Şimdi Ara

Amacım için bir kamera almaya değer mi (açıklama için içeriye bakın)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısacası niantic wayfarer denen şeye gerçekten giriyorum. Temelde ilginç şeylerin, "ara noktaların" veya ilgi çekici noktaların (poi) resimlerini yüklediğiniz ve bu ara noktaların pokemon go veya ingress gibi oyunlara uygulandığı bir sitedir. Şu an itibariyle iPhone 12'mle fotoğraf çekiyorum ki bu gayet iyi ve şık, ancak onunla ilgili birkaç sorunum var.


    İlk olarak, biraz yakınlaştırmayı denediğimde tüm görüntü çok bulanık çıkıyor ve tuhaf lekeler görebiliyorsunuz. Ve sadece 1x yakınlaştırmada fotoğraf çeksem bile, fotoğrafı manuel olarak yakınlaştırıp kırptığınızda hala bulanık çıkıyor.


    Ben de iyi renkler elde etmekte zorlanıyorum. Her şey o kadar solgun geliyor ki (iphone 12 ile bunu iyileştirmenin yolları varsa önerilere açığım), özellikle de hava çok bulutluysa.


    Bu nedenle iPhone'da fotoğraf çekmek artık çok yetersiz gelmeye başlıyor. Fotoğraflarım Niantic Wayfarer topluluğu tarafından inceleneceği için yüksek kaliteli bir şeyler göndermek istiyorum. Zaten kötü fotoğraflar nedeniyle eleştiriler aldım.


    Bunun dışında pek fotoğrafçı değilim. Üniversitede fotoğraf dersi aldım ama hepsi bu. Amacım için ucuz bir kamera almak buna değer mi? Yoksa para israfı mı? Tavsiye lütfen.


    Okuduğunuz için teşekkürler.




    192.168.0.1
    192.168.0.1
    https://19216801.one/


    Router Login
    NETGEAR Router Login - www.routerlogin.net
    https://routerlogin.dev/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wadde -- 14 Mart 2024; 0:13:57 >







  • Cevap için 3 konu aşağıdaki mesaja bakın.

  • İngilizce'den falan mı çeviri bu mesaj?


    Soruya gelirsek kameralara kıyasla telefonlarda genelde mp hala düşük olduğu için(sensör farkı da var) kırpma yapınca veya yakınlaştırma yapınca görüntünün çamurlaşması normal. En iyi renkleri elde etmek için fotoları 'raw' olarak çekip lightroom veya capture one'da vs 'color grading' yapmak gerekiyor. Aslında günümüzde çoğu telefon kamerası tatmin edici renkler veriyor. Zaten telefonlar ai vs derken fotoğrafları bir hayli editliyor aslında. Gene de bir üst aşama kalite isteniyorsa makine alıp editle falan uğraşmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 9 Mart 2024; 10:54:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.