Şimdi Ara

Altyapısı olmayan eve internet bağlatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
63.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,

    Yeni yapılan 6 binalık sitedeki (şu an 3 binası hazır) evime, siteye ilk taşınan aile olarak İnternet bağlatma sürecimi anlatmak istedim. Taşındıktan sonra buna benzer bir rehber aradım ancak bulamayınca kendi başımdan geçenleri ve geçecekleri yazarak, aynı süreci yaşayacak kişilerin yol haritası çizmelerine yardımcı olabileceğini düşündüm. Ara ara güncelleyeceğim.

    24.02.2019 tarihinde Turk NET' ten gayet memnun bir şekilde 16 Mbps hız aldığım evden bahsettiğim siteye taşındım. Taşınma esnasında Turk NET' i arayarak taşındığım adresi beyan ettiğimde bahsi geçen adreste internet altyapısı olmadığını, istersem aboneliği iptal ettirmek yerine azami 6 ay olacak şekilde aboneliğimi dondurabileceklerini söylediler, ben de aboneliğimi dondurdum.

    27.02.2019 tarihinde taşınmanın büyük işlerini halledince artık internetin vakti geldi diyerek Turk Telekom müşteri hizmetlerini aradım. Bana bulunduğum adreste altyapı olmadığını ancak konu ile ilgili not aldıklarını herhangi bir gelişme olduğunda bana döneceklerini söylediler. Tabi ki bununla yetinmeyerek ilçemde bulunan Turk Telekom İlçe Müdürlüğünde bulunan Çözüm Masasında soluğu aldım. Durumundan bahsettim, gayet ilgili ve kibar davranan bir hanımefendi kısa ve öz bilgileri verip evimin tam adresi ile beraber notunu sisteme kaydettikten sonra üst katta bulunan Plan ve Proje Ekibi ile görüşürsem daha sağlıklı bilgiler alabileceğimi söyledi.

    Üst katta masa başında hali hazırdaki projeler ile ilgilenen mühendis olduğunu tahmin ettiğim bir beyefendi, yeni yapılan binaya gelecek internet hizmetinin kabaca şu aşamalardan geçtiğini söyledi.

    1. Öncelikle internet hizmeti sunulacak bina için bir proje çizilir.
    2. Bu proje için bir yaklaşık maliyet hesaplanır ve genel merkeze gönderilir.
    3. Genel merkez projeyi inceleyip bir kar zarar hesabı yaptıktan sonra projeye bir öncelik atfeder.
    4. Projenin önceliğine göre tahmini bütçe baz alınarak para gönderilir.
    5. Kazım veya direk dikim işlemleri var ise gerekli işlemler için belediye vs. yerlere başvurulur.
    6. Gerekli izinler alındıktan sonra projeye başlanır.

    (Bu aşamalardan arasında veya bizzat kendisinde hata olan basamaklar olabilir hatırladığım kadarıyla yazıyorum.)

    Bu aşamalardan bahsettikten sonra "Misal önümüzde 31 Mart Yerel seçimleri var, dolayısıyla acil kazılar hariç belediyeler kazı yapmak hususunda çok isteksizler, haliyle sizin projede diğer basamakları hızlı bir şekilde geçsek bile büyük ihtimalle izin alamadığımız için kazı yapamazdık. Gerçekçi olmak gerekirse seçimden önce bu işin olma ihtimali sıfır diyebiliriz." minvalinde bir açıklama yaptı. "Ancak sizin site yapılırken ben sahada idim. Sizin binaların fiberoptik kablolarını biz çektik, gayet güzel bir çalışma oldu. Her eve giden fiber optik kablo var. Biraz sabredin çok güzel bir internet hizmeti alacaksınız." cümlesini duyunca yıllardır alamadığım fiber internet hayali bile beni mest etti ama şu an telefonla 3g ye talim ettiğim gerçeğini alçak beynim hatırlatarak sevincimi kursağımda bıraktı.

