Şimdi Ara

AM5 Sistem Anakart CPU Beslemesi Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sadafa1 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginize alakanıza çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz linklere müsait olunca bakacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende r7 7700 kullanıyorum uzun süre sadece 8 pin kullandım diğer kablo da 8 pin olduğu için, sonrasında aga dedim benim psu yeni nesil (tt 1000Watt gf3); kutuyu karıştırınca 8 pin kablonun birinin ikiye ayrıldığını geç olsa da farkettim. Şimdi 8+4 kullanıyorum bir fark görmedim ama işlemcimi şimdi eco mod 170watt tdp modunda kullanıyorum. sanırım tek 8 pin olsa bu ayarda çalışmazdı...

  • @sadafa1 Hocam attığınız linklere dayanarak 8 pinli olarak bağladım. Format attım sisteme, deneme şansım daha olmadı. Müsait bir zamanda performansına bakacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alopo94 -- 5 Aralık 2023; 23:15:22 >
  • gOkO kullanıcısına yanıt

    Sistemi daha bugün toplama fırsatı buldum. Ben de 8 pinli şekilde taktım format attım kurulumları yaptım ama denemeye fırsatım olmadı. Müsait bir zamanda deneyeceğim bakalım.

  • Alopo94 kullanıcısına yanıt
    Hocam ani spike atiyor mu bi bakarmisiniz sisteminiz yoksa sadece bende mi var merak ediyorum 🥲



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 6 Aralık 2023; 18:35:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

    Ani spike'dan kastınız sıcaklık veya GHz değerinin ani artışlarıysa, öyle ani artışlar gözlemlemedim. Expoyu açmakta sorun yaşamıştım, biosu güncelleyince sorun kalmadı. Tek bir sorun var bilgisayar çok geç açılıyor. Düğmeye basıyorum yaklaşık 1-2 dakika fanlar vs her şey çalışıyor ama ekran gelmiyor. Ekran geldikten sonra açılma süresi normal gerçi ama ekran gelene kadar 1-2 dakika geçiyor. Expo'dan kaynaklı olabilir denmiş reddit'te ama expo'yu kapatıp deneme fırsatım olmadı.

  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

    ayni sekilde hocam -35 ile total cpu power max 83-85 gibi bi sey oluyor gordugum kadariyla. soc 1.25v

  • canozturk21 kullanıcısına yanıt
    Benimkide -30 dun kontrol ettim yine sadece loadinglerde oluyor sebepsiz 89 dereceye çikiyor butun fanlar deli gibi dönüyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

    ben oyle bir sorun yasamadim hocam henuz ama yasadigim yer baya serin hava 6-7 derece su an gecen hafta 1-2 idi. 3D islemcilerde onu cok duymustum arada atiyo sanirim spike.

    sogutucu olarak ne kullaniyorsunuz ? Bende deepcool ls720 var cok memnunum. orjinal macunuyla taktim 6 ay sonra degistiririm macunu.

  • canozturk21 kullanıcısına yanıt
    Arctic 280mm ya valla bazilari diyo bende hiç problem yok kafayi yemek uzereyim bi turlu bulamadim problemin nerden kaynakli oldugunu macundan mi yoksa montajdanmi delirtti beni

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

    bence de problem yok gibi fakat arctic aio'lari offset montajlamak gerekiyor daha verimli sogutabilmek icin am5 sokette. bir kontrol edin derim hocam eger cok ugras vermeyecekse.

  • canozturk21 kullanıcısına yanıt
    Ofset nasil oluyor hocam? Bide contactframe diye bisey duydum onuda denemeyi düşünüyorum 11 euro

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

    hocam contact frame e baktim internette pek fark yaratmiyor gorunuyor testlerde o yuzden ben de almadim.

    offset montaj ile ilgili yaziya buradan ulasabilirsiniz.



    arctıc liquid freezer ıı 360 rev 4 - user manual
    ARCTIC Liquid Freezer II 360 Rev 4 - User Manual
    https://support.arctic.de/lf2-360r4
  • canozturk21 kullanıcısına yanıt
    Tak çikar tak çikar bozucam diyede korkmaya başladim mx6 siparişi verdim daha iyi dediler termal macun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alopo94 kullanıcısına yanıt

    Expo açık olsa da siz biostaki ram ayarlarından "memory context restore " ayarını enable yapın, geç açılma "boot ekranı" . Siyah ekran bekleme süresi azalacaktır baya saniye olarak.


