Şimdi Ara

ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN. KAFAYI YİYECEĞİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Çok uzatmadan konuya girmek istiyorum zira zaten anlatacaklarım uzun olacak.

    22 yaşındayım. Liseden mezun olduğum sene, bir sonraki sene ve bu sene olmak üzere 3 kere sayısaldan hazırlandım üniversite sınavına. İlk mezun senemde (2015) Sakarya Üni. Metalurji Müh. kazandım. İki sene öyle böyle okuduk da mutlu olmadığımı farkettim ve maddi bakımdan zorlanıyordum. (Babam yok annem ve ben zor geçiniyoruz, kardeşim de var) Döndüm şehrime, İstanbul'a. Okulu bıraktım. Çok vurdum kafamı taşlara. Neden iyi bir lise için çalışmadım, neden lisede bir kez bile kitap kapağı açmadım ve serserilik yaptım (sonuç: obp 54). Neden üniversite için hazırlanmadım hiç. Çok vurdum kafamı taşlara.

    Büyük bir sorun da babam varken ortalama üstü bir hayat yaşıyorduk, gidince biraz daha fakirleşmeye alışamadık; özellikle ben. Çok borç harç yaptım. Bütün bunlar elimi kolumu bağladı. Geçen sene tekrar hazırlandım. Bir yandan da çalışıyordum bir işte, eve para getirmek zorundaydım. Sonuç: 192 bin. :) Yine beni tatmin etmeyecek bir sıralama hiçbir şekilde. Ben herkesin hakkıyla çalışarak istediği yerlere gelebileceğine inanan biri oldum. Ama ben sanırım hakkını veremedim. Sonuç işte; 192 bin.

    Şimdi ne olacak? İstanbul'dan gitme imkanım yok baştan söyleyeyim. Üç seçenek var. Hepsinin önünü kesen şey parasal sorunlar ve benim tatmin olmamam.


    1- YTÜ İstatistik veya Fizik yazabilirim, ikisinden biri kesin gelir. İngilizce'mi geliştiririm hazırlıkla, sonra yatay geçiş ve DGS kasarım. İkisi de zor tabi ki biliyorum. Ama öncelikli sorun en azından harçlığımı çıkarmak zorundayım part-time bir işle.

    2- Tekrar hazırlanmak. (Bu sefer sayısala tövbe, eşit ağırlıktan hazırlanırım) 22 yaşında olduğumu hatırlatayım, artık nereye kadar hazırlanacağım. Ve yine part-time de olsa çalışmalıyım. En son çalışıp hazırlanınca ne olduğunu gördük.

    3- Sakarya'ya dönmek. Sakarya'ya dönersem daha da kötü. Asla istemediğim bir okul, istemediğim bir şehir, 4 yıllık eski sevgilimin olduğu bir şehir (birbirimizi görmemek için çok çaba sarf etmeliyiz, yoruluruz) ve bu sefer part-time de değil full-time çalışmak zorundayım ev geçindirebilmek için.

    Yani gördüğünüz gibi hepsi içinden çıkılmaz zor seçenekler. Ne yapayım? Okumayayım mı? Lütfen bir şeyler söyleyin bana... Bıktım belirsizliklerden.

    Maalesef uzun oldu mazur görün. Herkese iyi geceler, herkese başarılar dilerim..







