Şimdi Ara

Almanya Ziyaret Vizesi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Almanya'daki akrabam belediyeden onaylı Verpflichtungserklärung adlı belgeyi tarafıma gönderdi, daha önce yurt dışına çıkmadım şu anda belgelerimi hazırlıyorum idata randevum ise 11 Ocak tarihinde. Danışmak istediğim nokta ise uçak bileti mevzusu. Aradığımda bilet almanıza gerek yok rezervasyon yeterli dediler fakat pegasus ve thy sadece ücretli rezervasyon yapıyorlar 1-2 haftalık ayrıca pegasus bununla ilgili bir bilgilendirme maili de göndermiyormuş malesef oradan alsam dosyaya nasıl ekleyebilirim bu 1. sorum diğer sorum ise bazı yorumlarda "vizeye başvururken uçak rezervasyonu olsa da inceleme sürecinde rezervasyon süresi dolmuş olanların sırf bu sebepten vizesinin reddedildiğini duydum" şeklinde bir ibare gördüm ve bu kafamı karıştırdı. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çok memnun olurum.




  • Uçak rezervasyonu şubelerden yap. Ufak ücret karşılığı yaparlar. Almanya çok zor vize veren bir ülke vizeyi alma garantin hiçbir zaman yok özellikle ilk defa yurt dışına çıkacaksan alamayacağını da hesaba kat. Rezarvasyon uçak bileti almayıp vize alanda gördüm herşeyi dosyası tastamam olup alamayanda gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oMeR24 kullanıcısına yanıt

    Evet ben de alamama ihtimalimin daha yüksek olduğunu düşünüyorum gelirim ve param var fakat sigortalı işim yok o yüzden direk bilet almak istemiyorum ama alabileceğim bir şubede yaşadığım yerde bulmak zor bakalım nasıl çıkacağız bu işin içinden. Teşekkürler hocam.

  • Pegasus ve Thy'de ücretli rezervasyon var. Pegasus'ta 10 gün geçerli rezervasyon yapmak için 80-100 TL civarı bir ücret ödersiniz. Yaptıktan sonra PNR numarasını kaydedin. Bilet işlemlerim bölümünden pnr no ve soyadınızı yazdıktan sonra açılan sayfanın çıktısını alın. O çıktıyı dosyaya ekleyeceksiniz. Fiyat sabitlenen son tarih yazar.


    "vizeye başvururken uçak rezervasyonu olsa da inceleme sürecinde rezervasyon süresi dolmuş olanların sırf bu sebepten vizesinin reddedildiğini duydum"

    Böyle bir şey yok. Rezervasyonlar tamamen prosedür gereği isteniyor. Son dönemlerde inceleme 30 güne kadar sürüyor ve havayolu firmaları o kadar uzun süreli rezervasyon yapmıyorlar. Duyduğunuz gibi bir şey olsa hiç kimse vize alamaz. Önemli olan belgeleri teslim ettiğiniz gün rezervasyonun süresinin dolmaması.

    O yüzden uçak rezervasyonunu başvuru sabahı ya da 1 gün önce yaptırın.


    Hangi vize türüne başvuruyorsunuz bilmiyorum ama Sgk veya Bağkur'da ispatlanan işiniz yoksa reddedilme ihtimali çok yüksek.


    Akraba daveti de reddedilme ihtimalini arttıran bir başka sebep. insanlarda akraba davetiyesiyle daha kolay vize alınabileceğine dair bir yanılgı var. Gerçekte durum tam tersi. Konsolosluklar başvuru sahibinin burada akrabası var gelip geri dönmeyecek diye düşünüyorlar. Hele ki başvuru sebebi olarak akrabamı ziyaret edeceğim derseniz direkt yalan beyan olarak görüyorlar. Sırf birinci dereceden aile üyesi olmayan amcanızı, halanızı vs görmek için o kadar masraf yapıp Almanya'ya gideceğinize inanmıyorlar. Turistik olarak geliyor ama akraba ziyareti demiş. Hem yalan söylüyor hem de yanlış vizeye başvurmuş düşüncesiyle reddediyorlar.


    Kesinlikle reddedilir demiyorum ama siz reddedilme ihtimalinin yüksek olduğunu bilerek başvurun Sonra hayalkırıklığına uğramayın. Umarım sorunsuz şekilde alırsınız.





  • merhaba pegasusta bilet alindiktan sonra 24 saat icindeki iptallerde kesintisiz iade var, ucus ararken yaninda 24 isareti var zaten

    Ben vize islemim icin bileti aldim mail geldi bilet bilgisi sonrasinda hemen iptal ettim ucret hic cekilmedi bile kartimdan

    rezervasyonu iptal etmenizde vize basvuru surecini etkilemiyor zaten elinizde bir bilet rezervasyonu ciktisi olmasi yeterli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucky_38 -- 29 Aralık 2023; 13:4:47 >
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Öncelikle detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum dediğiniz şekilde rezervasyon ile yapacağım diğer belgelerle birlikte eksiksiz teslim edip bekleyeceğim. İspatlanan bir işim olmadığı için red ihtimalini yüksek görüyorum ben de ve otomobil hariç bir mal varlığı da yok malum ama masraflarımı akrabanın karşılayacağı onaylı bir belge ihtimali arttırabilir 1-2 ay buralardan uzaklaşabiliriz diye düşünmüştüm bakalım ne olacak :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.