Şimdi Ara

Almanya + Faşizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupadaki en faşist ülkedir aksini kimse iddia edemez sokakta bir almana kulak misafiri oldum geçen Türkler hakkında dedikodu yapıyordu işte şöylelerde böylelerde sorun çıkartıyorlarda
    1 yabancı suça karışsa onbinler aylarca eyleme çıkar dazlakları sokakta masum yabancıları avlarlar

    Şişirilen alman milli takımı başarısız oldu diye mesut özile yapılan çirkin ithamlar örnek fransada as takımda 8-9 siyahi futbolcu var 1 tanesini bile aşağılıyorlarmı ?
    Yeşiller partisi eski genel başkanı cem özdemirede ırkçılık yapmışlar okul zamanında ben milletvekili olacam diyince öğretmeni dahil herkes ona kahkaha atmış adam bugün muhalefet lideri böylede kapak oldular ama

    Böyle bir şey hangi ülkede görülmüş ?

    Fransa ingiltere abd kanada buralarda sanki yabancılar hiç suç işlemiyormu ? bu ülkelerdede insanlar sokağa çıkıyormu 1 yabancı suç işledi diye ?

    Tabi hitler gibi birini çıkarmış ülkede bunlara şaşırmamak lazım

    2.dünya savaşı sonrası abdden ayar yediler ruslar altlarına yattı halen akıllanmadılarmı ?

    sürekli dayak yiyipte akıllanmayan züppelere benziyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgilenenüye34 -- 15 Eylül 2018; 21:31:44 >







  • Almanlar'a laf atma kapasitesine sahip son milletiz ve bu millet içindeki son grup da donanım haber üyeleri .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irishman

    Almanlar'a laf atma kapasitesine sahip son milletiz ve bu millet içindeki son grup da donanım haber üyeleri .
    Almanların asosyal ırkçı tavırlarını bütün dünya eleştiriyor abd rusya fransa japonya sadece biz eleştirmiyoz

    Dünyada bir çok ülke almanyayı sevmez gizli bir düşmanlığı vardır heralde bunun acısını böyle çıkartıyorlar
  • Bilgilenenüye34 kullanıcısına yanıt
    peki tm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen sadece görmek istediğini görüyorsun. Almanya son derece liberal bir yönetim altında ve yabancı düşmanlığı artmışsa buna tepki olarak artmıştır. Almanya'daki muhalif bir grubun eylem ve fikirlerini sanki bütün Almanya'nın haleti ruhiyesi gibi görmek yanılgıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-815EBE64E

    Sen sadece görmek istediğini görüyorsun. Almanya son derece liberal bir yönetim altında ve yabancı düşmanlığı artmışsa buna tepki olarak artmıştır. Almanya'daki muhalif bir grubun eylem ve fikirlerini sanki bütün Almanya'nın haleti ruhiyesi gibi görmek yanılgıdır.
    Yönetimi yasaları liberal zaten sorun halkı azımsanmayacak kadar dazlak var oranları en az %25 30

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irkciligin anavatanindan bahsediyorsun olacak o kadar. 1945 ten so ra naziler buhar olmadi ya. Almanya halen fiili olarak ABD isgali altindadir, binlerce ABD Askeri üsleri ve binlerce ABD Askeri almanyada bulunmaktadir. Yani ABD hic güvenmiyor bu ülkeye ve isgal altinda tutuyor.

    Avrupada artik milliyetcilerin dönemi baslamistir. AB Parlamentosundada güclendilermi AB bambaska bir sekle bürünecektir.

    Japonyanin Almanyayi irkcilik yüzünden elestirme hakki pek yoktur. Adamlarin nüfusu cok yaslanmasina ragmen mülteci almamak icin ülkeye cok agir sartlar altinda calisip, cocuklara ve genclere agir yük bindiriyorlar.

    Neyse konu acacak kadar rahatsizsan gel ülkende yasa, orda seni dazlaklar degil ama baskalari kovalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 15 Eylül 2018; 23:20:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonuna kadar haklılar.Avrupada yeni bir Hitler görmemiz cok uzak degil bence avrupaya dolusan suriyeliler felan dahada arttiracak onlarin irkciliklarini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin Suriyelilere bakış açınız nasılsa Almanların bize bakış açısı da aynı. Ve maalesef çok haklılar. Orda yaşayan Türklerin büyük kısmı Suriyelilerden farksız.



