Şimdi Ara

Almanya'ya okumaya gidiyorum soruları alayım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
173
Cevap
10
Favori
11.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba hocam ben 12.sınıfa geçtim amacım almanyada bilgisayar mühemdisliği okumak. Herşeyini araştırdım fakat hangi şehirde okuyacağıma karar veremedim benim için eğlenceli , ucuz şehir lazım ordaki okulda iyi olsun ama ne önerirsiniz sosyal hayatı olsun ve ucuz olsun.

    Diploma notum 83 civarı gelicek bu yeterlimidir ? Ve danışmanlık şirketi kullanmamı önerirmisiniz ? Ve benim almancam 0 bu sene biraz temel oturtmayı düşünüyorum
  • livesgeckos L kullanıcısına yanıt
    Bunun için en iyi cevabı girmek istediğin üniversite verecektir bence ama teknik olarak girebilirsin. Cağaloğlundan aldığın C1 de geçerli bir diploma sayıldığından kullanabilirsin. Çeşitli Almanya eğitim danışmanlıkları var bence kesin olarak böyle bir şey düşünüyorsan onlardan birine danışmalısın.
  • Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    Almanya'daki bütün üniversiteler istisnasız ileri düzeyde almanca bilgisi aradığı için öncelikle alman işini halletmeye bak. Belki de orada bir dil okuluna gidebilirsin üniversiteye başlamadan önce. Şehir olarak da çok ucuz olmasa da Berlin'i önerebilirim. Almanya'nın en hareketli şehirlerinden birisidir.
  • Yanlış bilgi olmasın. Almanya'da rğitime başlayabilmeniz için yeterli olan üç sınav var.

    TestDaF(Test Deutsch als Fremdsprache).
    4 bölüm vardır. Maksimum Puan 20 dir. Eğitime hak kazanabilmeniz için en az 16 puan gereklidir her bölümün en az 4 puan olması şartı ile. Yani iki bölimden 3 iki bölümden 5 alırsanız geçmiş sayılmıyorsunuz.

    DSH(Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang)
    aynı testdaf gibidir artı grammatik bölümü vardır. testdafdan farklı olarak sorular multiple-choice şeklinde değil. Klasik olarak hazırlanmıştır. Sonuç yüz üzerinden hesaplanır. En az 67 puan gereklidir geçmek için ve gerçekten çok zordur.

    Son olarak bu sene Almanyanın ösym si olarak sayabileceğiniz Rahmenordnung tarafından yeni bir sınav tüm üniler tarafından tanınmaya başlandı.
    Telc C1 Hochschule
    Bu sınavda testdaf felsefesiyle hazırlanmıştır ufak değişikler haricinde.
    Tam emin olmamakla birlikte aklımda kaldığı kadarıyla 260 puan üzerinden 128 puan almak gerekiyor geçmek için.

    Bu üçünüde denemiş biri olarak Testdaf en kolayıdr diyebilirim. Fakat geçmek için gerçekten çok düzenli çalışma gereklidr. Sınavda sorulan sorular Almancanın en ağur şekliyle sorulur. Bir karşılaştırma olmadı açısından, abartmak demek yerine mübalağa etmek kelimesini kullanırlar ki bu bir sene almanca öğrenmiş bir insanın yapması için üst düzey bir seviyedir. Sonuç olarak çok çalışmayla geçilemeyecek sınavlar değiller.

    Ama dediğim gibi bu sınavlardan başka hiçbir sınav tanınmıyor alman üniversitelerince, İşe niyeti olan arkadaşların herhangi bir aksilik yaşamaması açısından yazıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaplaceDemon

    Yabancı öğrenci kontenjanı aynen ygs-lys ile alıyor ama tam prosedürü bilmiyorum. Sanırım burada okumak istediğin bir bölüme yerleşip orada başvurman galan gerekiyor.