    Bu arada binalara fiber optik kabloların Turk Telekom tarafından da çekilebildiğini ilk kez öğrendim. Belki de bütün fiber optik kablolu binalar böyledir de ben bilmiyordum benim cahilliğim olabilir.
    Buraya kadar şunu söylemeliyim gerek Çözüm Masasındaki hanımefendi gerekse Proje ve Planlama ekibindeki beyefendi inanılmaz ilgili, açıklayıcı ve sıkılmadan gülümseyen bir çehre ile beni dinleyip sorularıma cevap verdiler. Keşke her müşteri asgari bu hizmeti alabilse. O gün binadan gülümseyerek çıktığımı çok net hatırlıyorum.

    Mart Ayı (Burada net bir tarih kullan(a)madım zira hem olayların tarihlerini tutmadım hem de bir olay yerine olay dizisi anlatacağım.) İnternetin bir kaç hafta gibi bir sürede bağlanmayacağını teyit ettirince anten yoluyla internet hizmeti veren LodosNET ilçe temsilcisi olan arkadaşıma gidip kısa süreli hizmetlerinden faydalanmak istediğimi söyledim. Onunla beraber evin çatısına çıktık ve vericisine tuttuğu seyyar anten ile sinyal gücünü ölçtü ve beklediğinden iyi olduğunu gördü. Bu sistemi bilmeyen arkadaşlar için kısaca özetleyeyim bildiğiniz TV anten sistemi. Alıcı anteninizi verici antene doğru çeviriyorsunuz ve tv gibi görüntü yerine size data bilgisi geliyor, bu sayede hatırı sayılır bir internet hizmeti alabiliyorsunuz (LodosNET' in vaadi maksimum 16 Mbit). Bağlatmak için işlemlere geçtiğimizde ise eve kadar giden kablonun fiber olduğunu görünce bir "Hayda" çekti. Ne oldu diye sorduğumda fiber optik kabloların sonlandırma işinin normal ethernet kablolar gibi olmadığını, fiber optik kabloların kesiminin sadece makineler tarafından yapıldığını ve kendisinde bu aletin olmadığını söyledi (1000 küsür TL).

    Geçen haftalarda evime kadar çekilen fiber kablo için sevinen ben, aynı kablo yüzünden kısa vadede de olsa (kısa mı olacak orası da şüpheli ya neyse) internet bağlatamadım.

    Aradan bir kaç hafta geçtikten sonra aynı yöntemi evin balkonundan neden yapmıyoruz böylelikle eve gelen kablo ile işimiz olmaz, ethernet kablosu ile hallederiz teklifimle, balkon denememizde düşük sinyal dolayısı ile rafa kalkınca bu opsiyonda elimden gitmiş oldu.

    13.04.2019 Seçimden sonra tam 13 gün geçmişti. Ekrem İmamoğlu hala mazbatasını alamamıştı ve ben hala internet bağlatamamıştım. İkimizde belirsizlik içerisinde bir haber bekliyorduk ki, site ile ilgilenen beyefendi geçen hafta Telekom çalışanlarının binaya gelerek buraya kutu takacağız deyip gittiklerini söylemesi beni umutlandırmıştı. Hemen Türk Telekom İlçe Müdürlüğündeki Proje ve Planlama ekibine giderek durumu anlattım. Aynı beyefendi ile olmasa da sahada çalışan başka bir çalışanla görüştüm. Bizim binaya kablonun kendileri tarafından döşendiği vs. vs. anlattılar ve Mayıs sonu Haziran başı gibi internetin gelebileceğini söylediler. Binaya taşınanların sayısının az olması, bunun etkenlerinden biriymiş.

    Geçtiğimiz ay, Mobil operatörüme fazladan 40 TL' ye yakın para verdim (ki normalde 10 GB internet paketim var). Bu da beni SuperBox veya türevlerini almaya itiyor. Turkcell' in SuperBox seçeneği haricinde adam akıllı sınırsız internet sunan yok ancak SuperBox' a da o kadar para vermek istemiyorum. (Sınırsız Superbox 4.5G İnternet​ 279 TL​ - Sınırsız Superbox 10 Mbps İnternet 159 TL​) Ne yapacağıma karar veremedim.

