Şimdi Ara

Allah Rızası için yardım edin SS li 100mbit internet wifi de 35 i geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar net speed diye bir firmadan turk telekom alt yapısını kullanarak 100 mbit 200 gb internet bağlattım.
    Turk telekomun dillere destan Tilgin HG1332 modemini bağladılar.

    kabloyla bağlandığımda 98 mbit hızlara ulaşırken kablosuzda 35 i geçemiyorum kafayı yemek üzereyim. Bu nasıl bişey kafam almıyor

    modem ayarlarında 802.11ng, 2,4 GHz, 40 MHz kanal 300 Mbit/sn ayrı seçili çok uzman değilim fakat 802.11ng nin 100 mb wifi bağlantısının altından kalkacağınıda bilecek kadarda anlıyorum yani

    müsteri hizmetlerinden gelen çözüm önerisine kahkaha atmadan edemedim. Adam diyor ki "E sizde kablolu kullanın ozaman"

    Arkadaşlar bu sorunu çözebilecek arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum aşağıda modemin kablosuz ayarlarını koydum.

    Allah Rızası için yardım edin SS li 100mbit internet wifi de 35 i geçmiyor







  • O değerlere pratikte ulaşmanız imkansız. Kablosuz bu hızı almanın tek yolu 5 GHZ ac destekli router ve alıcı kullanmak.
  • Uydunetin kullandigi Netmaster CBW-383Z4 marka modemle gayet rahat ulasabiliyodum yani bu modem 5ghz destekli ama tilgin degil oyle mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsp7 kullanıcısına yanıt
    z4 modemlerde 5 ghz desteği yok, yeni çıkan zn'lerde var. Etrafta çok fazla cihaz olduğu için sinyaller çakışabilir. Güç seviyesini en yükseğe çıkarın, 2 olan kanal numarasını değiştirin.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    hocam inanın denemediğim kanal denemediğim ayar kalmadı ama sanki sınırlandırılmış gibi bir türlü 35i geçmiyor çıldırmak üzereyim. 5ghz ile alakalı değil durum çünkü bu denemelerimde modemle laptop arasında 10 cm mesafe vardı. uzak yakında farketmiyor evin her yerinden 35 alabiliyorum fakat kabloyu bağlayınca 100 bi nedeni olmalı
  • Sadece laptop la mı denedin.



    Telefonla da aynı sonuçları alıyor musun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 50 Mbps paket bulunmakta 2,4 GHz ile 42 Mbps görüyordum pc ve mobil wifi de 5 GHz modem ile değiştiğimde bu hız 48 Mbpslere çıktı. Aynı şekilde kaldığım öğrenci evinde 100 Mbps Superonline var 2,4 GHz'de 35 i geçmiyor fakat 5 GHz de 98 Mbps hızı görüyor. 2,4 GHz'de kesinlikle 100 Mbps hızını verimli kullanamazsınız bence modeminizi 5 GHz ile değiştirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 12 Kasım 2017; 18:14:1 >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    3 farklı lap top 2 faklı android 4 farklı iphone 1 adet osx isletim sistemli macbook ayrıca wifi bağlantısı olan bi smart tv var ondada youtube 4k video açtığımda ayrıntılar sekmesinde bağlantı hızının gösterildiği kısımda 35 mbite takıldığını gördüm

    yani emin olmak için yeterince deneme yaptım
  • Modemden modeme kablosuz performansı değişir hocam. Bende de 383z4 var, kablosuzda dibindeyken 40 mbit civarında hız alıyorum. Biraz uzaklaşınca 25 mbitlere düşüyor. Forumda da 45-50 mbit'i geçebilen duymadım. Başka modemlerde 2.4 ghz'de 60-70 mbit alabilen duydum ama netmaster 2.4 ghz'de mümkün değil.

    Kısaca cihazdan cihaza performans değişir ve 25-50 mbit üstü tarifelerdeki hızın tamamını alabilmek için 5 ghz destekli cihazlar kullanmak gerekir. (Ya da daha maliyetsiz olarak kabloyla bağlanmak gerekir )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 12 Kasım 2017; 18:29:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin yetersiz hocam işte. Paraya kıyıp yenisini alacaksın mecburen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu videoyu izle modemden modeme ne kadar fark ettiğini gör..




