Şimdi Ara

ALTYAPIMI NASIL BOZABİLİR SOL ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hazırda TT altyapısı kullanan bir iss abonesiyim ve 100 mbitlik bir paket kullanıyorum.Aboneliğimi iptal ettirmeden online olarak sol 50 mbit lik paketine ONLİNE olarak başvurdum.5 dk sonra mesaj taahüm vb içerikli bilgilerin olduğu mesaj geldi.AMA HİÇ BİR YERE NE NE ISLAK İMZA NE E İMZA NE SESLİ ONAY VERMEDİM.

    Her neyse sabah oldu tekrar mesaj geldi binanızdaki çalışma bitmiştir kurulum için sizi bilgilendireceğiz diye.Ama binaya gelen giden de olmadı.

    Bende ne çalışması diye şüphelenip altyapı kontrolü yaptım 105 mbit destekleyen altyapım 16 mbit adsl e düşmüş.

    Hemem modem arayüzünden kullandığım iss nin değerlerini kontrol ettim çok şükür yine aynı 100 lük değerler alıyorum ama altyapı sorgulamadaki sonuç neden değişti ?

    Binama gelmeden nasıl çalışma yapabiliyorlar ?

    Daha bağlatmadan nefret ettim m.h lerine bağlanmak istiyorum kuruluma kimse gelmesin diye ama m.h bağlanmak imkansız hep robotla muhattabız.Adamlara ulaşamıyorum altyapı sorgumu eski haline çevirsinler istemiyorum hizmetlerini filan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • rameowerr R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle so başvuruları sadece Superonline.net ile sağlayın.

    TT altyapıniza yani bakır kabloya so müdahale etmez merak etmeyin

    08502220222 yeni başvuruyu arayın ve binada so fiber yada çalışması var mı öğrenin.

    Islak imza olmadan da yeni başvuru olmaz merak etmeyin.

    Son olarak VDSL binaya fiber geldiyse sevinin.
    Medeniyete hoşgeldiniz.
    Ben de 5 sene VDSL sonrası so fibere geçtim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam binaya fiber filan gelmedi öyle olsa neden bu konuyu açayım siz yanlış anlamışsınız yada ben anlatamadım k.b daha detaylı yazayım

    Şuan aktif kullandığım Tt altyapısında gıbırnet isimli bir firmada 100 mbitlik vdsl bir paketi AKTİF şekilde kullanıyorum.

    ikinvnci bir internet aboneliği başlatmak istedim onuda solde karar kıldım.Eğer solde memnun kalırsam gıbırnet aboneliğimi iptal ederim diye düşündüm.

    süperonline nin kendi sitesinden 50 mbitlik yalın vdsl aboneliğine başvurdum.Başvurudan 5 dk sonra telefona taahüt vb diğer bilgilerin içerdiği reklam içerikli mesaj geldi.

    1 gün sonra tekrar mesaj geldi bina içine yapılan tesisat tamamlanmıştır kurulum için bilgi vereceğiz diye ama ne binaya gelen oldu nede bir tesisat ile ilgili bir işlem filan olmadı.

    Bende şüphelenip altyapı sorgulaması yaptım 1 gün önce yani sole başvurmadan 1 gün önce 105 mbit vdsl sonucu veren ekran şimdi 16 mbit adsl sonucu veriyor.Vdsl altyapı sorgum neden adsl e düştü birden ?

    İşin garibi 1.aboneliğim olan gıbırnet ile 90-95 mbit arası hızı almaya devam ediyorum.

    Benim sormak istediğim sol ne yaptıda binama dahi gelmeden max 105 mbit vdsl destekleyen altyapı sorgu sonucumu 16 mbit adsl e düşürmeyi başardı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rameowerr R kullanıcısına yanıt

    bağlı olduğunuz saha dolabını kontrol etmişlerdir son vdsl portunu size ayırmışlardır. Yüksek ihtimalle bu yüzden adsl gösteriyor anlık sorgu yaptığınızda.

    (Yani siz sorgu yaptığınızda adsl 16 demesinin sebebi vdsl portlarının dolmasından kaynıklıdır.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 19 Temmuz 2023; 1:10:44 >
  • Onu düşünerek üst katın adresini sorgu ekranına girdiğimde olması gereken benimde daha önce aldığım sonuç çıkıyor ama yani vdsl 105 mbit.Ama kendi adresimi girdiğimde adsl 16 mbit çıkıyor.Saha dolabında port bitse üst kattın adresinede aynı sonuvu verirdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rameowerr R kullanıcısına yanıt

    sistemsel bir sorun olmuştur, kurulum ekibi geldiğinde sorarsınız ona göre işlem yaptırırsınız. 3-4 Yıl önce turknet kullanıyordum kapattırdım TT geçmek istedim, benim dairem de altyapı yok demeye başladılar komşularımda gözüküyordu. 3 ay bekledim sistemi anca öyle düzelttiler. TT nın dsl alytapı sistemi bazen sıkıntı çıkartabiliyor. SOL gelip müdahale edemez altyapınızı bozamaz hocam. Altyapı sorumlusu dsl de TTdur

  • peki nasıl sol memnunmusunuz ping hız değerleei filan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.