Şimdi Ara

Altyapımın desteklediği hızı alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Altyapım 5-6 ay öncesine kadar 70 mbps destekliyordu ve bende bu hızı alabiliyordum. Son birkaç aydır Türk net altyapı sorgulama üzerinden altyapımın 35 mbps desteklediği gözükmeye başladı. Fakat diğer internet sağlayıcıların sayfalarında 60-70 arasında desteklediği yazmaya devam ediyordu. turk.net ise sitesinde yazdığı gibi bana 25-30 arası bir hız vermeye başladı. Kendilerine defalarca arıza kaydı oluşturdum. Telefon kutusundan direkt modeme hat çektim. Türk Telekom saha ekipleri eve o kadar çok geldi ki artık neredeyse arkadaş olacaktık. Türk Telekom saha ekibi evime kadar gelen kabloyu kontrol etti ve 60 mbps desteklediğini söyledi. Sorunum çözülmeyince ise https://forum.donanimhaber.com/turk-net-altyapi-sorunu--157556624 bağlantıda ki konuyu açtım. En son (3 ay sonra) port patlamış onu değiştireceğiz dediler. Ama üzerinden aylar geçmesine rağmen hala çözülmeyince millenicom'a geçtim.

    Millenicom internet sitesi üzerinden sorgulama yaptığımda ise 59 Mbps hız desteklediği gözüküyor. Ama bu sefer de hız testi yaptığımda 20 mbps verildiğini gördüm. Arıza kaydı oluşturdum biz kontrol ettik 78 Mbps hız destekliyor evinize elektrikçi çağırın diye sms attılar. İnternette araştırdım ama çözüm bulamadım. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Yardımlarınızı bekliyorum.


    Not: Bir türlü resim ekleyemedim.

    Downstream

    SNR Margin: 14.8

    Line Attenuation: 7.5

    Max Rate: 43508 kbps

    Modem değerlerimin bir tık düşük olduğunun farkındayım ama en azından 40 Mbps kullanabilecek kadar kapasitesi var.


    Güncelleme (çözüm): Ortak altyapı kullanan ISS'lerde bu sorun oluyormuş. Yani altyapım 70 desteklese bile örneğin 20 Mbps'ını Türk Telekom 20 Mbps'ını turk.net bir kısmını diğer ISS'ler kullanıyor gibi. Vodafone geçtim sorun ortadan kalktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk.b -- 10 Nisan 2024; 11:58:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Komşularınızda durum nasıl hocam? Sadece sizde o sorun varsa portla ilgili bir sorun olabilir. Yok apartmandaki herkeste durum böyle ise bölgedeki altyapı ile ilgili bir şeydir. Ona göre tavsiye verenler olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.