Şimdi Ara

Aman tabletiniz görmesin: LG Gram 15 hem çok hafif ve hem de çok iddialı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarımı tekrardan okuyun. Ben orada bu notebook iyi demedim. Kaldı ki sizin alanda kullanılıyor olabilir mac. Ama biz gibi makine yada elektronikçiler gibi tasarım veya analiz yapanların kullandığını görmedim, zaten sizde biliyorsunuz ki kullanılamaz. Belki ofis programları veya yazılım programları için kullanılıyordur ama zaten onları her bilgisayar yapar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theoden_00

    Hocam yazdıklarımı tekrardan okuyun. Ben orada bu notebook iyi demedim. Kaldı ki sizin alanda kullanılıyor olabilir mac. Ama biz gibi makine yada elektronikçiler gibi tasarım veya analiz yapanların kullandığını görmedim, zaten sizde biliyorsunuz ki kullanılamaz. Belki ofis programları veya yazılım programları için kullanılıyordur ama zaten onları her bilgisayar yapar.

    Ama yorumunuzu buraya yazıyorsunuz. Ayrıca ben de makineciyim aslında. Ama şuan başka bir meslekteyim. Ancak mühendislik amaçlı alınacak makinede bi kere adam gibi ekran kartı olur daha Windowsa gelmeden önce. Macbooklar ve ios cihazlar şahsına münhasır değişik bir sistemdeler. Windowsta sürekli hata veren çöken render işlemleri macte çok daha stabil bitiyor. Çoğu animasyon ve dizayn stüdyosu mac veya linux kullanıyor. Tamam çoğu CAD programı yok ama hayat cad'den ibaret değil buradaki bilgisayar kullanıcıları cad kullanmak zorunda değil. CAD kullanacak adam illa dizüstü alacaksa oyuncu dizüstüsü alır benim yaptığım gibi. Ama ince ultrabookumsu zıkkımlarda zaten windows ta olsa o dedikleriniz olmaz. Olur da çok zorlama olur. 15 sene önce çizdiğim bitirme projemi o zamanki bilgisayarlar 25-30 dakikada açıyordu. Şimdi 1-2 dakikada açılıyor. Ama şimdiki yazılımlar ve ihtiyaçlar da ona göre arttı. Yani ekran kartsız ince dizüstülerle macbooklar bence gayet de kıyaslanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 21 Nisan 2016; 23:17:27 >




  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten gereksiz bir konuşmanın içindeyiz. ben tekrardan belirteyim, bunun gibi ince ekran kartsız notebooklar, ultrabooklar zaten alınmaz dedim. aynı şekilde mac lerde alınmaz. hatta ve hatta oyun notebookları da alınmaz (ağır bir proje vs yoksa tabi, yoksa sıkıntı olmaz). bizim işler genelde sizinde dediğiniz gibi CAD / CAM / CAE sonuçta. Render kullanmadığım için bir şey diyemem. Ama örnek olarak alınabileceklere şunları gösteririm:

    http://www.monsternotebook.com.tr/markut/MONSTER-MARKUT-M7-V1-6.html#.Vxk4rDCLTIU
    https://www.msi.com/Workstation/WT72-6QM.html#hero-overview

    Sonuçta mac olarak bunların muadili yok, hiç olmadı, olmazda. Quadro yada FirePro ekran kartı kullanmak gerek.




  • Macbook'a gelince o paraya değmez, LG'ye gelince aman tabletiniz görmesin öyle mi?

    Ne konuda Macbook'dan üstün acaba? Ekran mı? Fansızlığı mı? Klavye ve touchpad teknolojileri mi? Pili mi? İnceliği mi? İşletim sistemi mi? Donanımı mı? (Tek i7 var üstün olan, ssd'si, rami hep geride.) Ses çıkış gücü bile geride, 1 watt nedir? Yıl olmuş 2016 hâlâ 4 saat pil ve aydınlatmasız klavye veriyor adamlar. Çevçeve inceltme bunların yerini karşılamıyor beyler.

    Macbook'a pahalı diye eleştiriyordunuz, haklısınız belki ama bu da pahalı baksana. Demek bu tarz laptoplar pahalıymış. Ona göre macbook yerine bunu alan birisi varsa, yanlış tercih etmiştir kesinlikle.
  • Ürün ile ilgili ilk gözlemlerim arasında öne çıkanlar;

    Üst düzey segmentte halen daha USB 2.0'a yer veriliyor olması, 15 inch segmentinde 8 GB Ram ile yetinilmesi, ekranda 2K veya 3200x1800 çözünürlük yerine Full HD ile bir panel ile gelmesi, şarj ünitesinin uyumlu bir görünüm ve hoş kullanıcı deneyimi sunmaktan uzak, nisbeten ihmal edilmiş bir görüntü sunması. Magnezyum kasa tercih edilirken, ki bu oldukça yerinde ve göz alıcı bir tercih olmuş, yukarıda bahsi geçen eksik yönlere böyle bir üründe yer verilmemesini beklerdim.

  • Bir mühendislik öğrencisi olarak yazayım. Gayet iyi olmuş. Bataryanın biraz geliştirilmesi gerekiyor ve düşük malzeme kalitesinde (polimer), daha ucuz bir model de gerekiyor ayrıca. Elektrikçiyim; autocad,psim,pspice,matlab,simulink,dev-c++ kullandım. 2.5kg notebook + adaptörü 2-3 saat elde,sırtta taşımanın güçlüğü sebebiyle bir çok durumda bilgisayarı yanıma alamadığım durumlar oldu. yukarıda yazdığım programlar birçok durumda grafiksel güç istemiyor, istenildiği durumlarda iş yapanların zaten ayrıca bir masaüstü sistemi olmalı ve işlemi orada yaptırmalı diye düşünüyorum.

  • Konu dışı fakat Erdi bey' in diksiyonu epey güzelleşmiş, ilk zamanlar epey hızlı konuşurdu, iyi çalışmalar DH ailesi

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.