Şimdi Ara

Almera yardım..marş-motor arızası?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
6.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar imzadaki arabam 60 bin km. de..52 bin.de aldım hiç bi sorun cıkarmamıştı ama son zamanlar bazen ilk öalışırken sıkıntı yaratıyor..
    ilk seferinde pek önemsemedim 1 hafta ara ile sorun ara ara tekrar ediyo...bugün yine sorun oluştu (3'üncü kez ) panik oldum biraz...
    Sorun şu: Kontak anahtarını ilk cevirdiğimde tık ediyo marş basmıyo (akü bitmiş gibi), sonra ikinci kez çevirdiğimde marş basıyo ama motor çalışmıyo...bazen 7-8 defa (bazen 10 -15 ) bazen de 3-4 defa ..deniyorum marş basıyo ama motor çalışmıyo..sonra kontağı kapatıp tekrar acıyorum hiçbirşey yokmuş gibi calışıveriyo (hiç marş motoru zorlanmadan!).?
    İlk kez oldugunda bu sorun ,çalışmadıgında arabayı yokuş aşağı vurdurdum(yapmamam gerekiyomuş) ama yine çalışmadı!..
    Bu arada kontak anahtarını acık bıraktığımda kaputu acıp dinlediğimde hafif ve sürekli bi ses (uzun biib diye) geliyo tam olarak nerden geldiğini anlayamadım ama sanırım arka (silgeçlerin alt kısmı) taraftan geliyo...
    Acaba bi yerlerde temassızlık mı var ?
    Bu arada arabam lpg.li ama ilk çalıştıgında benzinle çalışıyo..benzin.le ilgili bi şey gibi geliyo cünkü marş motoru çalışırken benzin pompalayamıyo gibi...2 ay önce benzin deposuna benzin alırken bu yakıt boruları ve moturu temizleyen bir karışım mı ne var ondan karıştırmıştık, ondan olabilir mi acaba tıkanma faln veya pislikler meme.leri mi tıkadı ki?
    Cok uzattım sanırım, fikri olan arkdaşların görüşlerini almak isterim..servise gitmek istemiyorum.cünkü güvenmiyorum..ama en son care sorun devam ederse gidicez napalım;( Tşekkür ederim..







  • aracı vurdurmak hiç iyi olmamış. kesinlikle tavsiye etmiyorum. triger kayışlı olsa atlama bile yapar. timingi bozmadan tut, biraz uçarsak zincire bile zarar verilebilir.
    servisin birinde consulta bağlat ve yakıt pompası basıncını ölçtür. araç marş basıyor ve çalışmıyorsa iki seçenek vardır. 1) ateşleme sistemi düzgün çalışmıyordur. Bujiler ömrünü tamamlamıştır veya kablolarda temassızlıkda olabilir. dahada devam edersek ateşleme bobini çuvallıyordur. 2)yakıt pompasında problem vardır. benzin filtren tıkanmış olabilir. veya yakıt pompasının basıncı düşmüştür. ben olsam yakıt pompası basıncını ölçtürürüm.

    seninkine benzer bir arızada benim bir arkadaşımda yaşadık. motor soğukken 10dakika marş basıyordu araba zar zor çalışıyordu. krank ve marş motoru sorunsuz dönüyordu. ama sıcakken stop ettiğinde tek seferde marş alıyordu. kafayı yemiştik tabiri caizse. meğer bobinle buji arasındaki kablolar içten kırılmış. aracı servise götürünce consult hata vermiyor çünkü sıcaktan kablo genleşip sorunsuz çalışıyormuş. bulana kadar göbeğimiz çatlamıştı. kabloları değiştirdik sorun çözülmüştü.

    tarif ettiğin yerde almerada ne var bilmiyorum ama primerada birşey yok ses çıkartacak. ıslık benzeri bir ses çıkıyorsa fren vakum hattı var oraya en yakın o delinmiştir. başka birşey görmüyorum orda. tam yerini bulursan daha iyi yardımcı oluruz.
    kolay gelsin.