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Asil meselede bu zaten musteri hizmetleri tilginden baska modem kullanamayacagimi soyluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk mesajda attığın resimde 802.11ng, 2.4 ghz, 40 mhz olanı seçebilir misin?(Şu anda 20/40 mhz olan seçili, onun bir altındaki) Modemler 20/40 mhz seçili olduğunda 20'yi tercih ediyor genelde. 40 mhz etraftaki yoğunluğa göre daha yavaş ya da hızlı olabilir. Bakalım hızınızda bir farklılık olacak mı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarınızın alıcısı ne kasar iyi. Olay sadece modem değil. Hem modem hemde pc nin wifi ekipmanı iyi olacak ki yüksek hıza ulaşabilesin.

    2.4 Ghz de yüksek hızlar beklemek pek doğru değil.

    Google a yeni modem router alırken nelere dikkat etmeliyiz yaz. İki tane içeriğim var . Bu içeriklerden yazı olanını incele o zaman anlarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım aynı sorun bendede var.24 mb ten 35 mb hıza geçtim.eskiden wifide 20 mb leri görüyoordum.şimdi10-12 mb ten fazlasını göremiyorum.defalarca arıza kaydı bıraktım.müşteri hizmetlerini aradım.btk ya şikayet ettim. huawei mhg 630 a modemi değiştirin diye ilgilenen yok..huawei firmasını aradım o modemin eski model olduğunu yüksek hızları desteklemediğini söylüyorlar.çözüm yeni modem alacakmışım.varmı böylebişey ya..btk ya şikayetten sonra hattımı kontrole geldiler hattım iyimiş göya hız testi sitelerinede inanmıyacakmışım yanlış ölçüm yapıyormu o siteler.adamlar resmen dalga geçiyor müşteri ile ama az kaldı 3 ay sonra tahahütüm bitiyor ben kafa yapacağım ttnt ile yalvaracaklar uzatalım diye ama bende kabul etmiyeceğim.sizde birçözüm bulursanız burada paylaşırsanız sevbinirim..kolay gelsin..
  • 802.11 ac li modem almalısın veya router
    ASUS-DSLAC55U
    yukarıdaki verdigim linkdeki modemi kullanıyorum

    kablolu Speed test
    Allah Rızası için yardım edin SS li 100mbit internet wifi de 35 i geçmiyor
    iphone 6 speed testim 5 ghz
    Allah Rızası için yardım edin SS li 100mbit internet wifi de 35 i geçmiyor

    2.4 ghz de 40 mbps görüyorum neredeyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreylcn06 -- 12 Kasım 2017; 22:8:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsp7

    Uydunetin kullandigi Netmaster CBW-383Z4 marka modemle gayet rahat ulasabiliyodum yani bu modem 5ghz destekli ama tilgin degil oyle mi?

    BEN NE YAPTIMSA MODEME TANIMLANAN 50 MBİT HIZA ULAŞAMADIM AYNI MODEMLE.EN FAZLA 30 MBİT KABLOSUZ ALIYORUM.KABLO İLE 45-47 MBİT CİVARI.NETMASTER VE KABLO NET ÇÖZUN BULAMIYOR BÖYLE İDARE EDİYORUZ.GUNDUZLERI BAZEN 10 MBİT E BİLE DÜŞÜYOR.BAGLADIGIM ACC.POİNT BİLE FAYDA ETMEDİ.
  • Evet sebebi modem. Birde 2 farklı cihazdan aynı anda hız testi yapınız toplamı ne çıkacak. 2.4 de verilen hızlara ulaşılamaz. Yanında yazan 300mbit/s birkaç cihaz bağlandığından indirne ve bindirme toplam hızı. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    Hocam ilk mesajda attığın resimde 802.11ng, 2.4 ghz, 40 mhz olanı seçebilir misin?(Şu anda 20/40 mhz olan seçili, onun bir altındaki) Modemler 20/40 mhz seçili olduğunda 20'yi tercih ediyor genelde. 40 mhz etraftaki yoğunluğa göre daha yavaş ya da hızlı olabilir. Bakalım hızınızda bir farklılık olacak mı.

    hocam onuda denedim sonuç aynı
  • Hocam müşteri hizmetleriyle yeniden görüştüm modem değiştiremeyeceğimi fakat bir modem alırsam access point olarak kullanabilmeme imkan tanıyacaklarını söylediler.

    Yanlız önerdiğiniz modem çok pahalı değil mi? daha uygun modem yok mudur bu işi yapabilecek

    ben bir modeme 100-150 liradan fazla veremem açıkcası şuan durumum buna el vermez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.