    Ancak ne yazık ki 5-6 ayda c1 civarı bir almancaya ulaşamazsın. Alman dil diploması alırken en kötü ihtimalle sözlü sınavdan kalırsın çünkü dediğim gibi 5-6 ayda c1 seviyesinde almanca kağıt üstünde olsa bile konuşamazsın. Hoş bazıları parayı basarsan alabileceğini söylüyor
    herr hausen die beine.

    Neyse neyse tebrik ederim. Ben de avusturya lisesinde okuyorum. Hedef ETH Zürih. Daha çok para lazım. Senelik 25000 franklardan sözediliyor. Umarım başarılı olursun.




  • Boğaziçinde okuyorum erasmusu orda yapsam sonra eğitimi orda tamamlama ihtimalim var mı
  • Hocam bende seneye munihe lmu hukuka erasmusla gitmeyi düşünüyorum.Okul hibe olarak aylık 400 euro olacak şekilde 10 aylık ücreti toptan veriyor.Parayı çok harcayan birisi değilim, temel ihtiyaçlarımı giderecek şekilde kullanırım, erasmusa gezmeye tozmaya bara puba değilde hakikaten dil öğrenmeye ve üniversite tahsilimi orada devam ettirmek için gitmek istiyorum.
    1-Aylık 400 avro ile münihte geçinebilirmiyim?Ve ya bu para yetmeyecekse ek iş imkanları nelerdir, erasmus öğrencisi için
    2-Erasmustan bittiği halde lmu'da hukuk tahsilimi devam ettirebilir miyim?
    3-Almancaya yeni çalışmaya başladım.Seviyem başlangıö düzeyinde seneye ekime kadar toparlayabilir miyim?Önerilerin neler?
    4-Almanya'da eğitimime devam etmek buradaki hukuk tahsili mi bırakmaya değer mi?Lmu için ankara hukuku bırakacağımı düşünüyorum açıkçası
    5-Munih te para olmadan geçinemezsin diyorsan şu universitelerin hukuk bölümünde de erasmus yapma imkanım var hangilerini önerirsin.Almanyaya okul 400 avro olacak şekilde veriyor tüm şehirler için..Ayrıca eğitiminin de iyi olması önemli devam etmeyi düşündüğüm için.
    University of Koeln

    Universitat Bremen

    Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen *Hedefim

    Universitat Saarland

    Universitat Augsburg

    Georg-August-Universitat Göttingen

    Universitat Mannheim

    Passau University

    Eberhard Karls Universitat Tübingen

    Universitat Regensburg
    6-Erasmustan sonra almanya da eğitime devam edersem basıl geçinebilirim?




  • 400 euro ile münihte geçinmeniz imkansıza yakın. genel olarak yurt + zorunlu sağlık sigortasının toplamı bile neredeyse 400 euro yapıyor. SGK yı saydırırsanız bile ortalama 300 yurda gidicek (ki bu da çok iyimser düşünceyle münihte uygun bi yurt bulmayı başarabilirseniz). Erasmus öğrencilerine yurt konusunda ayrıcalık yapılıyor mu veya iş durumları nasıl bilmiyorum.
  • İlk olarak Münihte 400 euro ile geçinmen imkansız. Buraya nasıl ve nerede kalacak yer aranmasını bilmeden geleceğini ve yanında kalacak bir akraban olmadığını düşünerek konuşursak,