  • Çook teşekkür ederim..bilgilendirmelerin için..öncelikle yakıt pompasının basıncını ölçtürcem ama sanırım ateşleme bobini çuvallamış olabilir çünkü lpg takan usta yaklasık 2 ay önce ayarlarını yaprken (aracım.a 3 ay önce lpg takdırdım) ateşleme sisteminde arıza gözüküyo ben değiştiriym arabyı bırak demişti istediği miktar coktu ve güvenmediğimden inanmadım (aracım silekleme falan yapmıyodu motor lambası da yanmıyodu bi sorun yoktu yani görünürde) ama suan cok nadir de olsa ilk çalıştırmaya mütakip benzinden - gaza gectikten sonra bazen 1 bazen 2. viteste anlık bi silkeleme yapıyo..diğer viteslerde sorun yok..
    Acaba lpg.den kaynaklı bir ateşleme sistemi sorunu olabilir mi ki?
    Bu arada bobinleri değiştirsem maliyeti ne olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terry85 -- 30 Mayıs 2010; 23:45:49 >
  • gazlı araçlarda malesef oluyor silkeleme. arkadaşımın toyota corolla marka arabasını (atiker var) ne kadar ayar yaptıysak bir türlü silkeleme geçmedi. hala bir tuhaf çalışıyor. sende de yapması normal. 1. ve 2. viteste aracın moment değeri yüksektir. gaza tepkisi hızlıdır. sen gaza basınca karışımda değişiklik daha hızlı meydana gelir. (daha hızlı devir alma) oksijen sensörü zengin karışımı ecuya bildirir. ecu, tps ve maf a göre enjektöre komut verir. gazın ecusu senin aracının ecusundan paralel alıyor kendine göre bir çarpanla çarpıp sinyalleri kendi lpg enjektörüne gönderirken arada saçmalıyor sanırım. bizim toyotada da olan bu gibi duruyor. senin aracını bilgisayara takıp kodları okumuştur lpg ustası. çok büyük arıza olmadığı için aracın kendi motor check lambasını (mil lambası) yakmamıştır. ama hata kodu ecuda mevcuttur. usta onu söylemiştir sana.

    ateşleme bobinine gelince almera için 115tl ile 150tl arası (tayvan malı - muadil) sadece bobin olarak tabi. izmirdeysen birkaç yer dolaş fiyat çok değişebiliyor. taktırmaya ne kadar alırlar bilemem. orjinal servise gidersen 4 ile çarp bu fiyatı (orjinal servis taraftarıyım fakat en son kazıklandığımdan beri pek haz etmiyorum) kendin değiştirebileceksen kendin dene. çok zor birşey değil. yada en azından işçiliğe çok vermemeye çalış. bana kalırsa arabayı da gözünün önünden ayırma.

    (ek bir not: nissanlarda bobin arızası sık karşılaşılan bir durum değil. gördüğüm kadarıyla en fazla bobini bozulan araçlar renolar, muhafazaları iyi değil. içine su giriyor ve hemen bozuluyor. dediğim gibi nissanlarda görmedim)
    Arızasız günler dileğiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacargan -- 31 Mayıs 2010; 2:49:26 >




  • Sorunu tespit ettik :) immobilizer kablolarının eskimiş olması veya soketlerin sıkıştırılması ile çözülebilir diyolar..hem özel servis hemde normal servise götürdüm almeralarda kronik sorun cogunda karşılaşılan bi durummuş..ama ilginç olan..servis işçilik dahil 650 tl isterken..özel servis kabloların değişmesine gerek olmadıgını ve 40 tl. ye halledilebileceğini söyledi!...yorum sizin artık..Cook teşekkür ederim ilgi ve bilgilendirmeniz için..
  • hah ii bari sevindim. senin bağlantı jacklerina contact spreyi sıkacaktır büyük ihtimalle. zamanla pis olmuştur içleri. voltaj düzgün atlamıyordur.
    sevis malesef astronomik rakamlar istiyor. primera debrijaj (orjinal valeo 801515) 75liraya aldım(%20 indirim ve 20 lira kupon vardı). 125tlye taktırcam anlaştım. serviste 680 lira istio aynısına, gerisini siz düşünün. bide bazı çakallar var piyasada. valeonun iki tipi olduğunu iddaa edip, normalde 120lira olan valeonun çin malı olduğunu, aynı malı 260liraya satmaya kalkanları gördüm ve bizzat yaşadım. istanbul valeo irtibat bürosundan check ettim. valeo her yerde (valeo origin olarak satılır) valeodur. aman dikkat edin devir ekonomi devri. Bilgilerinize,

