Şimdi Ara

Almanya'da Üniversite Okumak [ fikir ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Açık öğretimden 4 yıllık Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum. Lâkin Avrupa'da Bilgisayar mühendisi olarak ( yazılım geliştirici ) çalışmak istiyorum. Almanya istememdeki sebep ise Almanya'da bir çok şehirde kuzenlerim amcalarım vs. kısaca tanıdıklarım var. Kalacak yer sıkıntısı çekmeyeceğim, hem almanca hem Ingilizce eğitimime katkıda bulunabilecek bir çevrem var.

    İngilizce okuma, yazma iyi / konuşma orta. Almanca ise okuma, yazma Sıfır / konuşma orta. ( Ailem Antalya/Manavgat Side'de esnaf. Almanca okuma ve yazmam yok ama kelimelerin Türkçe anlamlarını biliyorum ve dilim döndüğünde almanca anlaşabiliyorum.)

    Almanya'da Ingilizce eğitim veren üniversiteleri araştıranınız oldu mu?

    Yada zamanında benim gibi düşünüp veya benzer şekilde planlayıp uğraşanlarla tanışmak bu durum üzerinde konuşmak istiyorum.

    Ailemin maddi durumdan yana sıkıntısı yok. Tabi aman aman para bayılacak bir durumumuzda yok. Ama hem sosyalleşmek olsun hemde bütçeye faydası olması için Almanya'da öğrenci vizesiyle haftada 20 saat çalışmayla birazda para kazanabilirim.

    Not: Başta söylemiştim Almanya'da kuzenlerim var diye. Kuzenlerimden biri volkswagen'de satış analisti. Okumuş geçirmişliğine dayanarak onunla konuştum. Türkiye'de aldığın diploma ile burada doğrudan çalışamayacağımı, orada mühendis olarak bir işe girmek için Avrupa ülkelerinin herhangi birinden mühendislik diploması almam gerektiğini söyledi.
    Not2: Almanyada bilgisayar mühendisliği bölümüne girdiğimde mezun olduğum okuldan akts üzerinden ders saydırabiliyorum. Oda bana yinede 2 sene kazandırıyorMUŞ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oraykt -- 1 Ekim 2017; 1:35:36 >







  • Yok mu?
  • yüksek lisans yapmadan imkansız çünkü dünyada ki bütün mühendisler japonya almanya abd gibi yerlerde çalışmak istedidiğinden senden nitelikli adamı rahat buluyorlar

    he yüksek lisans yaparsan şansın var tabi stajla vs

    bu yüksek lisansda öyle basit birşey değil


    sınavları geçicen üniye mektup yazıcan ref göstericen bütün bunları geçip kabul etsen bile 16 aylık program muhtemelen sana 100k€ gibi bi civara patlar ki bunda kendi giderin yok



    hayaller güzel kardeşimde bu ülkeden kurtulmak için bile para lazım
  • almanyada yüksek lisans ücretsiz bildiğim kadarıyla sadece başvurular vs için danışman şirket şart gibi almanca çünkü herşey yapılabilir 100k euro gerekmez o kadar pahalı değil kalmayı ayarlarsan daha azada gidebilirsin onların sana davetiye atması senin daha çok işine gelir çünkü 8k euro bankada göstermek zorunda kalmazsın
  • [A]narchy kullanıcısına yanıt
    Karar : Yüksek Lisans > Bilişim Enstitüsü
    Vakıf üniversitelerinde ücret 6 aylık 250-375€ arasında. Kalcak yer sıkıntım yok. İlk 3 aydan sonra aylık 75€ sigorta bedeli var. Ulaşım için motorum var, yakıt için ise aylık maks 50€ olur. Ehliyet işlemleri için çıkacak masrafları gözardı ediyorum. Şimdi hesaplamaya bakalım.

    Okul dönemi 10 ay = 375€*2 = 750€
    Sigorta 10 Ay = 75*10 = 750€
    Ulaşım 10 Ay = 50*10= 500€

    == 2000€ benim senelik Net ihtiyac giderim. Göttingen üniversitesi Bilişim Enstitü senelik 630€ harç almakta. Amcamın evinde kalacağım için konaklama ücreti ödemeyeceğim. Beslenme için ise genelde evde ya da parttime çalıştığım yerden sağlamaya çalışırım.Bu arada parttime saatlik ücret 7€-12€ arasında değişmekte.

    Haftalık 20 saat çalışma hakkım var.Ortalama 8.5€/saat çalışsam haftada 170 ayda 680€ para yapar. Senelik giderim 1250€(sigorta + ulaşım) + 630€ = 1780€ (7450TL) yapmakta. Aylık 680€ Kazandığımı ve bu kazanmaya 3. ayımdan itibaren başlayacağımı göz önünde bulundurursak 7*680 = 4760€ yapar oda 20000TL olmakta.


    Tekrar düşünün sizce mantıksız mı?


    Not: ELT aracı firma hesabına göre senelik 19.000TL hesaplanmak , bunun 2000€ ' su konaklama 1500€'su beslenme (10 ay için) = 14.450 TL.

    Dikkat ederseniz konaklama ve gereksiz beslenme masrafını çıkarttığımızda rakamlar uyuşuyor.

    @unsatisfied Onu şu şekilde yapacağız. Amcam davetiye mektubu yollayarak benim sorumluluğumu üstüne alarak çözebiliyoruz. Ayrıca 8k € hesapta gösterilebilir, yemiycez ya baba parasını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oraykt -- 3 Ekim 2017; 4:10:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.