Şimdi Ara

Altyapı sorgulamasında farklı hızlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Turknet abonesiyim, kendi altyapı sorgulamasında 50 mbits hız gösteriyor adresimde, benim aldığım da ona yakın 45-47 civarı oluyor. Diğer sağlayıcıların (millenicom, netspeed, gibrnet vs) altyapı sorgulamalarını da denedim onların hepsinde 82 mbits çıkıyor. Turknet de altyapısının olmadığı yerlerde tt altyapısı kullanmıyor mu? Neden düşük hız gösteriyor diğerlerine göre? Millecoma geçmeli miyim sizce? Hem daha yüksek hız hem de daha uygun fiyat. Geçersem şu ankinden daha yüksek hız alır mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trmntr -- 23 Temmuz 2023; 21:16:18 >




  • @PythonX hata aldığım için özel mesaj gönderemiyorum

  • trmntr T kullanıcısına yanıt

    Snr değerin cok düşük birde hata oranın çok yüksek. Büyük ihitmale port kaynaklı olabilir. Mümkünse port kontrol ve port yenilme yapılsın.

    Veya iptal edip bir kaç gün sonra sıfır kurulum ile tekrar başvurman lazım 100mbps pakete port bitmese tabi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir ek bilgi ekleyelim, altyapı sorgulama sayfaları teorik bilgi verir ve gerçeği yansıtmaz. 70 dediği yerde 100 almak mümkünken, 100 dediği yerde 40 almak mümkün olmayabiliyor bazen. Bu tarz sayfaları teorik bilgi veriyor olarak düşünmeliyiz, en doğru sonucu da modem arayüzünden alırız.


    Mesela sizin hat değerlerinize göre hattınız en fazla 63 destekliyor. Bu durumda 50 megabit paketini seçerseniz sorunsuzca kullanırsınız eğer kablolarda vs sorun yoksa.


    Ancak derseniz ki, altyapı sorgusunda 84 çıkıyor neden modemde 63 gözüküyor işte orası biraz derin konu. Şöyle ki, bina içi kablolama, ankastre kutusu, modem vb birçok konu giriyor işin içine ve hepsini test etmek gerekiyor. En basit test ise ankastre kutusundan yapılan ölçümdür. bunu da Telekom yapabiliyor. Mesela diyelim ki kutudan ölçülen hız 84 işte bu durumda bina içinde sorun olduğunu anlıyoruz. Diyelim kutudan ölçülüyor ve 50 çıkıyor. İşte problem Telekom tarafında olabiliyor. Bazen her ikisi, bazen birisi. Bunların test edilmesi lazım. Gelen saha ekibine rica ederseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum eğer arıza kaydı açarsanız. Ankastre kutusundan ölçebilir mi diye sorun dilerseniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Temmuz 2023; 21:22:49 >




  • trmntr T kullanıcısına yanıt

    Türknet kaynaklı olabilir. Bir arkadaşımızın daha altyapı sorgulamada yüksek çıkarken daha düşük hiz alıyordu. İss değiştirmişti.

    2 hocamızında tavsiyelerini dikkate almakta fayda var. Öncelikle ankastre ölçümüne bakmak, orada sorun varsa bina dışında aramak lazım. Bence destek kaydı açın, teknik ekip kontrol etsin. 300 tl servis ücreti var ( sorun sizden kaynaklı değilse almıyorlar)

  • trmntr T kullanıcısına yanıt

    Ek bilgi: Hatın 6 gündür açık. Rica etsem modemi yeniden başlatıp güncel hat değerlerini paylaşırmısın?

  • Altyapı sorgulamasında farklı hızlar
  • trmntr T kullanıcısına yanıt

    Sorun düzelene kadar hocam 3 günde falan modemi yeniden başlatki hata oranın düşsün. En azından kopma yavaşlama falan az olur nadir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    peki arıza kaydı için ne yazmam lazım. çünkü daha önce turknet müşteri hizmetleri ile görüştüğümde 50 megabit destekliyor adresinizde demişti. yine aynısını söyleyip başlarından savmasınlar.

  • port kontrol için de arıza kaydı oluşturmam gerek sanırım değil mi?

  • aslında sokakta fiber altyapı var sanırım. yanımızda yeni yapılan iki binayı tt'den sorguladığımda fibernet çıkıyor. ama binaya aldırmak için apartmandakilerden imza toplamak gerekiyormuş galiba, pek uğraşamam onunla.

    destek kaydı açıyım dediğiniz gibi.

  • binadaki kutudan ölçüm yaptırmak lazım. kayıp çoksa kutudan daireye kadar cat6 çekilecek. yoksa istediğin firmaya geç hız değişmez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trmntr T kullanıcısına yanıt

    Konuda anlattığınız gibi anlatabilirsiniz hocam yalın bir şekilde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.