Şimdi Ara

AM5 Sistem Ön Yükleme Süresi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, B550+5700x+3070ti li bir sistem kullanıyordum, yeni nesile geçmek için;

    Asus Rog Strix B650E-F Wi-Fi

    Ryzen 5 7600X

    Gigabyte Eagle 4070Ti OC

    XPG DDR5 5200MHZ Bellek (16*2) aldım.


    Fakat işlemci turbo boost kapatmadığım zamanlarda yük altında 80-85 dereceler görebiliyor bir anda, kapalı iken 60 dereceyi geçmedi. (Corsair H55i Sıvı Soğutucu ile)


    Bunun haricinde sistem çok geç boot ediyor, 45-50 saniye sürüyor. Bir önceki sistemimde 15 saniye bile değildi.


    Biosu güncelledim, sürücülerim güncel. Hem AMD adrenalin sürücüleri yüklü işlemci için, hem de Nvidia tüm sürücü ve yardımcı programları. Yabancı forumlarda da okuduğum kadarı ile benzer şikayetler mevcut.

    Çözüme ulaştı mı bu konu?








  • 5800x3d x570 strix-e ile kronometre tuttum tuşa basıyorum 22 saniye ama post ekranı yok yükleme yok hoş geldiniz beş gittiniz yok tuşa basınca sinyal yok diyen monitör açılınca çoktan masaüstü gelmiş oluyor 22 saniye de değildir yani ama ben de biosa giremiyorum tpm ayarını değiştirmek için. discrete yapın uefi yerine falan demişler biz kesin onu geçen bios güncellemede uefi yapmışızdır yiğit gibi belki win11 kurarız diye ki kurdum update'den geçenlerde ama windowsta yüklenince şarkı türkü dinlerken salise takılma işi düzelmedi. anakart ses kartı ve xfi ses kartı değişen bir şey yok. win10 ve 11'de var bu durum 1.2.0.7 ile çözdük demiş amd ama traş 1.2.0.8 kurulu bende. anakartın arkasındaki bios flash tuşu da yemedi. tahminim aynı bios olunca ne gerek var abi yapıyor yenisi lazım. işin kötüsü makine artık açılmıyor sen misin kurcalayan? mericanlar der ki bozulmadıysa tamir etme işte herkesin bir derdi var sen de yeni bios bekliyorsun ben de.





  • Yüksek sıcaklıklara karşı negatif curve optimizer, eco mod (65w) ve temp limit (70-80°C) ayarlayarak önüne geçebilirsiniz. Biraz uğraşmak isterseniz ryzen masterdan en iyi iki çekirdek(yıldızlı olanlar) için özel voltaj ayarı yapıp kalanlarina daha düşük vererek optimizasyonu saglayabilirsiniz. Ciddi uğraşmak isterseniz delid işlemi gerekli.
    120mm x 3 yada 140mm x 3 kurulumuna sahip hazır sıvı soğutma sistemleriyle bile sogutulamadigi için sizin tek 120mm ile sogutma imkaniniz yok maalesef.

    Bios post süresi konusuna gelecek olursak kullandıkça azalıyor lakin şu an için 15-20 saniyeleri unutun. Bios güncellemesi ile duzelmesini beklemek gerekiyor tabii gelirse
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.