Şimdi Ara

ALLSHARE CAST DONGLE hakkında acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben ALLSHARE CAST DONGLE almayı düşünüyorum. Benimiçin en önemli nokta mesela film izliyorum bana whatsapp viber vb... gibi yerlerden msj geldi şimdi ben bu filmi izlerken aynı anda msj yazabilirmiyim. Ve bana öneriyormusunuz çok kullanışlı ve eylencelimi ve en uygun nereden bulabilirim şuanda 164Tl civarında.



  • Plex uygulamasini deneyin.Pcdeki tum medyayi tv yada telefondan goruntuleyebilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sempatik_gara

    Arkadaşlar ben ALLSHARE CAST DONGLE almayı düşünüyorum. Benimiçin en önemli nokta mesela film izliyorum bana whatsapp viber vb... gibi yerlerden msj geldi şimdi ben bu filmi izlerken aynı anda msj yazabilirmiyim. Ve bana öneriyormusunuz çok kullanışlı ve eylencelimi ve en uygun nereden bulabilirim şuanda 164Tl civarında.

    Allshare cast kullanıyorum yaklaşık 2 haftadır.

    Tabiki film izlerken bir şey gelirse cevaplayabilirsin. Şöyle düşün All Share Cast sayesinde evdeki büyük ekran TV yada monitörün telefonunun yada tabletinin monitörü olarak kullanmış oluyorsun. (sadece All Share Cast yazılımı olan Samsung cihazlarda çalışıyor söylememe gerek yok sanırım)

    Yani PC ni HDMI veya VGA kabloyla nasıl ki ekrana yada TV ye bağlıyorsan bu cihaz sayesinde de telefonuna yada tabletine bir kablo bağlamadan bu cihaz üzerinden ekrana görüntü ve ses aktarımı yapmış oluyorsun.

    S3 ile mükemmel uyumlu çalışıyor, eşimde S4 var video aktarımında (çoğunlukla internet üzerinden izlenen videolarda) görüntü kesik kesik gidiyor ama sanırım S4 ün yazılımıyla alakalı bir durum, bir arkadaşımında Samsung tabletinde denedim onda da sorunsuz çalıştı.

    Eğlenceli mi evet tabi ki eğlenceli telefonunun ekranını aynen ekranda görmek güzel bir deneyim.

    Normalde ekrana görüntü aktarımı için S3 ve S4 te MHL HDMI kablo var 80 TL civarı onunla da bağlayabilirsin ancak bu durumda telefon yada cihaz TV nin yanında olması lazım yada Telefon'u MHL kabloya, MHL kablonun hdmı çıkışını HDMI uzatma yapmak için başka bir aparata onuda uzun bir HDMI kabloyla TV ye bağlaman lazım. Yani neticede telefona bir kablo bağlaman gerekiyor kablolu çözümde.

    Burda ise sadece ufak All Share Cast dongle u TV nin yanına koyuyorsun HDMI üzerinden TV ye bağlayıp birde üzerinde ki Micro USB portundan enerjisini verdin mi tamamdır sen telefonun elinde odanın herhangi bir yerinde telefonunu kabloya bağlamadan ekrana görüntü aktarımının keyfini çıkarıyorsun :)

    Burda telefondan içerik aktarımı yapılmadığını sadece görüntü ve ses aktarımı yapıldığını hatırlatayım yani telefon ekranında ne görüyorsan TV ekranında da aynen görüyorsun 720p çözünürlükle aktarım yapıyor.

    Ben 175 e aldım ama 50 TL indirim kuponum vardı bir sitede ordan almıştım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Not Today!

    Plex uygulamasini deneyin.Pcdeki tum medyayi tv yada telefondan goruntuleyebilirsin.

    Bahsettiğiniz DLNA çözümü. Öncelikle arkadaşımızın DLNA özelliği olan bir TV si olmalı kullanabilmek için. Birde sanırım istediği sadece video, müzik yada resim aktarmak değil. Telefon ekranını tamamen aktarabilmek, yani ekran masaüstünü, telefonda açtığı bir sunumu bir exceli yada web sayfasını vs.. Bunu plex ile yani DLNA ile yapamaz, All Share Cast bu sebeple orijinal bir ürün.

    Biliyorsunuz DLNA ekran görüntüsü aktarmaz sadece içeriği karşı cihaza göndererek o cihazda çalıştırır. Örneğin harddiskinizde ki videoyu PC nize kurduğunuz DLNA server (örneğin plex) sayesinde, PC nizle aynı ağa bağlı olan DLNA destekleyen TV nize yollarsınız, görüntü önce DLNA server üzerinden modeminizi kullanarak TV ye aktarılır TV de kendi üzerindeki codeclerle video görüntüsünü, veya sesi veya resim görüntüsünü, çözer ve kendi üzerinde oynatır.

    Ama All Share Cast DLNA e göre mantığı tamamen farklı. Hepimiz ekranımızda ki bir sunumu yada telefon yada tablet ekranımızı kablo bağlamadan TV de görmek isteriz. All Share Cast işte bunun için var.

    DLNA de eğer gönderdiğiniz içerik yüksek çözünürlüklü ise kablosuz ağınız üzerinden aktarım yaptığı için (yani TV ile monitör aynı ağa aynı modem üzerinden bağlı olmalı) görüntüde sık sık donma yaşayabilirsiniz. Ama fullhd olmayan düşük içeriklerin aktarımında kullanılabilir elbette, DLNA daha çok PC yada ağa bağlı başka bir cihazda yer alan içeriğe ağ üzerinden erişim sağlamak gerektiğinde pratik oluyor.

    All Share Cast te ise bağlanırken dongle ın oluşturduğu kendi wireless ağa bağlanır, yani modem üzerinden evdeki trafiğe girmiyorsun. Telefonun yada tabletin wi-fi özelliği üzerinden doğrudan dongle'a bağlantı sağlıyor bu sayede ekran görüntüsünü aktarırken 1080 p videolarda bile takılma yada donma olmuyor.


    Kısacası kesinlikle tavsiye ederim.

    @sempatik_gara @Not Today!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 29 Mayıs 2013; 8:54:25 >




  • chaturanga C kullanıcısına yanıt
    hocam bu cihazı vga projeksiyona linkteki dönüştürücü ile bağlasam note 3 ile bağlanabilir miyim?

    hdmı to vga adaptor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avicdan

    hocam bu cihazı vga projeksiyona linkteki dönüştürücü ile bağlasam note 3 ile bağlanabilir miyim?

    hdmı to vga adaptor.

    gitti gidiyor üzerinden bir arkadaşa aldık o aparattan. aldığımız o linkteki gibi markasız birşey idi. allshare cast dongle yardımı ben note 2 ile denedim sorun yok. o arkadaş s4 ile denedi sorun yok. note 3 denemedim. note3 te de allshare cast özelliği olduğuna göre mutlaka çalışması lazım.
    daha sonradan ben kendime de aldım ona benzer aparttan. benim aldığımın ses çıkışı da var. başka da farkı yok.




  • S3 mini ile samsung tv yi yaklasik 1 yıldır cilginlar gibi kullaniyorum allshare sayesinde. Super bi icat valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcok M kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam yakında denemesini yapacağım paylaşımda bulunurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.