Şimdi Ara

Almanya'da yarın bazı bölgelerde Doktorlar, düşük maaş nedeni ile Grev yapıyorlar. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Benim de bir arkadaşım var geçen sene gitti Hollanda'ya. Hollanda hükümeti çok ısrar etmiş "ne olur ülkeyi sizin üzerinize yapalım" diye fakat arkadaş uğraşamam diye kabul etmemiş.

    Yalan söyleyini öpmüyorlar ya atın atabildiğiniz kadar.

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    bilmiyorsan sorabilirsin. ben ilk geldiğimde bir arkadaş vasıtası ile hollanda'da iş görüşmesi ayarlanacaktı. bana denen şu idi : Hollanda'da göçmen olarak gelenler 5 yıl boyunca vergi ödemiyor.



    şimdi ben buraya ilk geldiğimde bir marketing de işe girdim. ilk maaş 2200 euro idi. sonra 2400lere geldi vs. 2017 de bu maaşı aldığımda benden 1000 euroya yakın vergi kesiliyordu.


    1000 euro 12 ayda 12000 euro yapar. eşim benden de fazla kazanıyordu. düşün karı koca yılda 25.000 euro ödüyorsun.



    eee almanya benden de bir yılda 25.000 euro kesmeseydi ben araba almaz ev alırdım. tabi 2017 de 60.000 euro olan evler şu anda 150.000 euro üzeri. 100.000 euro olan evler 250.000 üzeri.



    dediğim gibi yalan söyleyeni öpmüyorlar. iş ilanlarını koyuyorum ki Frankfurt gibi yüksek maaşların döndüğü şehirlerden. verilen miktarlar sitelerde yazıyor.

  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    şaka mısın yahu. gören de: "uzay mekiği ile Andromeda'ya gitti" yazdım sanacak. 17 yıldır uluslar arası firmada mühendisin olan kişi aynı firmanın Türk ayağında çalışırken şimdi Hollanda ayağında çalışıyor. gitmeden önce de zaten burda iki tane evleri vardı. sen niye bu kadar inanılmaz buldun anlamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    ben detayları bilmiyorum. o mini job doktorluk yapan eleman ocak ayında bana; işte bu maaş meselesi konusu açılmıştı. bana dediği "ben gelmeden düzelttiler. şu anda sağlık ocağındakiler bile 60.000 aylık alıyorlar" dedi.


    2 seneye daha bu işi yapamazsa bence döner o arkadaş. almanca öğrenmeye değecek bir dil değil. 20 sene sonra zaten bitiyor bu ülke. kim ne yapacak almancayı? avusturya isviçrede yaşamak için olabilir bak...



    Almanya'ya geleceğinize gidin ingiltere, kanada, amerika'da doktorluk yapın. aklınızı mı kaybettiniz burada uğraşacaksınız? Türk doktorlardan sağlık mağlık ayağına kadar 50 çeşit belge isteniyor. Rusya'da, ukrayna'da parayla doktorluk bitiren abdollaeh buraya gelip "esad bum bum" diyerek tek evrak doldurmadan gelip yerleşiyor.



    lanet olsun almanyasına.

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    ben sana yalan söylüyorsun demedim. yani şikayet edecek durum da görmüyorum. millet atıp tutmayı sever. kimisi de böyle milleti gaza getirip, aslında milleti dolandırmaya bakar.



    bir tane amerika gidip gelen adamın düşen videosu vardı. bu amerika tatları yapan elemanı ifşalıyordu.


    almanya'da da var.


    adam almanyayı övüyor, şöyle güzel böyle güzel.


    yardım istiyorsun : "kanka tamam bak şimdi sana xxxxx belgeleri lazım, sana doldururum, ayarlarım ama 1500 euro masrafı var" diye olaylar gelişir :)

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    valla bu konuda herkes kavga etmiş anlamadım kim kime sallıyor.

    diğer kişi benim Hollanda ile ilgili yazdığımı yalanladı, sen de beni yalanlıyosun sandım çünkü konunun geçmişindeki sürüyle mesajı okumadım. sanırım sen Hollanda için yalanlamıyosun da Almanya'dan şikayetçisin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    başka bir örnek vererek durumu özetliyeyim.



    Almanya hollanda sınırına yakın bir alış veriş merkezi var. devasa büyüklükte.


    orada çalışan bir Türk var ve kendisi Almanya duisburg'da ikamet ediyor. bu kişi hollanda'da çalışıp duisburg'da yaşıyor. neden Almanya'da o büyük alışveriş merkezlerinde çalışmıyor?


    çünkü maaşı %20 daha yüksek. 2400 euro net alıyor, almanya'da 2000 euro alacaktı.


    Hollanda'da maaşlar yüksek evet vergi almanya gibi, ama göçmen olarak gidersen 5 sene vergi ödemiyorsun. haliyle vergisi çikoloata gibi yemektesin. tabi 5 sene sonra vergi saplayınca canın acımaya başlar.



    o sebepten yapabilenler almanya'da yaşayıp, hollanda'da çalışmaktalar. 200 - 300 euro kira farklarını bile insanlar koruma derdinde.



    bunu istersen hollanda'da türkler guruplarında sorarak doğrulatabilirsin.


