Şimdi Ara

Almanya'ya İphone Göndermek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bir arkadaş Almanyadan gelecek yakın bir zamanda kendisi cihazı apple store'dan değiştirecek ama bunun ilgili gümrük şartları nelerdir bilmiyorum.
    Yurtdışına telefon göndermekte bir sakınca varmıdır?
    En uygun kargo şirketi hangisidir ve ücreti ne kadardır?
    Eğer aksi bir durum olursa telefon bana gerimi döner yoksa gümrüktemi kalır?

    Teşekkürler



  • Geçmez gümrükten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eminsiniz değilmi? Türkiyeden çıkarken türkiyenin gümrük kurallarımı geçerli oluyor yoksa gidecek olan Almanyanın gümrük kurallarımı geçerli oluyor?
  • Türkiyenin
  • arızalı cihazı burdan yollarken eğer elden yolllayacaksan sıkıntı yok çantasına koysun yurt dışına çıksın cihaz türkiyede psasaport kaydı yapıldı ıse o cihaz yurt dışında değiştiği zaman o cihazın yurt dışından değiştiğine dahil değişim evrağını alınız şu imei numaralı cihaz şu imei numaralı cıhazla değişmiştir diye arızalı olduğundan onarım yapılamıyacağından dolayı değişmiştir ve yerine şu imeli cihaz vrerilmiştir diye kağıt alınız ve o evrağı btk yollayın eski cihazı btk düşürüp yerine değişen cihazı geçirdiğini duydum btk danda bilgi alabilirsiniz 444 97 77 numaradan eğerki kargo yapıp yollayacaksanızda cihaz burda kullanılıyorsa ilgili tc kurumuna bu cihazın arızalı olduğunu ve yurt dışında değişim yapacağınızın bıldırın herhangi bire sıkıntı çıkacagını zannetmıyorum dönerken cıhaz nasıl olsa değişim raporuyla döneceği için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
  • Hocam teşekkür ederim cevabınız için öncelikle . Cihazı direk applea yollamayacağım , Almanya'da yaşayan bir arkadasım var ona göndereceğim o da Apple Store a götürecek gelecek ay kendi gelirken getirecek cihazı . Btk prosedürünü biliyorum. Benim sıkıntım Almanya'da ki arkadasıma yollarken Türkiye'nin veya Almanya'nın gümrüğünde sorun çıkarmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunu neydi hocam cihazın birde modeli ne 1429mu merek ettim
  • benim cihazımı ingiltere de degistirdiler simdi sadece Türkiye ye donunce telefonu tekrar kayıt ettirmek kalıyor.btk ugrastırıyormu yoksa sadece degisim belgesi ve dilekce gonderirsek hemen hallediyormu acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyturk58

    sorunu neydi hocam cihazın birde modeli ne 1429mu merek ettim

    Power tuşu çalışmıyor hocam ve batarya omru azaldi 1428 model



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freed0mm -- 15 Kasım 2013; 1:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur06

    Arkadaşlar merhaba. Bir arkadaş Almanyadan gelecek yakın bir zamanda kendisi cihazı apple store'dan değiştirecek ama bunun ilgili gümrük şartları nelerdir bilmiyorum.
    Yurtdışına telefon göndermekte bir sakınca varmıdır?
    En uygun kargo şirketi hangisidir ve ücreti ne kadardır?
    Eğer aksi bir durum olursa telefon bana gerimi döner yoksa gümrüktemi kalır?

    Teşekkürler

    Türkiye'den dışarı gönderirken hiç sorun olmaz. Ama arkadasınıza Almanya'da girişte sorun olmaması için ne yapmanız gerektiğini sorun.

    Türkiye'ye gelirken sorun olmasının nedeni, devletin vergi kaybına uğramamak icin gümrük işlemine tabi tutması. Aslında olan şey de sorun değil, gümrükleme icin ilave masraf çıkması.

    Gönderirken en uygunu muhtemelen PTT ile aps olur. Hem çok hızlı gider, hem takipli olur.

    Ayrıca forumda birisi Apple Amerika'ya cihaz gönderip, para iadesi almıştı sanki. Sizin Apple Store faturanız varsa belki dogrudan Apple Almanya'ya gönderip, değişen cihazı vereceğiniz Almanya adresine göndermelerini isteyebilirsiniz.

    Bence. Apple Turkiye destek hattı ile gorusun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 16 Kasım 2013; 9:51:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam sagolun cevaplarınız için.Arkadasin pek bilgisi yok Almanya gümrük mevzuatı hakkında o yüzden bir bilgi alamadım.Turkiye Apple Store müşteri hizmetleri daha oturmamış pek , bazı konularda bilgi veremiyorlar. Almanya Apple ile görüşün diyorlar. Cihazın faturası olmaması da büyük sıkıntı tatbiki , ispatlamam zor olur cihazın benim oldugunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur06

    Hocam sagolun cevaplarınız için.Arkadasin pek bilgisi yok Almanya gümrük mevzuatı hakkında o yüzden bir bilgi alamadım.Turkiye Apple Store müşteri hizmetleri daha oturmamış pek , bazı konularda bilgi veremiyorlar. Almanya Apple ile görüşün diyorlar. Cihazın faturası olmaması da büyük sıkıntı tatbiki , ispatlamam zor olur cihazın benim oldugunu

    Almanya gümrük mevzuatı hakkında DHL veya TNT'yi arayıp bilgi alabilirsiniz. Durumu anlatın ve arkadaşıma göndereceğim, ne yapmam gerekir, Türkiye'de olduğu gibi takılma ihtimali var mıdır diye sorun, bilgi verirler.

