Şimdi Ara

ALL STUDY Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı DOLANDIRICILIĞI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
7.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hayır komik olan orda burda seminerlere katılıyormuş . Aradığımda asistanı söyledi o da yalan olabilir tele çıkmasın diye. Yok okuda seminerde , yok vize ofisinde çok başarılı ya işinde . Ne semineri veritor acaba nasıl haksız para kazanılır ? Nasıl hırsızlık yapılır ? Nasıl başaksının parasının üstüne yatılır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://twitter.com/allstudy_merkez Hırsız , dolandırıcı uzak dursun herkes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun hocam yurtdışı eğitim firmalarını seçerken çok iyi araştırmak gerekiyor.
  • kaylin_all_study dolandırıcı adi hırsız kadın . Dilenci Asalak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://instagram.com/kaylin_all_study?igshid=1g5plizrorcho Adi hırsız kadın. Dilenci Asalak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teyfik86 -- 23 Mart 2020; 10:51:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teyfik86 -- 1 Nisan 2020; 15:5:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyfik86 T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede paranı geri alabilirsin. Bizleri de bilgilendirirsen seviniriz.

    Konu ile ilgilenen tüm arkadaşlara, dil okullarına kayıt süreci ile alakalı bilgilendirme yapmaya çalışacağım, umarım birilerine faydası dokunur.

    Yurtdışında bulunan ( ülke farketmez, Amerika, Kanada, İngiltere vs. ) dil okullarına 2 yoldan kayıt olabilirsiniz.
    1- Yurtdışı eğitim acentesi veya Yurtdışı eğitim danışmanı aracılığıyla
    2- Okul ile direkt iletişime geçerek işlemlerinizi kendiniz tamamlayarak.

    Hangi seçeneği seçerseniz seçin, dil okulundan vize başvrusunda kullanılmak üzere gerekli olan okul kabul evrakını alabilmek için bir miktar ödeme yapmanız gerekmektedir.

    Bu bir miktar okullara ve acentelere göre değişiklik gösterebilmekte. Kimi okul kayıt işlemlerini başlatıp evrakı göndermek için 100 Euro/GBP/USD isterken kimisi 400 Euro/GBP/USD isteyebiliyor.

    Bunun dışında okuldan kabul evrakı alabilmeniz için okul ödemesinin %50'sini yada tamamını alan okullar da bulunmakta. Örneğin İrlanda ve Avustralya'da tüm okullarda aynıdır bu, okul ücretinin tamamını alırlar evrakı göndermek için.

    Şimdi bahsettiğim bir miktar ödeme üzerinden gidelim ;

    Bu ödemeye depozito ödemesi de diyebilirsiniz, ön kayıt ödemesi de diyebilirsiniz isme çok takılmayın.

    Eğer ''ücretsiz danışmanlık'' veren bir acente ile çalışıyorsanız bu ücreti acente belirler, çünkü dil okulun okulun acenteden talep ettiği bir rakam vardır evrakı göndermek için, buna okullar ''kayıt ücreti'' der, acentede bunun üzerine bir miktar ekleme yaparak sizden talep eder. Bu eklemenin sebebi de şudur, eğer siz vize alamazsanız, okullar aldıkları kayıt ücretini acenteye geri ödemezler, bu onların sizin için yaptıkları işlemin ücretidir. Siz vize alamamış olsanız da acenteniz de size vize danışmanlığı verdiği için o yaptığı eklemede acentenin emeği için onlarda kalır.

    Acentelerin genel çalışma stillerinde eğer vize alırsanız, bu ödediğiniz rakam okula yapılacak olan toplam ödemeden düşülür ve vize aldıktan sonra kalan ödemeyi gerçekleştirirsiniz. Böylelikle de acente size ücretsiz danışmanlık vermiş olur.

    Acente ile bir farklı çalışma yöntemi daha vardır, ki bence en doğrusu budur.

    Acente sizden, kendilerinde kalmak üzere bir depozito ücreti talep eder. Bu günümüz şartlarında genelde 500 TL'dir. Siz bu ödemeyi acenteye yaparsınız ve sonrasında onlara hiçbir ödeme gerçekleştirmezsiniz. Bununla birlikte acente size danışmanlık vermeye başlar ve onlardan eğitim ve vize danışmanlığınızı alırsınız.