    17.04.2019 Ekrem bey mazbatasını aldı, ben hala mobil operatöre talim.

    02.09.2019 Artık Turk Telekom' dan ümidi kestiğim için, Turkcell Superbox 10 MB 129 TL iken (99 TL' lik fırsatı kaçırdığım için hayıflanıp duruyordum) alayım dedim. Açıkçası eve bağlanıp interneti kullanana kadar baz istasyonundan alınan internet hizmetinin stabil ve düşük ping sunacağını hiç sanmazdım. Hayatımda yanılıp mutlu olduğum ön yargılarımdan biri oldu. Aldığımdan beri indirme hızındaki stabilite ve günün her zamanında pinglerin düşük oluşu sayesinde Superbox gönlümde taht kurdu. Tavsiyem bekleyip mobil faturalara abanmak ve telefonunuzun bataryasını boş yere yorup eskitmek yerine Superbox a şans vermeniz. Turk Telekom altyapı döşediğinde de güncelleyeceğim. Allah ömür verir o günleri görürsem o zaman ki tecrübelerimi de paylaşacağım.

    16.05.2020 Dostlar bu günde sitenin önündeki sokak siteyi kapsayacak şekilde boydan boya kazıldı ve fiber optik kabloların içinden geçeceği siyah tırtıklı bir boru döşendi. 2 apartmanın önüne de üzerinde Türk Telekom yazan logar kapağı gibi dikdörtgen kapaklar takılıp kapatıldı. Ramazan Bayramından sonra fiber optik kabloların da döşeneceği bilgisini aldım. (Gelecekten gelenlere not: 2020 Ramazan Bayramı başlangıcı 24.05.2020)

    30.06.2020 Eveeeett, bugün güzel bir gün. Sonunda fiber optik kabloları döşediler. Saha elemanlarının (taşeronlardı sanırım) yanlarına gittim biraz sohbet ettim kolay gelsin dileklerimi sundum. Döşeme işlemini bugün bitireceklerini 3 ila 7 gün arasında da bağlantıların tamamlanıp aboneliklerin başlayabileceği bilgisini aldım. Tabi abonelik ile ilgili işlemleri onlar yapmadıkları için net bir şey söylemekten kaçındılar. Artık heyecanla bekliyoruz bakalım.Altyapısı olmayan eve internet bağlatmak

    05.08.2020 Bugün kapının önünde daha önce döşenmiş olan fiber kablolar ile uğraşan 2 kişi gördüm. Yanlarına gidip ne yaptıklarını sorduğumda bağlantıları yaptıklarını söylediler. İnternetin bir kaç haftaya aboneliğe açılacağını belirttiler. Sanırım aynı gün binanın bodrum katına kutu takıldı.
    Altyapısı olmayan eve internet bağlatmak
    Bu da aynı gün takıldığını tahmin ettiğim bodrum katındaki kutu
    Altyapısı olmayan eve internet bağlatmak

    19.10.2020 Eşim evde iken bağlantı yapmaya geldiklerini söyleyip evin içine bir kutu taktılar. Ben montaja yetişemedim. Kutu şöyle bir şey. Siteye gelen kablo hattında bir problem olduğu ancak başka bir ekibin onu halledeceği ve 1 haftaya kadar internetin bağlanacağı söylendi.
    Altyapısı olmayan eve internet bağlatmakAltyapısı olmayan eve internet bağlatmak

    19.10. 2020 Kutu takıldıktan sonra site sorumlu ile yaptığım görüşmede, internet bağlayan ekibin binaların altlarına dairelere giden bağlantıları da yaptıklarını söyleyince aşağıya indim baktım ve 05.08.2020 tarihinde fotoğrafını çektiğim kutu gitmiş yerine şu kutular gelmişti.
    Altyapısı olmayan eve internet bağlatmakAltyapısı olmayan eve internet bağlatmak

    20.11.2020 05.08.2020 tarihinde fotoğrafta gözüken işlemin tekrar yapıldığını gördüm. Çalışanların yanına gidip sorduğumda ana bağlantılarda problem olduğunu ve onları düzelttiklerini söylediler. Sanırım 19.10.2020 tarihinde bahsedilen ana bağlantının düzeltilmesi işlemi bugün yapıldı.