    1)Münih'e sömestrın başladığı dönemde (Eylül-Ekim gibi) gelsen bile bulacağın en ucuz yer tahminen aylık 500 euro olacaktır. Eğer aramak için geç kalmışsan ( ki ben haziran ayı sonlarında aramaya başladım ve gerçekten zor bir şekilde 506 euro kirası olan bir yer bulabildim) 1000 euroluk yurt odaları bile dolmuş oluyor. Bunun yanı sıra tuttuğun oda büyük ihtimalle boş olacağı için gerekli ev eşyaları için de harcama yapman lazım. Zorunlu ev malzemeleri kişiye göre değişiyor ve 75 ile 150 oluyor genelde ( Aradaki fiyat farkının sebebi ise bazı insanların mikro dalga fırın gibi acil olmayan şeyleri de aradan çıkarması ve ucuz ürünü nerede bulacağını bilmemesi). Euronun şuanki kuru itibariyle burada Türkiye'den ucuz olan tek şey bira. O yüzden evden saç kurutma makinesi, traş makinesi gibi şeylerin de getirmen gerekiyor aksi takdirde onlara da 30-40 euro bayılman gerekir. Ayrıca bunun de genelde kiranın 2 katı olan bir depozitosu vardır onu da hesaba katmak lazım.

    Özetle;

    Münihte devlet yurdu çıkmadığı sürece ( bu yurtlar senenin başında küçük bir ihtimalle kura ile çıkabilir ama genelde 2-3 sömestr bekleme süresi sonrasında çıkar, kiraları 250'den 350'ye kadar olabilir ) tahmini ödeyeceğin kira 550 euro. Ev harcamaları için de 100 harcadığını ve depozito olarak da 1100 euro verdiğini düşünsek Almanyaya adımını attığın hafta 1750 euro çıkıyor elinden. Ayrıca bunun aylık gıda alışverişi ve kişisel harcamalar da olacaktır. Son olarak unutmadan toplu taşımayı kullanmak için de dönemlik bilet satın alman gerekiyor ve bunun ücreti de 190 euro. Göze çok gözüküyor ama toplu taşımayı kullanabilmenin en ucuz yolu bu. Hatta burada toplu taşımadan sorumlu şirket öğrencilerden kar edemediği için bu bileti bile kaldırmak istiyor.

    Prosedürü tam olarak bilmiyorum ama erasmus öğrencilerine kalacak yer ayarlanıyorsa tabii ki bu konu hakkında endişelenmene gerek yok ama yine de bilgi olarak forumda dursun. Burada yazdıklarım tamamen benim başımdan geçenlerdir.

    İş imkanları olarak birçok imkan var ama sorun bunları bulabilmek ve zaman ayırabilmek. Burada çalışabilmek için öncelikle oturma izni alman gerek ( bu olay başlı başına anlatılacak karışık bir olay onu sonra anlatırım ). Oturma izni aldıktan sonra devlet sana part-time çalışma hakkı sunuyor. Bu bir benzinlikçide pompacı olmaktan üniversitenin kütüphanesinde saat 12'ye kadar oturmaya kadar değişebilir. Bildiğim kadarıyla bir arkadaşım şuan üniversite için başka bölümlerin derslerini kamera ile kayda alarak para kazanıyor. Buradaki minimum ücret ise saatte 9-10 euro civarı. Yani haftada 10 saat işe giderek ayda 400 euro ( Türkiyedeki asgari maaş) kazanman mümkün. Benim çalışmama sebebim ise ders programımın çok dağınık olması ve alışma sürecini tam olarak atlatamamam. Uygun bir iş bulursam ben de çalışmayı düşünüyorum.

    2) Erasmus konusunda bir şey diyemeyeceğim ama buradaki üniversitelerde Türkiyeden gelen bir çok öğrenci var. Facebook gibi sosyal medya ortamlarından bu insanlara ulaşabilirsen onlar daha çok bilgiye sahip olabilir.

    3) Almanca gerçekten çok garip bir dil. Eğer benim gibi dil yeteneği olmayan biriysen 2-3 sene bile akıcı bir almanca konuşmaya yetmiyor. Ayrıca garip bir şekilde Almanya'nın her köşesinde farklı bir şive kullanılıyor ve arada sırada hiç duymadığın kelimeler kullanabiliyorlar. O yüzden evet, eğer dil yeteneğin varsa ve gerçekten bu işin üzerine düşüp güzel bir eğitim alırsan bir senede kendini günlük hayata hazırlamış olursun ve bir Alman otobüste ya da markette selam verdiğinde tutulup kalmazsın. Ama konuşulan şiveye alışman için belirli bir alışma süreci gerekecektir. Verebileceğim öneri ise bol bol pratik yapman ve ağzının ve kulağının almancaya alışmasını sağlaman olur.

