Şimdi Ara

ALLIED DATA!!!/ COPERJET810!!! ADSL MODEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Allied Data Copperjet 810 bu markayı bazılarınız bilmiyor olabilir ama İpRouter özelliğine ihtiyaç duyan kurumsal kullanıcılar ve internet cafe işletmecileri kesinlikle biliyorlardır. Hiç değilse adls ye geçiş dönemlerinde bu modemide incelediklerine eminim. Adsl nin ilk dönemlerinde piyasada routering özelliği olan adsl modem kıtlığının yaşandığı zamanlarda tanıştım ben bu modemle. 10 ay kadar gerek modemsel gerek Türk Telekom kaynaklı sorunlarla günde 4-5 kopmayla internet baglantısını sürdürüyorduk. Telekom kendi hatlarının sorunsuz çalıştığını söylerken Allied Data da kendi modemlerinin sorunsuz olduğunu söylüyordu. O zaman anladımki sorunlu olan daha doğrusu şanssız olan bendim. 10 Ayın sonunda şirket modemi servise bakıma aldı. Yaklaşık 10 gün farklı ve pek tutulmayan bir modem ile ama hiç bir sorunla karşılaşmadan internet bağlantısını sagladım. Sonra muhteşem gibi görünen Allied Data modemim geri geldi. Bir üst modeliyle değiştirilmiş. Bir ay kadar yine sorunlarla boğuşarak ve saç baş yolarak geçirdim. Sonra modemi bir kez daha servise gönderdik, yerine başka bir Allied Data Copper Jet verdiler. Sorun yeni modemde de vardı. Donanım dergilerinden ve sitelerden takip ettiğim kadarıyla Allied Data bu konuda çok iyi, Dünyada isim yapmış köklü bir firma diye yazıyordu. Bu köklü firmanın çıkan nadir kötü modemleri benimi buldu diye düşünüyordum ki yeni bir modem daha verdiler bana. Onuda denedim. Ne hikmetse yine aynı sorunlar ile karşılaştım. Bu arada Telekom Data Arıza, Yenibosna Snatral, ADSL Şeflik ve Gayrettepeden birçok yetkili ve çalışanla tanışıp kaynaştık. Çoğu zaman bende dahil bir çok insanın tenkit ettiği kişiler büyük bir özveri ile yarıdımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar. Ben bu kadarını özel bir şirketden bile beklemezdim

    Hatların ve sistemin sorunsuz olup modemin sorunlu olduguna telekom yetkilileriyle beraber kararverdik. Modemi servise götürmek için telefon açtığımda Saygıdeğer Modemin ithalatcı firmasdan ( CPG ) teknik servisleriyle ilgili personellerinin 1 Haftalık tatile gittiğini ve şuan için yardım edemeyeceklerini söylediler. İlgili arkadaşı istediğimde beni satıştan bir bayana bağladılar.( Bayan diyorum ama bunu derken diğer bayanlardan özür diliyorum) Kendileri bana modemin garantibelgesinde yazan şartlarını hatırlatıp bir ay tamir süreleri olduğunu ister şimdi getir istersen bekle yüksel gelince getir benim için fark etmez. Şimdi getirsende bir hafta burada bekler istediğini yap diyerek beni uyardı. Çok düşüceli benim sagır ola bilme ihtimalini düşünüp bunu bağırarak söylemesi çok hoşuma gitti. Sanırım bu CPG'nin çalışma prensiplerinden birisi. Elemanlarının genel davranışlarını aynı çünkü.

    Uzatmaya gerek kalmadı az çok hepiniz modeminde şirketinde nasıl oldugunu anladınız. Bundan yaklaşık 5 dakika önce şirket ile görüştüm teknik servisten yüksel bey. En son servisten saglam diye gönderilen modem de 4 -5 saate bir yine kopma yaşadıgımı, dun akşamdan beri yedek modemimle ( AZTECH DSL206U USB MODEM) baglandığımı ve 11 saattir bir kopma oldığını söyledim. Sayın Yüksel bey bana Ortam sıcaklıgı( kaldıki modeme kasasına harici fan takıldı), elektrik şikayeti ve teknik bir hata dışında böyle bir şikayet almadıklarını ve yapılacak bişey olmadığını yine sağır olabileceğim şüphesiyle bağırarak söyledi Modemi aldığım firmayı aradım ve bana onların CPG Allied Data modemlerden şikayetci olduklarını ve benim durumumda 4 müşterilerinin daha olduğunu öğrendim.

    SONUÇ: Olurda adsl modeme ihtiyacınız olursa ve CPG nin Allied Data Copper Jet modemlerinden her nagi birini alırsanız mutlaka ve mutlaka gelirken bir doktora görünüp birde zanax yada herhangi bir sakinleştirici almayı unutmayın.








  • Bu Modeme Dikkat Edin. Satış sonrası herhangi bir destek yok. tek kullanıcı isen sorun olmaz ama çoklu kullanıcılşarda 4-5 saatte bir Routhering özelliği kaldıramadığı için klitlenme oluyor. cafeciler hele özellikle uzak durun . Ben yandım siz yanmayın....
  • Bu modem duyduğum kadarıyla Türk telekom altyapısıyla uyumsuz olduğundan toplatıldı. İthal eden firma ürünleri piyasadan geri çağırıp topladı haberiniz olsun. Duyduğum kadarıyla bu cooperjet 810, 512 Kb/s hızından düşük bağlantılarda sorun veriyor. Aslında çok kaliteli bir modem. Modeli eski olmasına rağmen TE chipsetli olması ve Ericsson ile iş ortaklığında olan Hollanda merkezli üretici firmanın güven vermesiyle beni de etkiledi. Az daha ben de alacaktım.
    Karar aşamasında Alcatel 510 modemde karar kıldım ve aldım. İyi ki almışım. Ardından Alcatel'i satıp Linsksy wireless modem aldım. Onda da isabetli karar vermişim. Demek ki reklamlar yanlış yönlendirebiliyor. Dikkatli olmak lazım.
    Başınıza gelen bu can sıkıcı durumdan kurtulmanız dileğiyle, saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.