Şimdi Ara

Am5 EXPO problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konu sahibi arkadaşımız ürünleri servise göndereceğim demiş ve sonra mesaj yazamamış hiç. Sonuç ne oldu acaba sonra ? @tylolhot06


    Bnde ryzen 7700 ü gigabyte b 650 aorus elite ax te , xpg lancer 5600 mhz cl36 expo ramleri expo açıp, 3 aydır falan sorunsuz kullanıyorum. Aynı ramleri Asrock Z790 PG Riptide anakart ile


    İntel 12600kf işlemci ile de xmp açarak sorunsuz kullandım. Sizdeki gelişmeler ne durumda .

  • Ben expo kapatip expo degerlerini manual girince sorun kalmadi...

  • canozturk21 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, değerleri manuel girince yine düşük cl seviyelerini gördünüz mü yoksa sadece frekans olarak mı artırdınız?


    Bende Asrock B650M PG Riptide anakart ve Corsair Vengeance 6000 MHz CL 30 ram var; EXPO açınca oyunlar sürücü/çökme hatası verip kapanıyordu.


    Expo kapatıp değeri 5800'e aldım ve CL 38 değeri vererek voltajı 1.4 yaptım bu şekilde sorun yaşamıyorum ancak gecikme değerleri çok yükseldi haliyle.


    Siz nasıl yaptınız belirtebilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalbakkal. -- 3 Ağustos 2023; 14:1:25 >
  • erdalbakkal. E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Hızı 6000 seçtim bi de bi ayar var dimm slotlarına profil kopyalayabiliyorsunuz. Expo to dimm slots dedim direkt slotlara attı expo ayarını. Birebir expo profilindeki cl değerlerini expo açmadan işlemiş oldum bu şekilde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AsRock B650M PG Riptide anakart ve 7600X işlemci ile Kingston KF560C36BBEAK2/32 kodlu bellekleri Expo aktif sorunsuz kullanıyorum tavsiye ederim

  • Çoktandır foruma giremiyorum. Son çıkan bios güncellemesi ile sorun benim için düzeldi. Tuf b650m anakartımla Corsair 6000mhz ramlerimi Expo ile kullanabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canozturk21 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam,


    Ben öyle bir ayara denk gelmedim bios içinde ancak tekrar deneme amaçlı expo aktif ettim ve yine aynı hataları almaya başladım.

    Sonra yine profil seçtiğim sekmede "Dram Performance Mode" ayarını gördüm, Amd Agesa Default olan ayarı Agressive olarak değiştirdim ve şu an sorunlar düzeldi gibi hiç hata almadım 1.5 gün oldu.

    Biraz araştırdım çok bir bilgi yok ama redditten falan okuduğuma göre sanırım bu ayar timingleri epey düşürüyor, bir nevi ekstra overclock uyguluyor belleklere.



    Am5 EXPO problemi




  • erdalbakkal. E kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba. anakartlar farkli oldugu icin menuler farklidir da ben dram profile settings tarzi bir yerden yapmistim sizdeki ust menu olabilir dikdortgenin.

  • Arkadaslar son gelen bios guncellemesi sonrasi benim expo aktif olmama problemi kalkti. Su an sadece expo aktif edip sorunsuz kullaniyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.