Şimdi Ara

Almanyada Öldürülen Tuğçe İçin İmza Kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OLAY NASIL GELİŞTİ?

    Tuğçe Albayrak ve arkadaşları 15 Kasım Cumartesi günü, Offenbach'da bir restorandayken alt kattaki tuvaletten iki genç kızın yardım çığlıklarını duydu. Tuğçe Albayrak aşağıya indiğinde üç gencin, iki Alman kızı taciz ettiğini gördü. Araya girerek genç kızları kurtardı. Restorandaki diğer kişilerin de yardımıyla saldırganlar dışarı çıkartıldı. Yemeklerini bitirip restorandan çıkan Albayrak ve arkadaşlarına, aynı gençler hakaretler yağdırarak saldırdılar. Sırp kökenli gençlerden Sanel J. önce Tuğçe'nin yanındaki arkadaşına tokat attı, daha sonra Tuğçe'yi yumrukladı. Aldığı darbenin etkisiyle yere düşen Tuğçe olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Olay Alman basınında da büyük yankı uyandırdı.

    Beyin kanaması geçiren genç kızın 26 Kasım'da beyin ölümünün gerçekleşti. Ailesinin isteği üzerine cuma günü yaşam destek ünitesinden çıkarılan Tuğçe Albayrak'ın organları bağışlandı.

    Tuğçe Albayrak'ın ölümüne neden olan Sırp kökenli genç ise tutuklandı. Albayrak ve arkadaşlarının yardım ettiği iki Alman ise kayıp. Polis tanık olarak dinlemek üzere iki genç kızı aradığını açıkladı.

    Kaynak:http://www.aljazeera.com.tr/haber/almanya-tugce-icin-yasta

    Federal Liyakat Nişanı verilmesi için change.org internet sitesi üzerinde Cumhurbaşkanlığı'na iletilmek üzere hazırlanan dilekçeye buradan imza atabilirsiniz:

    https://www.change.org/p/joachim-gauck-verleihen-sie-tugce-das-bundesverdienstkreuz-f%C3%BCr-ihre-zivilcourage







  • Imzami attim tesekkurler konu icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay ırkçı Almanlara da büyük bir ders olabilir, bakın ırk ayrımı farketmez insan olmak başta geliyor. Ülkemizde ise saçma sapan işler devam ediyor zaman zaman ara verse de.

    Birçok Alman da imza attı bu dilekçeye. Tam tersi de olabilirdi Alman da Türkü kurtarıp daha sonra öldürülebilirdi, anlatmak istediğim terorizmin ve ırkçılığın ne kadar iğrenç birşey olduğu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revenge® -- 1 Aralık 2014; 16:48:28 >
  • imza atacagim mobildeyim up olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attım imzamı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzaladım up
  • Yukarı...
  • Hep merak etmisimdir bizim ulkemizde kurtler degisik gozle goruluyor ya almanydada bizi almanlar ayni sekil mi goruyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imzaladim

    Demek ki Almanyanin icine sadece Türkler ermiyormuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.