    Okuldan evrak alınması için gerekli olan ön kayıt ödemesini de okula direkt kendiniz yaparsınız. Bu kredi kartı ile de olabilir, para transferi ile de olabilir burada acenteniz sizi yönlendirir ona göre ödeme işlemini yaparsınız.

    Yine diğer seçenekte olduğu gibi vize alamazsanız, okula ödediğiniz kayıt ücretinin geri ödemesi olmaz, ve acenteye ödediğiniz depozito ücretinin geri ödemesi olmaz, her ikisinde onların hizmet bedeli olarak kalır.

    Ama vizenizi alırsanız, okula kalan ödemenizi direkt siz gerçekleştirirsiniz ve işlemlerinizi tamamlamış olursunuz. Ve eğitiminiz bittiğinde de acentenizden ödediğiniz o depozito ücretini geri alırsınız. Çünkü bu durumda, siz vize alıp okula ödeme yaptığınız için acenteniz dil okulundan komisyonunu almış olur, size de depozito ödemenizi geri öder, bu şekilde de ücretsiz danışmanlık vermiş olurlar.

    Bu bahsettiğim çalışma yöntemini, eğer dil okulu ücretin yarısını yada tamamını talep ederse de gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda eğer vize alamazsanız dil okulları size geri ödemeyi gerçekleştiriyor, ama banka transfer ücretlerinden ötürü cüzi bir miktar kesinti oluyor.

    Burada belirttiklerime istinaden, eğer acente ile çalışacaksanız, en başında kime, nereye, ne zaman, hangi ödemeleri yapacağınızı çok iyi anlayın. Ve bu süreçte aklınıza yatmayan yerler olursa orada bir durun ve sorgulayın, işlemler devam ederken şimdi bu ödeme, şimdi şu ödeme, şimdi kredi kartınızı açtırın vs, bunlar hoş şeyler değil.

    En büyük tavsiyem kayıt işlemlerine acente ile karşılıklı yazılı şekilde anlaşarak başlayın, bu mail ile olur, sözleşme ile olur farketmez, baştan elinizde yazılı metin olsun ki işlemlerin nasıl ilerleyeceği ile alakalı, sonradan şu çıktı bu çıktı diyemesinler.

    Umarım faydalı olmuştur, konu ile alakalı sorusu olan varsa, buradan sorabilir, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. :)




  • Selamlar,

    arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ama başta kayıt olurken yapmış olduğun sözleşmede ne yazıyordu? okumadın mı? bende yurtdışı için başvuru yaptım aynı şekilde işlemler devam etti ve red geldi. ama sözleşmem ve danışmanım bana çok uyarıda bulundu red gelirse bu olur şu kesinti olacak. ben inatlaştım ve devam ettim AU için. sonuç paramın bir kısmı yanacak sanırken bir baktım ki danışman senin bu ücret yanmasın seni ABD yollayalım dedi ve farklı bir opsiyon açtı. şuan 3 yıl oldu USA yaşıyorum hala bence sende bunu dene. mahkeme işi çözmeyecektir. tatlı bir şekilde hallet.

    benim firmam IECC yurtdışı eğitim Danışmnalık bilgin olsun. sitesi buwww.iecc.com.tr




  • eraser89 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba lar üstat mesajınızı yeni gördüm mail adresim aktif kullanmadığım için

    Ben Aylin hanımdan alacağın 2050 usd nin tamamı ni aldım
    28 Şubat 2020 de Belki ben en son magdurlardan biriydim ama ilk alan kisi oldum diyebilrim bunun icin çok çaba. Sarf ettim
    Nasıl oldu bu iş derseniz orası bir Sir olarak bende kalacak .

    Aylin hanıma gölgesinden daha yakın oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şirket tarafından 2018 yılında ben de dolandırıldım. O zamanlar şikayetler veya olumsuz yorumlar yoktu. Kadın çok profesyonel bir biçimde ikna ediyor. Hala hukuki süreç için TC numarası adres arıyorum. Ne adreste ne de telefonda ulaşılmıyor. Eğer hukuki süreci başlattıysanız sizde bilgileri vardır. Lütfen bana yardım edin. buketaydin8929@gmail.com adresine mail atarsanız çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.