    Bu arada, senin aracın 2005 model daha 5 yaşında, kablo yıpranması ilginç. bende 11 senelik primera var canavar gibi maşallah. sende 5 senede arıza oluştuysa, benim napmam lazım alah bilir. her ihtimale karşı kablolara bakayım bende.
    arızasız günler...




  • merhabalar.

    benim 2006 model focus c-max var. araba motor soğukken ilk marşa basınca almıyor. 2. sinde alıyor. araba sıcakken öyle birşey olmuyor. burada servise ve özel 1-2 yere gösterdim bulamadılar.

    bu konuda fikriniz var mı? yardımcı olabilirmisiniz

    teşekkürler.
  • ateşleme sisteminden kaynaklanıyor gibi. immobilizer sistemini incelet. fordun güvenlik sistemi saçmalıyordur(nissanda nats diye geçer). o sistemini resetlet. fişlerin hepsini kontrol ettir. temassızlık da olabilir. birde motorun soğukken bilgisayara bağlat. elektriksel bir problem gibi gördüm ben. sanki buji kablolarından kaynaklanıyor. motor soğukken başka bir ateşleme kablosu ile çalıştırmayı dene. sorun devam ederse kesin güvenlik sisteminden kaynaklanıyor. anahtarın içindeki crypto ilk seferinde okunmuyordur. ikinci seferinde beyin anahtar dişi aynı olduğu için ve aynı cryptoyu görünce devreyi açıyordur belki. dediğim gibi bence birinci fişleri kontrol et. ikinci ateşleme kablosunu kontrol et. üç, bobin vs zor ihtimal ama soğukken bir bak. tüm bunlar devam ediyorsa güvenlik sistemini resetlet.
    kolay gelsin.

    (NOT: araba tüplüyse tüm bunlardan başka tüp ile ecu uyumsuzluğu da olabilir. ilk elektrik gelince aradaki sinyal karmaşası, ilk komutu kim verecek, kim alacak vs vs yani tüpten kaynaklanan bir sorunda olabilir. genelde öyle olur zaten.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bacargan

    hah ii bari sevindim. senin bağlantı jacklerina contact spreyi sıkacaktır büyük ihtimalle. zamanla pis olmuştur içleri. voltaj düzgün atlamıyordur.
    sevis malesef astronomik rakamlar istiyor. primera debrijaj (orjinal valeo 801515) 75liraya aldım(%20 indirim ve 20 lira kupon vardı). 125tlye taktırcam anlaştım. serviste 680 lira istio aynısına, gerisini siz düşünün. bide bazı çakallar var piyasada. valeonun iki tipi olduğunu iddaa edip, normalde 120lira olan valeonun çin malı olduğunu, aynı malı 260liraya satmaya kalkanları gördüm ve bizzat yaşadım. istanbul valeo irtibat bürosundan check ettim. valeo her yerde (valeo origin olarak satılır) valeodur. aman dikkat edin devir ekonomi devri. Bilgilerinize,

    Bu arada, senin aracın 2005 model daha 5 yaşında, kablo yıpranması ilginç. bende 11 senelik primera var canavar gibi maşallah. sende 5 senede arıza oluştuysa, benim napmam lazım alah bilir. her ihtimale karşı kablolara bakayım bende.
    arızasız günler...



    Çook teşekkür ederim..aynen dediğin gibi kabloların değişmesi söz konusu değil.. sorun yokmuş temizlenmesi yeterli oldu sanırm;) Bu arada debriyaj konusunda benim de ihtiyacım olabilir..(60 binde aracım) nasıl nerden temin ettin orjinal valeo? almera.lardaki debriyaj markasını nasıl ögrenebilirz (kendi çabamızla) ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terry85 -- 25 Haziran 2010; 23:43:09 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.