    Fransızlar zenci oyunculara laf etmezler çünkü hiçbiri gidip kökeninin geldiği ülkenin lideriyle fotoğraf çekinmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha yakından takip ediyorum. Pegida yüz kişi ile yürüyor, sonra Almanya ve Alman'lar bu değil diye Pegida'ya karşı üçbin kişi yürüyor, ama pek haber olmuyor, veya Almanya'nın yerel haberi oluyor. Çünkü marjinal olanın uluslararası haber değeri var, diğeri "Dresden'de üniverisite öğrencileri yürümüş." Ki Dresden, eski Doğu Almanya'nın güneyinde yaşlı nüfuslu, Almanya'nın tutucu bir kasabası.

    Bizimkisi Erasmus programıyla Almanya'da bir yüksekolkula gitmişti, akademi değil. Bir öğretmen futbol maçından doğru laf atıyor… Bizimkinin de futbol umrunda değil, pek takılmıyor fakat bütün sınıf (diğer Alman'lar) mutlaka şikayet etmeliisin bunu ilk defa yapmıyor diye üsteleyince şikayet ediyor.

    İş burada başlıyor. Buradan farklı olarak her konuda, hayatın her alanında şikayet resmiyetle ciddiye alınıyor. Öğretmen ceza almış, resmi evrağı ve neticesinin bir kopyası bildirim için okul yönetimi tarafından İstanbul'a gönderiliyor. Sen Türkiye'nin en iyi üniversitesinde hocanı şikayet et de sana evine evrak göndrsiner, şikayetinizin neticesi şu olmuştur diye, yurtdışındaysan da yurtdışına göndersindler... Onun için benim karnım tok böyle haber koleksiyonlarına, İnsana kim, ne kadar, nerede değer veriyor bunlar haberlerden öğrenilmez.

    Oradaki göçmenleri de görüyorum. Buraya geldiklerinde trafikteki "saygı"larını da. Maalesef çoğu okumaya veya herhangi bir şeye meraksız kimseler. Polonyalı'lar, Bulgar'lar daha pek çok göçmenler kendilerini geliştirdi, kendisi değilse çocukları okuyor, bizimkiler daha eski olmalarına rağmen ekseriyeti eğitimleri en düşük olan göçmenler. Açıkçası burada nasıl araba kullandıklarını görünce Alman'ları anlıyorum da. Dürüst olalım, Alman'ların oradaki Türkler için söylediklerinden daha fazlasını, buraya geldiklerinde bizimkilerden duyuyorum. Alman'lar genllikle daha bile soğukkanlı davranıyorlar.

    * * *

    Hadi bunların hepsini bırakalım. Çok yerler gezdim. Siz nasıl davranıyorsanız, ne kadar insansanız o kadar da insanlık görürsünüz. Bir yerden sesler geliyorsa orada başka meseleler de olabilir. Belirli bir yaşam standartları var, bütün yolları akustik panel kaplıyorlar, ses için akşam 10'dan sonra hız limitini 30'a düşürmüşler bizimkiler de düğün konvoyu yapıyor... da-ra-da, di-ri-di. Sonra Alman'lar istemiyormuş bunları. Biz istiyoruz sanki. Sonra lafı yediklerinde "yurttaşımız"mış… Ben onlarla yuttaş falan değilim. Onlar başka insanlar bence.




  • Almanlara faşist deyip Cem Özdemir övmek
  • O kadar insanına kucak açmış ekmek vermiş hem ekmeğini ye hemde faşist de oldu canım o göçmenleri kovdukları gün ben görürüm.O uzaktan canım ülkem dedikleri yere bir temelli dönmek zorunda kalsınlar.Zaten avrupa bir noktadan sonra ya bura ya ülken diyecek o zaman nereyi seçeceklerini biliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koks34

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    ben sabah 6da gidipte para kazanıyom sizin gibi burada tembellik yapıp 7/24 elimde pc oturduğum yerden ermenilik yapmıyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rakanoth

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Nerde klavye başındaki ergen hayalindemi



    Ne kadar çok klavye delikanlısı doldu şurası anca ötün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerimcem'ler kolay yetişmiyor. Sonuna kadar arkandayız bilgilenen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.