Şimdi Ara

Almanya'dan Dönerken Bilgisayar Parçaları Getirmek Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar,


    Yakın bir tarihte Almanya'ya gideceğim ve dönerken teknolojik ürünler almayı düşünüyorum. PS5, 360mm sıvı soğutma ve ekran kartı(hepsinden bir adet) almayı düşünüyorum. Alman sitelerden fiyatlara baktım, Tax free de alınca Türkiye fiyatlarından bir hayli ucuza geliyor. Ürünleri getirme konusunda birkaç sorum olacak. Forumlarda araştırdığımda kimisi valizine koy getir sorun olmaz demiş kimisi ürünleri kutusundan çıkart öyle getir demiş. Valizleri fırlatıp attıkları için ürünleri kutularından çıkartmak istemiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Atıyorum kutudan çıkartmaya gerek yok sadece kutular açık olsun(ürünün 2. el olduğunu göstermek için) yeter veya ürünlerin hepsini hediye paketi yaptır gibi yolları izlesem sıkıntı yaşar mıyım? Bir diğer konu ise, 450 Euro ve üzeri ürünlerde vergi ödemek zorunlu gibi yorumlara denk geldim bunun doğruluğunu teyit edemedim, böyle bir şey var mı?


    Son olarak da Almanya'da bilgisayar bileşenleri alabileceğim mağazalar nelerdir? Geçen ay Hamburg'daydım ve oradaki SATURN mağazasına gittim bazı ürünler Türkiye'den pahalıya, bazıları ise az bir farkla ucuza geliyordu. SATURN ve Mediamarkt gibi tax free fişi alabileceğim bildiğiniz mağazalar var mı? Bu arada Dortmund, Köln ve Düsseldorf'a gideceğim, bu üç şehirde bildiğiniz, şuraya git uyguna ürünler bulabilirsiniz dediğiniz yerler varsa yazabilirseniz sevinirim.








  • hocam Amazon.de 'den alirsaniz online bir form var onla tax-free yapabiliyorsunuz. Onun disinda Alternate.de ve Mindfactory.de yi oneririm. Magazalari nerelerde bilmiyorum ben Belcika'da yasiyorum ama sistemi Mindfactory.de'den topladim dayim orda diye gidip aldim sonra. Bu 2 sitede guzel indirimler ve rekabetci fiyatlar oluyor. Gumruk konusuna gelirsek bence 1 er adet adiniza faturali oldugu surece sorun olacagini dusunmuyorum en fazla kutusunu actirirlar. Yegenime Xbox Series S goturdum kutusunu actirmislardi.

  • “sadece kutular açık olsun(ürünün 2. el olduğunu göstermek için) yeter veya ürünlerin hepsini hediye paketi yaptır gibi yolları izlesem sıkıntı yaşar mıyım?”


    Gümrük hediye, ikinci el vs bakmaz. Bu konuda eskiden çok kandırıldıkları için uzun zamandır buna tamah etmiyorlar. Getirdiğiniz ürünler fazla olduğu için ki tek olsada fark etmez. Elinizde fatura bile olsa kendileri bakıp gümrük bedeli belirler. Zaten bu vergilendirme nedeniyle gümrük bırakılmış ürün dolu.

  • canozturk21 kullanıcısına yanıt
    Fiyatlara baktim, mindfactory.de sitesinde cidden uygun urunler var ama benim Almanya’da gosterebilecegim bi adres yok maalesef. O yuzden magazadan alisveris yapmaliyim. Gumruk konusunda cogu yorum sorun olmayacagi yonunde ama yine de insan tereddut ediyor bir sorun cikar mi diye.
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Hocam her getirilen seyde bakip gumruge mi sokuyorlar onu anlayamadim? Gecen hafta bi arkadasim Japonya’dan 2 tane PS5 getirdi, yaninda saat vb. gibi urunler de vardi kimse bir sey sormamis bile. Yani okudugum cogu yorumda kimse bakmiyor, bakanlara da kendim icin aldim deyin sorun cikartmiyorlar gibi seyler yazmislar. Hatta bir tane yorumda ayni urunden birkac tane olmadigi surece sorun yok diyen bi havalimani gorevlisi de vardi. Kime inanacagimi sasirdim yani.
  • Alopo94 kullanıcısına yanıt

    Havalimanından valizi alıp gümrüklü alandan çıkarken çevirirse o riski alacaksınız. Karar tamamen sizin. Ben eğer çevirip xray’e sokup memur görürse normalde olacak olanı yazdım.

  • Alopo94 kullanıcısına yanıt

    Almanya'da kaldiginiz yere kargo yaptirabilirsiniz hocam, fatura adresi olarak da illa Alman adresi istemiyor sanirim Turk adresi de verebilirsiniz.

  • 3 ay once ps5, gecen ayda 4080s, 5800x3d ve bir kac urun getirdim almanyadan en kolay yolu amazon.de den saticisi amazon olan urunleri alacaksin valizine kutusuyla koyup cikista taxfree formunu veya amazon faturasini damgalatip, turkiyeye gelince amazona mail atacaksin. Amazon full vergi iadesi veriyo(19%) saturn-mediamarkt gibi yerler 11% civari veriyor.
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Bir ihtimal tabi, ona dedigim bir sey yok hocam. Riskli oldugu asikar ama bu kadar insan bir suru elektronik esya getirip sorun yasamazken ben yasarsam o da benim basiretsizligim artik.
  • canozturk21 kullanıcısına yanıt
    Kargo suresi ne kadar olur kestiremiyorum 4 gun kalacagim gitmeden onceki gun siparis versem yetisir belki ama bir sorun olsa sikinti yasarim diye dusundum acikcasi.
  • ozan1910 O kullanıcısına yanıt
    Bu bilgiler cok iyi oldu hocam cok tesekkur ederim. Amazondan siparisi kaldigim otele gondersem 4 gun icerisinde gelir mi bilemiyorum. Bu durumu ogrenebilirsem otele gonderirim kargoyu ve sonrasinda da sizin dediginiz gibi yaparim.
  • Arkadaşlar iyi günler ben TR de yaşıyorum akrabam benim kartımla amazon.de den ekran kartı aldı getirecek onu nasıl tax free yapabiliriz

    Tam olarak neleri damgalatmalı ikamet pasaport çıktısı vs aşama aşama yazabilirmi biri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    Arkadaşlar iyi günler ben TR de yaşıyorum akrabam benim kartımla amazon.de den ekran kartı aldı getirecek onu nasıl tax free yapabiliriz

    Tam olarak neleri damgalatmalı ikamet pasaport çıktısı vs aşama aşama yazabilirmi biri

    Oturma izni varsa olmuyor diye biliyorum. Bende geçen hafta steamdeck aldım. Taxfree yaptırmadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.