    Lakin Almanya'da maaşlar düşük, vergiler hollanda ile aynı, kiralar kurtarıyor ama tabi hollanda'da yaşamak zorunda kalan birine göre. yoksa yeni kira fiyatları hiç eskisi gibi değil.



    önceden almanya da ev kiraları içinde %90 heizkosten ve neben kosten olurdu. mesela 2016 aralıkta babam 3 oda 70 m2 kare üstü ev tutmuştu 3 oda bizde ilk geldiğimizde kalırız demiştik. 600 euro ama içinde heizkosten yani ısınma + neben kosten yani kirli su parası, bahçe bakım parası, çöp vergisi, apartman bakım parası vs hepsi içinde tutulan mebla idi.


    bugün ise fiyatlar sanki hiç değişmemiş dersin immobilescout24 sitesine girince. ama 700 euro olan aynı eve artık 250 euro neben kosten, 150 euro heizkosten koyuyorlar. heizkostenleri ucuz tutuyorlar. ama sene sonu sana bu ısıtıcı firmadan yıllık fatura kesildiğinde kullanımına göre 200-500 belki de 1000 euro ek harcama ücreti istiyorlar.



    hollanda demişken. eski iş yerimde alman bir tane arhitekt ile evli türk bayan arkadaş vardı. hollandalı eşi o kadar cimriymişki gece yatağa kazakla yatıyormuş. evlenmeden yaşıyorlarmış sırf bu eve giren max normal gelirde kalıp, üst gelir seviye vergisine takılmamak için. bunlar duisburg'da yaşıyorlardı. hergün 2 saat hollanda git gel...





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    anladım hocam Almanya'da bu konular sıkıntılı belli ki. ama ben sana farklı bi konuda yazmak istiyorum: forumda uzun cevap yazarken sen sadece teknik bilgi aktarıyorsun, karşındaki kişi bu teknik açıklamaları okusun ve böylece senin ne amaçla yazdığını anlasın istiyorsun. ama bu teknik açıklamaları okuyan kişiler duruma yabancı oldukları için bu kadar detayı değerlendirip senin ne amaçla yazdığını hızlıca anlamaları zor. cevabının en başına "katılıyorum" ya da "katılmıyorum" diye yazarak başlarsan daha anlaşılır olur bence.

    mesela yukarıda bana yazdığın cevaba: "bilmiyorsan sorabilirsin" diye yazarak başlamışsın. DH standartlarında böyle bir başlangıç cümlesi pasif agresif tepki gibi anlaşılır. devamında uzun teknik detayları aktarmışsın. en sonuna da: "yalan söyleyeni öpmüyolar" gibi agresif bi cümle ile bitirmişsin. sen belki bu mesajı bana katıldığını belirtmek amacıyla yazdın ama bu şekilde yazdığında kullandığın cümlelerin amacı yanlış anlaşılabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • yalan söyleyeni öpmüyorlar lafım benim biraz sarkastik amaçlıydı ki bunu kendi üzerimdem yazdım. yani yalan söylüyorsam namerdim tarzı biraz vurgu içindi.


    ama anlayan kişi üstüne alınabiliyor.




    şöyle örnek vericem. Mercedes benz duisburg bayisi; şu anda teknik ekipte orada 8 - 9. yılını dolduracak tekniker var. İşe başmala maaşı 2500 euro netto.



    aynı kişinin kardeşi, 3 yıl ausbildung yani mesleki eğitim yaptı aynı dalda. aynı yerde işe başlayacağı ücret 1600 euro.



    yani ben almanya'nın ne kadar kötüye gittiğini daha başka nasıl örneklendirebilirim?



    para için gelecek arkadaşlara yazıyorum ki evet sol görüşün avrupayı soktuğu bataklığı da ayrıca vurgularım; görsünler de para için bu lanet ülkeye gelmesinler. Doktor ve yazılımcı adam para istiyorsa, Amerika veya Kanada yapacak. İngiltere güzeldi ama kira fiyatları uçmuş. Ben 4.5 sene kaldım. güzel memlelet. ama kira uçuk. ha bide londra çöplüğünde kalmayacaksın. Güney ingiltere yani saxonların bölgeler güzel, kaliteli yerler.



    @Ankaratıplı meslektaşlarına örnek vereceksen, amerika üzerinden, kanada üzeirnden ver. ilk 5 yıl hollanda da güzel vergi ödemiyorsun vs. ama almanya bataklığına sokma insanları.





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    quote:

    para için gelecek arkadaşlara yazıyorum ki evet sol görüşün avrupayı soktuğu bataklığı da ayrıca vurgularım

    Beysim Tibuk hep söyler: "Avrupa insanı maldır, sosyal devlet ayağına solculuk ayağına mok ettiler" der.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.