görebiliyoruz. Türkiye'ye giriş yaptı diyor ama PTT'den sorguladığımızda bir sonuca ulaşamıyoruz. Hiçbir bilgiye ulaşamıyoruz ptt sitesinden sorguladığımızda.



    Satıcıya mesaj atıp neden takipli yollamadın diye sorunca, ürünün Türkiye'ye ulaşana kadarki hareketini göstererek takipli yolladığını iddia ediyor.



    Benim anlamadığım, ürün takipsiz ise ülkemize gelene kadar nasıl 17track vb sitelerde hareketini görebiliyoruz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bu mağduriyetten komple kurtuldum.



    Gittim yıllık ptt posta kutusu kiraladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cervinff kullanıcısına yanıt
    istedikleri kadar yıldırma politikası yapsınlar gene de her türlü karlı oluyor yurtdışı alışveriş, gelmeme ulaşmama durumunda da parayı tık diye iade ediyorlar. geçen dnr'dan puzzle ve kitap sipariş etmiş kardeşim, kargo içeriğinden haberim yoktu, geldi ben aldım. paketi gelince kardeşim açtı, puzzle yok,kitap var,faturada puzzle da kesilmiş. derdimizi anlatamadık tabi tutanak tutulması lazımdı vs allem edip kallem edip inandıramadık sonuçta 45 lira gitti. gel de yurtdışı alışverişlerine yönelme bu durumdan sonra..
  • UH668745255GE 07-01-2019 tarihinde yola çıkan kargom bugun elime ulaştı sagolsın yanwen harikasin
  • nafireis kullanıcısına yanıt
    Benim de buna benzer takip nolu kargom var. Ama belli bir tarihten sonra takibini yapamıyorum. Ne ptt ne de yanwen. Siz Türkiye deki takibini yapabildiniz mi, yaptıysanız nasıl olduğunu yazar mısınız.
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    RX...CN takiplidir. Ancak ptt giriş yapmamıştır. ptt takipten "send item abroad (edi received)" şeklinde görmeniz lazım en azından. Ne zaman sipariş ettiniz takip no nedir? Benimki de RX..CN dün gönderildi ve ptt'den takip edebiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 23 Ocak 2019; 10:0:35 >
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    Başka bir maceraya girmişsiniz. Neye dayanarak kurtuldum dediniz acaba? Gelen paketleriniz zarf değil de paket ise o posta kutusuna nasıl sığacak? ptt bunları nasıl istifliyor o konuda bir garanti var mı? posta geldi mi acaba diye iki günde bir ptt ye mi gideceksiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 23 Ocak 2019; 9:44:33 >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    D&R den birkaç kitap aldım farklı günlerde gönderebiliyorlar. Öyle bir şey olmasın.
  • nafireis kullanıcısına yanıt
    Sizinki iyi gelmiş. 22.12 çıkışlı UH..GE paketim daha gelmedi. Yurt içi takibi olduğunu sanmıyorum. Bir de UN..CN var o da 18.12 çıkışlı takipsiz onu da bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 23 Ocak 2019; 9:53:45 >
  • 
Sayfa: önceki 505506507508509
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.