Şimdi Ara

Alpine kolon, pioneer teyp ama ses kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, aracımın hoparlör yuvaları 10 cmlik. Ben bu yuvalara alpine 10c2 coax hoparlör ve teyp olarak da pioneer mvh 181ub aldım. Ses anlamında hayal kırıklığına uğradım, baslar biraz olsun vursun istiyordum cızırtı yapıyor. Ne yapmalıyım ne tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 10 cm lik hoparlöden bas alamazsın.Zaten konisi ufacık ve 45 rms.Senin teyip çıkışında en fazla 4x18 rms civarıdır.Hem uyumsuzlar,hemde güçsüzler.
    Ben bu gün full izalasyonlu ön kapılarıma taktığım focal f3 midleri bas testi yaptım.Sonuç çok basarılı.Amfiden bas ayarını kıstım.
    Senin bu cihazlar ile bas alman imkansız.Bas alman için amfi ve uygun cihazlar alman gerekli.Mesela 10 cm yerine 16 cm lik alpine kompanent ve 3 amfi çıkışlı teybin olsaymış istediğin gibi bas sesi alırdın.Ama coax olarak 10 cm çok zayıf.Bas için 16 cm mid ve amfi lazım.Kapılarında izalasyonlu olmalı.
  • Aracın yapısı çok müsait değil malesef. Kapılarda kolon yok. Kolonlar göğüste. 10 cm lik yuvalar ama tek vida ile 13 cm de takılabiliyor. 10 cm lik alpine iyi ses verir diye düşündüm ama hiç beklediğim gibi olmadı. Şimdi önümde fazla seçenek kalmadı, yani bunları iade edip yine alpine 13 cm coax alsam bir şekilde takabilirim yuvaya, ama 30w rms olan model var bir de 50w rms olan model. İkisi arasında fiyat farkı da var. Benim teyibin kutusunda 4x50w yazıyor ama sanırım bu değerlere çıkmıyorlar. 13 lük coax almalı mıyım, ses ve bas daha güzel olur mu? Bir de teypten besleyeceksek 30w mı daha verimli olur 50w mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 30 Nisan 2016; 22:41:35 >
  • Elinde imkanlar kısıtlı ise 13 cm en az 50 rms gibi bir hoparlö takımı almalısın.kompanent takımı alırsan daha iyi olur.Amfi ilede beslemelisin.
    asagıdaki amfi gibi birde amfi almalısın.Arka kapıda veya cam altında yer varsa orayada 1 takım koyarsan daha iyi olur.Aslında bagajada kucuk bir bas koysan daha iyi olur.

    http://www.alpine.co.uk/p/Products/bbx-amplifiers4216/bbx-f1200
  • Şimdi ben buradan hoparlörün rms değeri arttıkça ses ve bas şiddeti artar anladım.Doğru mudur?
  • Capi ve gucu arttikca ittigi hava artar ve ses siddeti artar.Tabi bu markaya göre değişir.Bazi markalar cok canli ve sert calar.Bazi markalarda sade dogal sakin ve temiz calar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbt. -- 1 Mayıs 2016; 20:55:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İade edebilirsem 10luk alpineleri iade edip 13cm alpine alacağım ben.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbt. M kullanıcısına yanıt
    Hocam 6x9 oval diye tabir edilen 400-500 wattlık pioneer hoparlörlerden alıp teybe bağlansa verim alınabilir mi? Amfisiz ne kadar kaliteli ses elde edilir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.