Şimdi Ara

Alternatif tıp, Kanamayı durduma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler az önce okuldan çıktığımda klasik olarak arkadaşlarımla beraber takılmak için yol kenarında bir yerde oturdum. Arkadaşlarım sigara kullanıyor ve bulunduğumuz yerde okula yakın olduğu için apartmanlara falan gizleniyorlar
    Bugün apartmanın girişinde kalabalık bir grup gördük 9. sınıf öğrencileri. Ne oluyor orda ne saklıyorsunuz vs derken kan lekelerini görünce anladık olayı. Kiminle kavga etti bilinmez ama çocuğun kolunda çok derin olmayacak bir şekilde sıyrık vardı. Kanı durdurmaya çalışıyordu. Nedendir bilinmez ama çocuğu o halde görünce acıdım biraz. Arkasında da bir kız arkadaşı vardı, belli ki fazla ağlamış. Çok fazla bilgim olmadığı için ancak peçeteyle pansuman yapabildim. Çok fazla yardımcı olamadık.

    Şimdi sorum şu; Böyle bir durumla karşılaşacak olursak ilkyardım amaçlı neler yapabilriz. Yani dışardasınız ve alabilecekleriniz kısıtlı. Yakında sadece market vardı. Bir arkadaşım yaraya tütün basarsan kanamayı durdurabilirsin demişti ama denemek istemedim nedense. Bunun gibi şeyler bilen/deneyen varsa paylaşabilir mi? Eminim herkese yardımcı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chillhami -- 7 Mayıs 2013; 13:22:55 >







  • Kanama durmuyorsa yara üstünden 3-4 parmak yukarıdan kan geçişini engelleyecek ancak çok fazla (aşırı) sıkmayacak şekilde bağlanabilir ( kemer, t-shirt, gömlek, bandana v.s.) + buz uygulaması yapılabilinir ( buzu havlu veya poşete koyarak ( olabildiğince steril olmasına özen göstersek iyi olur) + en yakın sağlık kuruluşu
  • Arkadaşın dediği gibi 3-4 parmaktan yukarısı bağlanabilir. Bağlanayan yerlerde kuvvetli tampon yapılmalı. O bölge kalp seviyesinden yukarıda tutularak kan basıncı düşürülebilir, kanamayı azaltır. Çok aşırı durumlarda da yapıştırıcı(uhu vs) sürebilirsiniz.
  • GEÇENLERDE Bİ KONU VARDI ARKADAŞ DETAYLI ŞEKİLDE AÇIKLAMIŞTI. AKAN KANI İÇERSEN KAN KAYBINDAN ÖLMEZSİN.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BÜYÜK KONUŞAN ADAM

    GEÇENLERDE Bİ KONU VARDI ARKADAŞ DETAYLI ŞEKİLDE AÇIKLAMIŞTI. AKAN KANI İÇERSEN KAN KAYBINDAN ÖLMEZSİN.

    Sonsuz hayat bugunu bulmuş adamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teşekkür ederim herkese Peki ilk mesajımda bahsettiğim tütün olayını bilen var mı, yada deneyen oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chillhami -- 7 Mayıs 2013; 15:34:47 >
  • yaraya tütün basmakla yaraya işemek kanımca aynı şey, yani alakasız şeyler. Arkadaşları dediği gibi kanama çok isekemer vs ile sıkmalı, aşırıya kaçmıcak şekilde uğu vs sürülebilir ve sağlam tampon yapılmalı. gerisini sağlık personeli yapmalı. sizin yaptığınız ilk yardımoluyor daha fazlasınıda yapmamalısınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.