Şimdi Ara

ALTINKILIÇ KEFİR 3,25 TL TANSAŞ SÜPER FİYAT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
31.792
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c4n

    [size=4]ALDIĞIM EN İĞRENÇ KEFİRDİR, ÖNCEDEN ÇOK İYİYDİ AMA SONRADAN BOZULAR, İÇİNDE RESMEN SU VAR. ÜLKER İÇİM KEFİRE 4 TL VERİRİM (ŞOK MAĞAZALARINDA) ADAM GİBİ KEFİR İÇERİM [size=3]

    Ülkerin kefirini bedava verseler içmem, ne anlar o ülkerciler kefirden.Yurtdışındaki kefirlerin kalitesinde hiç kefir yapan firma yok (Belarustayken tanışmıştım kefirle ve tadına hayran kalmıştım) ama üstüne basarak söylüyorum halen bu konuda en iyisi yine ALTINKILIÇ çamur atmanın lüzumu yok, genç kefir diyebiliriz bu kefire. Enazından kefir tadı var eker,ülker,hatta a.o.ç.t.m v.s. henüz o tadı yakalayamamış.
    Kültürünü alıp kendin yapacaksın ama o da harbiden zaman isteyen bi iş, uğraşacak zaman lazım.

    Hortlamış madem cevap yazıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artemisbd -- 3 Temmuz 2013; 11:18:59 >




  • arkadaslar ahmet aydın hoca(beslenme bülteni)süt yerine yoğurt ve kefir tavsiye ediyor.ben de bi ara içmeye kalktım fakat ilginçtir tansiyonumu yükseltmişti.tuz mu var acep içinde.ayrıca az da olsa alkol içeriyor.caiz olmadğını soyleyenlerde var dini açıdan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr37tr

    arkadaslar ahmet aydın hoca(beslenme bülteni)süt yerine yoğurt ve kefir tavsiye ediyor.ben de bi ara içmeye kalktım fakat ilginçtir tansiyonumu yükseltmişti.tuz mu var acep içinde.ayrıca az da olsa alkol içeriyor.caiz olmadğını soyleyenlerde var dini açıdan

    İçinde alkol yok. Mayalanma sırasında, eser miktarda meydana çıkan alkol var. Alkolün haram olacağını düşünmüyorum. Sarhoşluk yapıcı içkileri içmek haramdır diye düşünüyorum. Kefirde sarhoşluk yapacak kadar alkol yok. Alkol tıp alanında her yerde kullanılıyor. Doktorada gitmeyelim o zaman.
  • Soru: Kefir içmek caiz midir? Kefir’in içinde % 0,6-0,8 oranında alkol bulunmaktadır. Ayrıca birçok şifası olduğundan bahsedilmektedir. Bu içeceği içmenin hükmü nedir?

    Cevap: Kefir fermente yani mayalanmış-ekşitilmiş bir süt ürünüdür. Her fermente edilen üründe olduğu gibi kefirde de mayalanma esnasında alkol oluşmaktadır.

    Kefirin çeşitleri mayalama sürelerine bağlı olarak tatlı kefir, orta sert kefir, sert kefir, çok sert kefir diye adlandırılmaktadır. Bu süreler 12, 24, 48, 60-72 saat olabilmektedir. Bu sürelerde oluşan alkol miktarı, geçen zamanla doğru orantılı olarak azdan çoğa doğru artmaktadır.

    Tatlı kefirde on binde bir ile binde bir civarında oluşan alkol, mayalama süresi uzadıkça artmaktadır. Özellikle sert kefir ve çok sert kefirde bu oran yüzde ikiye, üçe çıkmaktadır. Bir sene gibi bir süre bekletilen kefirde bu oran yüzde 4 düzeyine yükselmektedir. Türkiye’de tatlı kefir üretilmektedir.

    Sirke, şıra, turşu, boza, ekmek ve diğer mayalı unlu mamullerde de fermantasyondan dolayı doğal olarak alkol oluşmaktadır. Ekmekte sıcaklıkla özellikle kabuk kısmındaki alkol uçmakta ancak içinde önemli bir miktar kalmaktadır. Bu ürünlerdeki oran yüzde 2-3 gibidir. Aynı zamanda portakal, limon, nane v.b. doğal ürünlerde yüzde 2-3 oranında alkol vardır. Ancak bunların hiçbiri insanı sarhoş etmez.

    Buna göre Türkiye’de üretilen tatlı kefirin içinde oluşan alkol da sarhoş etmeyeceğinden üretilmesinde, satılmasında ve içilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

    Alıntıdır...




  • nabiaga kullanıcısına yanıt
    Ankara da ziraat fakültesi ürünleri satıyoruz. İsterseniz size kuru kefir mayası gönderebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nabiaga

    quote:

    Orijinalden alıntı: Johnessen

    Mısır çarşısında bulabilirsiniz.Küçük bir tüp içinde ,biraz süt içinde tutulan,beyaz krem renkte karnıbahar kıvamında bir organizma.Sütün içerisine koyuyorsunuz ve ertesi gün süzgeçten geçirerek kefir maddesini sütten(kefir haline gelen sütten) ayırıyorsunuz.Süzerken tel süzgeç değil,plastik süzgeç kullanılmasını gerektiğini öğrenmiştim zamanında.Bu arada her işlemden sonra kefir maddesinin büyüdüğünü görmek te çok değişik bir duygu.Sanki bir canlı besliyormuşsunuz gibi oluyor.Şöyle söyleyim;bir kaç hafta içerisinde ilk aldığınız miktarın 4-5 misli kadar büyüyor kefir :) Fakat miktarı çoğalınca sütü daha çabuk sürede mayalıyor.Bu durumda aynı kıvamda aynı miktar kefir elde etmek için belli bir süre sonra kefiri azaltmak,eşe dosta dağıtmak gerekiyor.Bence kefir seven herkes evde bu işi denemeli.Yalnız bir süre sonra her gün yahut 2 günde bir(o zaman daha ekşi oluyor) süzme,temizleme ve yeniden hazırlama işlemini yapmak sıkıcı olabiliyor.Benim bir akrabam ilk aldığı kefiri tam 13 yıldır kullanıyor ve ölmemesi,bozulmaması için tatillere giderken bile yanında götürüyor :)

    mısır çarşısına gittiğimde itimat peynirciliği gösterdiler kefir için.. ama o da yok dedi kefir mayasına.. siz nerden aldınız hatırlıyor musunuz

    Tam olarak nereden aldığımı hatırlamıyorum ama herhangi bir dükkandı.Yanyana 3 dükkana girseniz kesinlikle bulurusunuz.




  • Ben eker kefir kullaniyorum sabahleyin ac karnina iciyorum tavsiye ederim eker i

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karamaya kefir var migrosta satıyor ama çok pahalı. Geçrek kefiri kafkas usülü olarak kendilerinin yaptığını iddia ediyorlar.

    Ben şu anda eker kullanıyorum tadı oldukça hoşuma gidiyor. Yarın Altınkılıç kefir alacağım. Tadı hoşuma giderse onla devam ederim.
  • upp
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.