    23.11.2020 Bugün telefonla beni arayıp bağlantıların tamamlandığını ve artık istersem aboneliğimin başlayabileceğini söylediler. Ancak başvurum çok eski olduğu için yeni bir tarife seçmem istendi. Ben de fiyatlara hakim olmadığımı bu yüzden seçim yapıp kendilerine döneceğimi söyledim. Site sorumlumuz, internet müşteri temsilcimiz ile görüştüğünü, evlere tek tek geleceğini ve herkese abonelik isteyip istemeyeceğini soracağını söyledi. Akşam bir beyefendi kapımıza geldi tarifeyi seçtim ve imzaları attım. Bir kaç güne bağlantıyı yapacak arkadaşların geleceğini söyledi. Telefonuma gelen SMS' te ise 27.11.2020 tarihinde bağlantının yapılacağı yazıyordu.

    27.11.2020 Evet bugün internetimiz uzun süren bir bekleyişin ardından bağlandı. Bağlantıya gelen görevli evin içine kadar gelen fiber kablonun takılı olduğu kutuyu, başka bir fiber kablo ile yanında getirdiği Nokia marka ONT(Optical Network Terminal) cihazına bağladı. ONT cihazını da salona giden ethernet kablosuna, ethernet kablosunu da modeme bağladı.

    26.12.2020 tarih ve 14:40 civarı internet hızım:
    Altyapısı olmayan eve internet bağlatmak


    Excel'den "günsay" komutu ile ilk başvuru yaptığım gün ile internetimin bağlandığı gün arasında 639 gün var. Bu da 1,75 yıl eder.

    Amacım fiber internet bağlatmak isteyen arkadaşlar için başımdan geçenleri anlatarak onların da başına gelebilecek sıkıntıların ne kadar sürede çözülebileceğini tahmin etmelerine yardımcı olmaktı. Umarım benim durumumda olanlar çok daha kısa sürede internetlerini bağlatarak bu kadar uzun süre uğraşmazlar.

    Altyapının olmadığı yerlerde, yaşadığınız yerdeki baz istasyonlarının yeterli olabileceğinin teyidini aldıktan sonra diğer internet hizmetlerine nazaran pahalı olan SuperBox' ı da değerlendirebilirsiniz. Ben yaklaşık 15 aylık kullanımımdan gayet memnun olarak SuperBox aboneliğimi sonlandırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 29 Aralık 2020; 1:31:43 >







  • çizilmiş proje varsa ve onay almışsa yakın zamanda başalr bir kaç ay içinde kullanırsınız ama planlama proje yoksa seneye kadar hiçbir şey yapmazlar ....

    telekomun keyfi yeterse yapar keyfine kalmış vatandaşın mağduriyeti felan umurlarında değil ne yaparsan yap onlar istemedikçe adamın yoksa mevki sahibi bir şey yapamazsın...

    kısa sürede gelir umarım. hiç alt yapınızın olmadığı için gelme ihtimali yüksek
  • çok beklersiniz hocam ben 10 aydır bekliyorum daha proje bile çizmediler
    ayrıca benimde gelişmeleri tarihleriyle beraber yazdıgım konu var
    buradan bakabilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-altyapi-yok-10-aydir--136152116#137841555
  • Yaklaşık 1 sene önce mevcut evimden bir yan sokağa kiraya çıkarak evimi değiştirdim. Daha önce o sokakta başka bir evde oturmuştuk o yüzden altyapı olmayacağı hiç aklıma gelmedi. Acı gerçekle eve taşınmaya az bir süre kala tanıştım. Sokakta altyapı var, bina tamam (iskan alınmış kablolar tam) ancak nasıl olduysa sokak ve apartman bağlantısı yapılmamış. Yönetici ile konuş telekoma tekrar dilekçe ver falan derken nafile bir gelişme olmadı malesef. Yazıda bahsettiğiniz gibi proje çizilmiş, genel merkeze yollanmış ancak hala projeye onay çıkmamış. Bütçe vs konularından dolayı sıra bekliyoruz anladığım kadarı ile. Binada 2017 de oturum başlamış. Hala bekliyoruz. Biraz araştırayım dedim Mahallede 2017 ve sonrası yapılan hiçbir binada altyapı yok. Bahsettiğim yer Ankarada merkez sayılacak bir yerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhann06