  • Okulu bırakmayaydın iyiymiş bence dön ya da eadan hazırlan
  • anlattığına göre durumun çok kötü maddi açıdan, 192k ya okuyacağın bölümde büyük ihtimal işsiz kalacaksın, 192k lardan da ilk 20k ya çekmek çok zor. şahsi görüşüm bi iş bul çalış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    Dönersem maddi olarak en çok zorlanacağım seçeneğe dönmüş olurum. Ayrıca çok koptum okuldan yani sonuçta 1 sene okumadım, okuduğum senelerde de alttan 7-8 dersim var en az. Sayıyı bile hatırlamıyorum. Yine de EA'dan hazırlanmayı da, okula dönmeyi de düşüneceğim. Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.
  • Borçlarımı annem devraldı, sadece harçlığım olmalı. Bunu çözsem yetiyor. 192k'lık bölümde bence de işsiz kalacağım evet. Ama bir iş bulup çalışmak benim seçeneklerim arasında değil. İyi bir yerde olmak için gerekirse senelerce hazırlanırım. Yine de vakit ayırdığın için teşekkür ederim.
  • Up...
  • Hayatinizi kotu bir yere getirmissiniz. Metalurji kotu bir bolum degil, TM'de cok istediginiz bir bolum yoksa ya da dereceye oynamayacaksaniz bolumunuze devam edin cunku yasiniz da hayli ilerlemis. Bir seylerle yuzlesmekten korktugunuz belli, Sakarya size kotu seyler hatirlatiyor belli ki ama yuzlesmeden de atlatamazsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karataym kullanıcısına yanıt
    TM'de benim için 10k-20k aralığı yeterli. Eskiden de şimdi de çok istediğim Hukuk Fakültesi için bu sıralama yeterli. Düşündüğüm şey, çalışarak bunu yapabilecek miyim. Ben şimdi bu yola çıkarım, bir gün işten çok yorgun gelir ve kopuş yaşarsam ardı arkası gelmez bu kopuşların. Denemeye değer mi buna olumlu bir cevap verebilirsem hazırlanacağım zaten. Teşekkür ederim vakit ayırıp okuyup cevap verdiğiniz için.
  • Up... Kusuruma bakmayın, yardımınıza ihtiyacım var.
  • Keşke sıralama devretme olsaydı sıralamamı sana gözüm kapalı verirdim kardeşim 100kyım obp benide 8k geriye attı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardesim ,
    ne olursa olsun kesinlikle sınava hazırlan ve oku. okumazsan içinde kalıcak. buna eminim.
    gündelik iş bul. yevmiye hesabı çalış.
    bi iki gün işte çalışırsın diğer günler ders çalışırsın. ama tüm gün ders.
    bir yıl yıpranırsın ama rahat bir şekilde kazanırsın.
    bence tm hazırlanma. okuncak bölümü yok.
    hukuk? pdr? psikoloji?
    sayısaldan hazırlan. inşaat,makine,bilgisayar,diş,tıp,hemşirelik,eczacılık
    istediğini okursun. ve bir çok alanda çalışabilirsin.
    sadece çalışmana bakar.
    kendini düşük görme ya da yaşlı görme.
    ben de öyle görüyordum. fakat anlamsız. çünkü yaş ilerledikçe yaşın bi önemi kalmıyor.
    şuan mesela 22 sin. 18 yaşındakilerle okuduğunda lan dersin bunlar velet.
    ama öyle değil işte herkes insan.
    şöyleki 65 yaşındaki 60 yaşındakini nasıl görüyor sence?
    takılma bunlara.
    yaşın önemli değil.
    sadece oku. istanbulda okumak için de çalış.
    borç harç bunlar halledilir. kimse kafaya silah dayıcak değil ya.
    edit= ayrıca buhranlara girme. depresif takılma.nasıl düşünürsen oraya kayarsın.bi gün işten geldin ve ders çalışman lazım ve içinden şu geçti:
    -lan siktir et kim çalışcak yorgun argın.
    hah işte bu düşünceleri takma.ne kadar yorulduğunu düşünürsen gerçekte olanın kat kat fazlasını hissedersin.
    sorumluluğun çok kardesim sağlığını da ihmal etme.
    iyi uyu. iyi beslen. denge senin çözümün olcak.
    bi gün gelcek işte çalışcaksın bi gün gelsek masada ders çalışcaksın bi gün gelcek takılcaksın ama başarıcaksın.
    hersey ayarında olur ,hallolur. rahatla biraz.
    ruh halini ve ne hissettiğini düşünme kardesim.
    motivasyon da arama .
    bunlara ihtiyacın yok.
    çalışmaya,düzenli olmaya ihtiyacın var. haydi allaha emanet ol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Excaliburaw -- 13 Ağustos 2018; 2:15:48 >




