Şimdi Ara

Amara Prestige ile Rezalet Bir Tatil Geçirdik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ETS TUR ve AMARA grubu kalitesine güvenmiş olmamıza rağmen tatilimiz berbat geçmiştir. Dinlenmeye mi yoksa oteldeki çalışanlarla tartışıp hakkımızı aramaya mı gittik belli değildi. ETS TUR görevlisi ilgisizdi. Normalde saat 2de girmemiz gereken odamıza değişikliklerle beraber 23:30da girebildik. 8 saat araba kullandıktan sonra rezalet bir karşılama oldu. 3 senedir ETS TUR u tercih ederim ancak kesinlikle bundan sonra tercih etmeyeceğim. Üstelik otelde rezervasyon yaptırmadan önce ETS TUR çağrı merkezini aradık ve gittiğimiz oteli önerdiler. Otelde her yerde sıraya geçmeniz gerekiyor. Sırada beklemekten dinlenemiyorsunuz. Otelde çalışanlarının niye geldiniz sanki bu otele tarzı tavırları hiç hoş değildi. Bir tane garson bile bir isteğiniz var mı diye sormadı. Kahve makinesi bile saat 10dan sonra kapatılıyor ve bozuk deniliyor. Her barda sadece 1 barmen var ve sırada bekleyenleri zaman zaman azarlayabiliyor. Neyse ki benim başıma gelmedi. Çalışanlar kendi arasında kavga edecek kadar rahatlar. Havuz çok pisti. Yeterince temizlendiğini düşünmüyorum. Oda temizliği tam bir rezaletti. 2 defa odamızı değiştirdik. Sonunda temiz ve kokmayan oda bulabildik. Temiz dediğimiz odada dahi böcek ölüleri vardı. Ona şükrettik. Odadaki klima termostatı bozuktu arasına kağıt sıkıştırarak çözüm buldum. Aynı sorunu yaşarsanız öneririm. Sonuçta klima 1 dakika sonra kapanmıyor. Temizlik görevlilerine söyleye söyle son günde çöpü aldırabildik. Otelde temel temizlik malzemeleri kalmamış. Şampuanı 3 gün sonra alabildik. Housekeeping çalışanlarının hangisine sorsam başka otelin personeliyim bilmiyorum cevabını verdi. Otelin sadece yemekleri ve Aqua Park’ı güzeldi. Ancak aqua park çıkış havuzlarının temizliğine özen gösterilmelidir. Paramız ve harcadığımız zamanın boşa gittiğini düşünüyoruz. Kimseye de önermiyoruz. Eşimle beraber her yerde de dile getireceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pictub -- 8 Ağustos 2015; 14:35:50 >







  • Öncelikle geçmiş olsun tatilin kötü geçmesi çok sinir bozucu olabiliyor. Bence bu şikayetlerinizi tripadvisorda ve şikayet var da da paylaşın. Oraları çok fazla insan okuyor, daha geniş bir kitleye yardımcı olursunuz böylece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pictub

    ETS TUR ve AMARA grubu kalitesine güvenmiş olmamıza rağmen tatilimiz berbat geçmiştir. Dinlenmeye mi yoksa oteldeki çalışanlarla tartışıp hakkımızı aramaya mı gittik belli değildi. ETS TUR görevlisi ilgisizdi. Normalde saat 2de girmemiz gereken odamıza değişikliklerle beraber 23:30da girebildik. 8 saat araba kullandıktan sonra rezalet bir karşılama oldu. 3 senedir ETS TUR u tercih ederim ancak kesinlikle bundan sonra tercih etmeyeceğim. Üstelik otelde rezervasyon yaptırmadan önce ETS TUR çağrı merkezini aradık ve gittiğimiz oteli önerdiler. Otelde her yerde sıraya geçmeniz gerekiyor. Sırada beklemekten dinlenemiyorsunuz. Otelde çalışanlarının niye geldiniz sanki bu otele tarzı tavırları hiç hoş değildi. Bir tane garson bile bir isteğiniz var mı diye sormadı. Kahve makinesi bile saat 10dan sonra kapatılıyor ve bozuk deniliyor. Her barda sadece 1 barmen var ve sırada bekleyenleri zaman zaman azarlayabiliyor. Neyse ki benim başıma gelmedi. Çalışanlar kendi arasında kavga edecek kadar rahatlar. Havuz çok pisti. Yeterince temizlendiğini düşünmüyorum. Oda temizliği tam bir rezaletti. 2 defa odamızı değiştirdik. Sonunda temiz ve kokmayan oda bulabildik. Temiz dediğimiz odada dahi böcek ölüleri vardı. Ona şükrettik. Odadaki klima termostatı bozuktu arasına kağıt sıkıştırarak çözüm buldum. Aynı sorunu yaşarsanız öneririm. Sonuçta klima 1 dakika sonra kapanmıyor. Temizlik görevlilerine söyleye söyle son günde çöpü aldırabildik. Otelde temel temizlik malzemeleri kalmamış. Şampuanı 3 gün sonra alabildik. Housekeeping çalışanlarının hangisine sorsam başka otelin personeliyim bilmiyorum cevabını verdi. Otelin sadece yemekleri ve Aqua Park’ı güzeldi. Ancak aqua park çıkış havuzlarının temizliğine özen gösterilmelidir. Paramız ve harcadığımız zamanın boşa gittiğini düşünüyoruz. Kimseye de önermiyoruz. Eşimle beraber her yerde de dile getireceğiz.

    hocam o kadar olumsuzluğua rağmen yemekler nasıl güzel olabilir şaşırdım açıkçası




  • Arkadasin dedigi gibi tripadvisorda yada yazin lutfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ayrıca bir şey söylemek istiyorum.
    Başınıza böyle olumsuz bir olay gelmesi üzücü.
    Tripadvisor ve şikayetvar sitelerine yazın.
    Daha çok insan okusun.
  • Daha önce iki farklı Amara otelinde kaldım (Wing Resort ve Beach Resort) ve ikisinden de memnun ayrıldım. Sizin de bir Amara otelinde böylesine nahoş hadiseler yaşamanıza çok şaşırdım gerçekten. Önümüzdeki yıl Amara Prestige'e gitmeyi düşünüyordum. Biraz daha araştırsam iyi olacak:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.