    4) Öncelikle bu konu hakkında tavsiye verebileceğimi düşünmüyorum çünkü ne senin durumunu biliyorum (aile, ekonomik durum, zaman vb.) ne de böyle önemli konuda tavsiye verecek kadar tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Evet LMU çok eski ve kaliteli bir üniversite ve bildiğim kadarıyla da hukuk konusunda kabul edildik bir yer. Ama dediğim gibi koşulları bilmediğim için bir şey diyemem sonuçta buraya gelip hiç mutlu da olamayabilirsin.

    5) Diğer üniversiteler hakkında bir şey diyemeyeceğim. Daha doğrusu bulundukları şehirler hakkında bir şey diyemeyeceğim çünkü Almanya içerisinde üniversiteler arasında kalite anlamında çok bir ayrım yapmıyorlar. Burada dikkat etmen gereken nokta ise eğer ileride Almanya dışında bir yerde çalışmak istiyorsan bu üniversitelerin Almanya içerisindeki durumuna değil de Avrupa içerisindeki durumuna bakman. Buna örnek olarak da şöyle bir örnek verebilirim. Mesela benim Münik teknik üniversitesini Berlin veya Karlsruhe'ye tercih etmemin sebebi, Münih'in makine mühendisliği açısından Almanya dışarısında daha çok kabul görmesiydi. Bu konu hakkında da hukuk alanında iyi yerlere gelmiş insanlarla konuşabilirsin. Sektör içerisindeki insanlar genelde o alanda en iyi eğitim veren yerleri de bilirler.

    6) Bana kalırsa erasmus sırasında ve erasmusdan sonra da aile desteğine ihtiyacın var. Eğer aile seçeneğini listeden çıkarmamız gerekiyorsa güzel bir yerden burs bulacak kadar şanslı olman ve bunun yanında çalışabileceğin bir iş bulman gerekiyor. Tabii yukarıda yazdığım fiyatların Münih içi olduğunu unutmamak lazım. Almanyanın en pahalı şehri Münih. Daha küçük şehirlerde harcamalarını yarıya kadar çekebilirsin ama yine de 400 euronun tek başına yeterli olacağını düşünmüyorum.




  • Hocam teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Kyk nın kesilnediğini öğrendim erasmus süresince.Ailede biraz destek çıksa 600-650 euro aylık oluyor aslında.Kafam bi de şuna takıldı:hochdeutsch konuşulan yerlere daha kolay mı adapte olabilirim hochdeutsch konuşulduğu şehirler bölgeler nereleri?Onun dışında yukarıdaki şehirlerle ilgili bilgi verebilirseniz memnun olurum.
  • Yurtdışında eğitim alan kişinin aldığı kredi miktarı eğitim aldığı ülkeye göre değişiyor. Mesela bu Almanya için 720 lira kadar olması lazım. Bu da 200 euro eder aşağı yukarı. Ama erasmus öğrencileri için de bu şekilde mi uygulanıyor emin değilim bu konuyu araştır istersen biraz. Onun dışında almancayı kitap, internet veya bir kurs aracılığıyla öğreneceksen haliyle sana hochdeutsch öğreteceklerdir. Bu nedenle hochdeutsch konuşulan bir yere alışmanız daha kolay olacaktır. Ama bu konuyu o kadar da büyütmemek lazım. Konuşulan diğer varyasyonları anlamayacaksınız diye bir şey yok. Başlarda karşınızdaki kişinin dediklerini bir iki kere tekrar etmesi gerekebilir ama zamanla alışırsınız zaten. Onun dışında henüz Almanya'yı gezme fırsatım olmadı. Önümüzdeki 3 sene içerisinde Türkiye'ye dönmediğim tatillerde tren ile gezmeyi planlıyorum. O yüzden şehirler hakkında çok bilgi veremeyeceğim
  • Bende almanya istiyorum büyük ihtimalle ev sorunum olmayacak anneannemlerde kalıcam ama merak ettiğim konu senin lise ortalaman kaç?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirilenismet1