  • koznak2616 kullanıcısına yanıt
    Temiz kalbin yeter kardeşim, teşekkür ederim. Umarım sen de istediğin en uç noktalara gelirsin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Excaliburaw kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun için çok teşekkür ederim dostum... Kesinlikle okumazsam intihara sürüklenirim. Bu kadar açık ve net. Eskiden çalıştığım tekel bayii vardı. Orada günlük çalışabilirim, büyük ihtimal alır beni bunun için. Haftanın iki günü falan. Harçlığım çıkmış olur kimseye daha fazla yük olmam en azından.
    TM düşündüm çünkü fende başarılı olabildiğimi sanmıyorum. Ve fizik, kimya, biyolojinin 10 aya sığacağını da hiç sanmıyorum. 40-50k hayli hayli yeter bana sayısalda. Olabilir mi ki acaba?
    Yaşımı çok takmıyorum en azından şu an ama 1-2 sene sonra kesinlikle büyük bir sorun olacak hala iyi bir yere gelmemiş olursam. Yeter ki en azından önümüzdeki sene bugünlerde “ooh be, hedefimi tutturdum” diyebileyim.
    Tekrardan çok teşekkür ederim. Sanırım bu yönde karar alacağım...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 181k da hemşirelik var İstanbul da onu yaz kardeşim şehir dışına çıkarım dersen 200k ya kadar hemşirelik var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim Allah yardımcın olsun.Durumun kötü gözüküyor.Ama 192 k dan 20 klara çekmek çok zor sayısalda bu sene 91k dan 21 kya çektim.Neçektigimi bir bilsen keşke.Ama ea daçekebileceğini düşünúyorum.Kendini boş yere de acındırma.Ayağa kalk ve savaşmaya devam et.Acındırarak olsaydı ne kızlarla beraber olurdum.Bu arada bi öğrenci ne kadar borç yapabilir onu da merak ediyorum.Allah düşürmesin diyorlar belki zoruna gitmiştir harcamışsındır.Anlarım ama koskoca adam olmuşsun artık annene bakmalısın gerekirse.Bunlara rağmen yine olmazsa hayırlısı de ve neresi gelirse git oku.Ama gerçekten çalışman lazım öyle ucundan olmamalı.Dediğim gibi Ösym durumuna değil yeterliliğine bakıyor sınavda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Loynloyn L kullanıcısına yanıt
    Dostum tavsiyen için teşekkür ederim, ama maalesef hemşirelikte asla mutlu olamam. Keşke olabilsem...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yerdekikumulus Y kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ederim. Derdim 20k değil sayısalda. TMde öyle ama sayısalda 50k da mutlu eder (YTÜ Matematik Müh.)
    Yanlış anlaşılmak istemem kendimi acındırma gibi bir derdim yok sadece tavsiye arıyorum. Ufak pürüzlerim var, mesela tamam tekrar hazırlanayım haftanın 1-2 günü de çalışayım harçlığımı çıkarayım ama yine birkaç pürüz çıkıyor ortaya. Onları da ortadan kaldırdığım an tamamdır, kararımı veririm. Teşekkür ederim tekrar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CVengeance

    Dönersem maddi olarak en çok zorlanacağım seçeneğe dönmüş olurum. Ayrıca çok koptum okuldan yani sonuçta 1 sene okumadım, okuduğum senelerde de alttan 7-8 dersim var en az. Sayıyı bile hatırlamıyorum. Yine de EA'dan hazırlanmayı da, okula dönmeyi de düşüneceğim. Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.
    Önemli deği
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.