    çizilmiş proje varsa ve onay almışsa yakın zamanda başalr bir kaç ay içinde kullanırsınız ama planlama proje yoksa seneye kadar hiçbir şey yapmazlar ....

    telekomun keyfi yeterse yapar keyfine kalmış vatandaşın mağduriyeti felan umurlarında değil ne yaparsan yap onlar istemedikçe adamın yoksa mevki sahibi bir şey yapamazsın...

    kısa sürede gelir umarım. hiç alt yapınızın olmadığı için gelme ihtimali yüksek
    Biz de en kısa sürede gelmesi temennisindeyiz. İnşallah dediğiniz gibi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 18 Nisan 2019; 22:2:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fra.bakr

    çok beklersiniz hocam ben 10 aydır bekliyorum daha proje bile çizmediler
    ayrıca benimde gelişmeleri tarihleriyle beraber yazdıgım konu var
    buradan bakabilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-altyapi-yok-10-aydir--136152116#137841555
    Umut fakirin ekmeği hocam. Üzüldüm sizin adınıza. Tez zamanda internetle buluşursunuz inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AceVenturA

    Yaklaşık 1 sene önce mevcut evimden bir yan sokağa kiraya çıkarak evimi değiştirdim. Daha önce o sokakta başka bir evde oturmuştuk o yüzden altyapı olmayacağı hiç aklıma gelmedi. Acı gerçekle eve taşınmaya az bir süre kala tanıştım. Sokakta altyapı var, bina tamam (iskan alınmış kablolar tam) ancak nasıl olduysa sokak ve apartman bağlantısı yapılmamış. Yönetici ile konuş telekoma tekrar dilekçe ver falan derken nafile bir gelişme olmadı malesef. Yazıda bahsettiğiniz gibi proje çizilmiş, genel merkeze yollanmış ancak hala projeye onay çıkmamış. Bütçe vs konularından dolayı sıra bekliyoruz anladığım kadarı ile. Binada 2017 de oturum başlamış. Hala bekliyoruz. Biraz araştırayım dedim Mahallede 2017 ve sonrası yapılan hiçbir binada altyapı yok. Bahsettiğim yer Ankarada merkez sayılacak bir yerde.
    Yazık gerçekten. Başkentte bile böyleyse. Mobil Dünya Kongresinde en çok bunu merak ettim. Sonra da üzüldüm kendi kendime tabi.

    https://www.donanimhaber.com/HTC-akilli-hoparlore-5G-entegre-etti--108306



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 18 Nisan 2019; 22:6:50 >




  • Takipteyim hocam haberin olsun gelişme oldukça güncelle,bakalım kiminki ilk gelecek
  • 02.09.2019 tarihi itibariyle konuyu güncelledim. Şu an tarih 09.10.2019 bir aydan fazladır Superbox kullanıyorum. Çok memnunum.
  • Merhaba, konu için teşekkür ediyoruz.
  • Superbox hayırlı olsun hocam. Bu arada lodosnet neden bina dışarısından kablo çekmeyi teklif etmedi? Çatıya anteni kurup, ethernet kablosunu çatıdan balkonunuza ya da pencerenize uzatabilirlerdi. Pencerenin pimapen kısmını da ince uçlu matkap ile delerek ethernet kablosunu içeri alabilirlerdi. Bina dışarısından kablo çekmek yasak mı bilmiyorum ama, forumda sıva altı tesisatı değiştirmek maliyetli olduğundan bu şekilde dışarıdan kablo çekip kullanan çok fazla kişi var. Şimdiye kadar bir sorun yaşadıklarını duymadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Yağmur/güneş kabloya zarar veriyor diye mi acaba? Dışına boru takılabilirdi aslında. Bir ihtimal olarak söylüyorum tabi bunu.
  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/124853156