    Eğer faturası yoksa ama garanti kapsamındaysa, o zaman en iyisi arkadaşınıza göndermeni ve onun elden Apple Store'a gitmesi olur. Nasılsa onlar Iphone'un ilk ne zaman kullanıldığını ve garantisinin ne kadar kaldığını görebilirler.

    Türkiye'de diğer tüketici ürünlerinde de normalde fatura istenmez. Mesela laptop gibi cihazlarsa eğer cihazın fabrika çıkışına göre garanti bitmiş gözüküyorsa o zaman fatura isterler. Bir de aynı markanın birden fazla distribütörünün olması ve cihazı onlar mı ithal etmiş diye kontrol etmek isteyenler garanti belgesi isteyebilir. Gerçi bunun önüne geçmek için seri no ile de takip yapabilirler.




  • Hafta için arayım bir DHL ve TNT'yi hocam.. Garantimin bitmesine daha 4 ay civarı bir süre var ama ben faturayı onun için endişe etmiyorum , apple faturasız'da değişim yapabiliyor onu biliyorum, sıkıntı; olurda gümrükte felan takılırsa cihaz geri benim almam için fatura isteyebilirler bu problem yaratabilir.
    Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için signore hocam , 1-2 hafta daha almanyaya gidecek bir tanıdık arıyorum , eğer bulamazsam son çare olarak kargo ile yollayacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur06
    sıkıntı; olurda gümrükte felan takılırsa cihaz geri benim almam için fatura isteyebilirler bu problem yaratabilir.

    Rica ederim. Son bilgi olarak şunu söyleyeyim, Türkiye gümrüğünde takılma ihtimali hemen hemen hiç yok. Sadece Türkiye'den yurtdışına onarım endüstriyel makineler giderken özel prosedürler var, giden makine ile gelen makinenin aynı olduğunu tespit etmek için kontroller yapılıyor.

    Sizde böyle bir ihtimal yok, ama öyle bir durum olsa bile, gönderi yaptığınız DHL gibi kurye firmasının sizden faturası sorma ihtimali de yok. Onlar için taşınan şeyin bir kalem ya da telefon olması farketmez. Sadece bir eşyadır ve gönderi yapan siz olacağınız için, bir terslik durumunda o eşyayı gönderen kişiye geti getirirler. Dolayısıyla önemli olan cihazın faturası değil, gönderi yaparken size verecekleri konşimento (taşıma belgesi) kopyası.

    Şöyle düşünebilirsiniz. Bir cihazı servise bıraktığınızda, o cihazı teslim almak için fatura ve fatura sahibinin gelmesini istemezler; cihazı servise teslim ederken verilen kağıdı isterler. Aynı bunun gibi.




  • Bu konuyu hortlatasım geldi :)
    Öncelikle amazondan bir telefon almıştım teyzem ile geldi cihaz ülkemize , daha sonra bu cihazın ikinci el olduğunu farkedip geri iade aldım , geldik en endişelendiren yerine
    telefonu almanyaya kargolamak :( Baya bi endişelendirdiler beni ptt dekiler , ama neyse ki sağlıcakla gitti :) 18 tl gibi bir ücret ödedim oda 394 gram olmasından dolayı (Telefonun başına herhangi bir şey gelmesin diye balonlu poşete sardım (kutusunu) üstüne bir küçük bir büyük kargo poşeti geçirdim ) kaldık işin kader kısmına :/ Şanssız biri olmama rağmen gümrüğe dahi uğramadan adamın eline ulaşmış :) Bana kalırsa almanyadaki gümrük mevzusu hikaye rahatça gönderebiliyorsunuz :) Para iadesini de aldım
    Neyse sadede gelmek gerekirse rahat bir şekilde gönderebilirsiniz telefonunuzu ama kutulu bir şekilde ve güvenlik önlemleri alınmış bir şekilde gönderin başına birşey gelirse ptt sorumluluk almıyor . Ek olarak ben tahadütlü posta ile gönderdim kargo fiyatları baya bi uçuk Umarım kimsenin başına böyle bir şey gelmez . Çok atraksiyon dolu bir macera oluyor benden söylemesi :D Benden bukadar hepinize iyi forumlar ...  Almanya'ya İphone Göndermek..
     Almanya'ya İphone Göndermek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaaCS -- 19 Ağustos 2016; 20:39:39 >




  • Konuyu hortlatıyorum. Önümüzdeki hafta ben de aynı şekilde Qatar'a telefon göndermeyi planlıyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar güncelleyebilirse çok sevinirim. En son mesaj 2016'da gelmiş o zamandan beri değişen bir şeyler var mıdır?


    @MustafaaCS @Freed0mm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.