    Birde genelde tdpsi çok yüksek olmayan işlemciler ve oc yapılmayacak işlemcilerde tek 8 pin yeterli olur genelde. En iyi anlamanın yolu o şekilde işlemciyi oyunlarda ve stress programında zorlamaktır orda anlaşılır durum.


    Edit : imla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 9 Aralık 2023; 13:6:42 >
  • @i Am Not Dead >Sizdeki sorun bnde özellikle am4 işlemcilerde oluyordu. Mouse hareket ettirip chrome tıklayıp herhangi bir sekme tıklayınca , işlemci fan rpmsi nerdeyse maksimum olup sıcaklık masaütünde bile 80 derece oluyordu . Ryzen 3600 de voltaj düşererek biraz çözmüştüm daha az rpm dönmesi ve ısı yükselmesi falan daha az oluyordu.


    Ryzen 7700 de am5 te fabrika çıkışı bile daha az oluyordu bu durum bnde. Denildiği gibi loading ekranı ve nette sayfa tıklamalarda ben çok karşılaşıyordum. Stress testine sokmuş gibi oluyor ama am5te az rastladım.


    Son bir kez iyi bir macunla deneyip montajı dikkatlice yapın.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Memory context restore yi dediğiniz gibi yapıp deneyeceğim hocam. Bi arkadaşımdan ekstra cpu kablosu bulup 4 pin bağlantısını da yaptım, herhangi bir fark olur mu anlayabilir miyim bilmiyorum tabi.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Bende de tam olarak benzemese de kısmen benzer şeyler oluyor. Yani operayı açtığımda bi anda işlemci kullanımı %1'lerden %20'lere fırlıyor sonra tekrar %3-4'lere iniyor. Normal midir bilemedim. Birde sistem boşta genelde 37-43 dereceler arasında seyrediyor. Fakat bazen anlık olarak 50 derecelere çıkıp tekrardan düşüyor. Bunların yanı sıra CS2 ve PUBG'de yaklaşık 5 6 saat ara vermeden deneme fırsatım oldu, 70 dereceyi hiç geçmedi. Sıvı soğutucum Corsair H110i(280mm).


    Isı konularından bağımsız olarak CS2 ve PUBG'de bazen anlık fps droplar ve bazen de anlık 2 3 saniyelik donmalar yaşıyorum. Önceki sistemimde bu tarz şeyler yaşamıyordum. Sorunlar oyunlardan kaynaklı mı yoksa bazı şeyleri yanlış mı yaptım da ondan kaynaklı anlayamadım. Oyundan kaynaklı olsa bu tarz şeyler önceki sistemimde de(8700k işlemci+z370 anakart+16gb ram) olurdu gerçi.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Teşekkurler hocam mx6 sipariş ettim bide onunla deneyeceğim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alopo94 kullanıcısına yanıt

    O 4 pinlik kabloyuda taktıysanız daha kötü olmaz daha da iyi olur. Hiç olmazsa yük altında kolay kolay sıkntı çıkmaz. Kısmen bnde de oluyor dediğiniz aynen bahsedilen durum ani ısı ve soğutma fanının dönme rpm hızının artması. Bunlar çoğu amd sistemde oluyor. Amd intel karışık zamanda kullanan birisiyim. Bu gibi durumlar intel de kısmen daha nadir oluyor


    Fakat nadiren de olsa chrome da bir çerezi, reklamı bol olan bir siteye girdinizde intel de de bir nebze oluyor amd kadar olmasa da. O durumlar anlık işlemcilere yükleniyor normal sayılıyor.


    Son paragrafınızdaki ısıdan bağımsız fps dropları anlık takılmalar farklı tabi. Eski sisteminizde blle olmamış şimdiki sistem daha güçlü birde. Bu durumlar genelde nadiren oyun kaynaklı olabilir, ssd diskten olabilir( arıza varsa), ramlerln dual olup olmaması veya frekans hızlarından , psu dan kaynaklanabilir bazen yeni veya eski olması önemli değildir. Arıza durumu olabilir psu da. Ekran kartı güç bağlantıları ayrı ayrı kablolar yapılırsa daha verimli olur. Yani bir kablodaki çift 8 pinin ekran kartında iki ayrı çıkışa takılmaması gibi.


    Yine nadiren internetten olabilir ( fakat bu nadir bir durumdur) olmayabilirde.


    Format atılması gerekebilir veya arkada çalışan bir programdan olabilir, virüs programı ve ya benzeri programlar gibi gibi...


    Tavsiyem online oyunlar haricinde single hikayeli oyunlarda da bu durumu denemeniz olur. Anlık takılmalar konusunu.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.