    Burada dış ortama uygun kablo almak gereklidir denmiş. Diğer kablolarda 3 yıl içinde kabloya su girmesi sonucu kablonun bağlı olduğu uçlardaki cihazlar zarar görebilir denmiş. Dediğiniz gibi kablonun dışına boru takılabilir ya da dış ortam ethernet kablosu kullanılabilir gibi duruyor. Lodosnet yanında ethernet kablo getirmemiş, bina içerisindeki ethernet kablosunu kullanmayı düşünmüş ama binada ethernet kablosu olmayınca uğraşmak istememiş de olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Onların da ömrü kısa oluyor maalesef belki de dediğiniz gibi uğraşmak istenmedi.
  • superbox gerisi boşşş
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Site yeni olduğu için ev satışları hala devam etmekte. Potansiyel ev alıcıları için çatıdan balkona sarkan kablo kötü görüntü oluşturacağından dolayı firma yetkilisi pek yanaşmadı. Ayrıca LodosNET' i satan arkadaşım "Online oyun oynuyorsan ping seni üzebilir." deyince benim de içime sinmedi. Bir de kablonun ömrü söz konusu sizin de dediğiniz gibi. Aslında LodosNET' in tek avantajı fiyatıydı benim için, o yüzden SuperBox' ı satın almadan önce Lodos' u oldurmak için baya çaba sarf ettim. Sanırım olsaydı daha az memnun olacaktım.
  • anduril25 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam, nedir Superbox'dan memnuniyet durumunuz.

    İnternette çok olumsuz eleştiri var ancak kişisel tecrübelerime göre 100 kullanıcıdan eğer 90'ı memnunsa bunlardan en fazla 1-2 tanesi memnuniyet belirtirken 10 memnun olmayan varsa 9'u memnuniyetsizliğini belirttiği için kafam karışık.

    Babamların yazlık ve kışlık evlerinde kullanımı için ihtiyaç doğdu. Corona günlerinde uzaktan eğitim alan kızımı onlar ile yazlığa göndereceğiz ancak stabile yakın bir internet erişimi gerekiyor doğal olarak.

    Başvuruda iki adresi de sorgulattım ve iki adres de Superbox için yeterli sinyal gücüne sahip görünüyor başvuruyu alan arkadaş sahada ekiplerin de ölçüm yapacağını söyledi ancak ümitliyim şimdilik.

    Sizin memnuniyetinizi belirttiğiniz konuyu bulmuşken uzun süreli kullanım sonucunuzu da bilmek isterim.

    Şimdiden teşekkürler
  • pekozgur kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Superbox' dan alacağınız performans tamamen bulunduğunuz ortam ve ortamda bulunan baz istasyonlarından sizin haricinizde hizmet alan kullanıcıların sayısına bağlı diyebiliriz. Çekim gücü iyi olsa bile hizmet aldığınız baz istasyonuna çok fazla kullanıcı bağlanırsa hızınız da doğal olarak azalıyor. Örnek vermem gerekirse, kendi evimde telefonların çekmesi ile ilgili herhangi bir sıkıntım hiç olmadı ancak annemlerin evinde yıllardır bütün operatörler adam akıllı çekmez. Denemek için Superbox' ı oraya götürdüm. Çekim gücü 5 üzerinden 3 ile 4 arasında gidip gelirken, nadiren de olsa internet sayfalarında yanıt alma problemleri yaşadım. Açıkcası Superbox' ı annemlerin evinde kullanmak istemezdim. İmkanınız varsa Superbox kullanacağınız evlerde Turkcell hatlı bir telefon ile çekim gücünü ve internet hızını kontrol edin. Herhangi bir sıkıntı bulunmuyorsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Eğer 2 adreste de telefonlarda sıkıntı yaşamazsanız, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 30 Nisan 2020; 23:17:4 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.