    Bende almanya istiyorum büyük ihtimalle ev sorunum olmayacak anneannemlerde kalıcam ama merak ettiğim konu senin lise ortalaman kaç?

    Lise ortalaması ile gitmedim ama yanlış hatırlamıyorsam 90-95 arasında olmalı
  • Almanya'da ingilizce lisans mevcut mudur?Mevcutsa bu bölümlere hangi kriterlere göre alıyorlar?Hiçbir kesin bilgi bulamadım.
  • Arkadaslar merhaba.Lise ortalamam 80 Ygs den buyuk ihtimalle 30k gelecek.Burada eczacılık yazıp Almanya`da okumak istiyorum.Almancam cok cok az ingilizcem ileri seviye.Lise ortalamam düşük oldugu icin kabul görme ihtimalim nedir?Okumak için illa almanca belgeleri almak sart mı ingilizce eğitim veren okullar yok mu?
  • armadillo dalagı kullanıcısına yanıt
    İngilizce lisanslar son zamanlarda oldukca arttı diye biliyorum ama kabul şartları hakkında bi bilgi veremem ne yazık ki üniversite ile iletisime gecmelisin
  • LaplaceDemon kullanıcısına yanıt
    Kardeşim mrb. Ben şuan Ygs Lys'ye hazırlanıyorum. Byrada istediğim olmazsa bende yurtdışı düşünüyorum. pm atıyım 1 dk "D
  • Volkoff_007 kullanıcısına yanıt
    İngilizce olan bir çok bölüm var İngilizce okunan bölümler için Almanca sıkıntısı yok.

    Ben de sorularınızı cevaplamak için bilmediğim şeyleri araştırırken birazdan linkini vereceğim ekşi yazarına rastladım. Oldukça geniş çaplı bir yazı yazmış. Kendisine ulaşmaya çalıştım ancak elimden pek bir şey gelmedi ama sanırım linki paylaşmamdan rahatsız olmayacaktır

    https://eksisozluk.com/almanyada-universite-okuma-kilavuzu--5167247

    https://eksisozluk.com/almanyada-okuma-calisma-yasama-kilavuzu--4343609

    Bu yazılardan sorularınıza cevaplar bulabileceğinizi düşünüyorum




  • LaplaceDemon kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim.Aslında Almanca okumak daha faydalı olur diye düşünüyorum.İnanın linkteki yazı her ne kadar çoğu soruma cevap verdiyse de hala milyon tane sorum var diyebilirim.Linkteki yazıda da belirtildiği gibi mecburen danışmanlık kullanacağım gibi duruyor.Çünkü başvuru yapmak vize almak işleri icin çok ugrasmak,kosusturmak gerekiyor.Üstelik evrakların almancaya çevrilme zorunluluğu da olduğu için şu saatten sonra harıl haril danışmanlık bakacağım.Şimdi anlamadığım ufak bir önemli olay var.Diyelim ki danışmanlığı kullandım ve hiç almanca bilmeden 0 bir şekilde kursa başladım.Ve eğitimim 1 sene yerine 1.5 sene sürdü.Bundan sonra universite eğitimime kış döneminde baslayabilir miyim?Okula kayıt icin 2 dönem olduğu yazıyor hangisine katılmak gerktigini anlayamadım
  • Volkoff_007 kullanıcısına yanıt
    Okula kış döneminde başlanıyor. Yaz döneminde başlanabilir diyenleri duydum ama hiç öyle birine rastlamadım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.